Σελίδες

28 Απριλίου 2021

Ουγγαρία: Αναγνώρισε το Sputnik V ως το ασφαλέστερο και πιο αποτελεσματικό εμβόλιο

Η Ουγγαρία αναγνώρισε το ρώσικο εμβόλιο Sputnik V ως το ασφαλέστερο και πιο αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού. 
 
Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η πρώτη χώρα της ΕΕ που χρησιμοποίησε το Sputnik V, έδωσε στη δημοσιότητα τα επικαιροποιημένα στοιχεία γύρω από την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των πέντε εμβολίων κατά του COVID-19.
 
Από αυτά αποδείχθηκε πως το ρωσικό εμβόλιο ήταν το ασφαλές (επτά έως τριάντα δύο φορές λιγότεροι θάνατοι), αλλά και στην αποτελεσματικότητα του (δύο έως επτά φορές λιγότερες λοιμώξεις από SARS-CoV-2). Για παράδειγμα, για κάθε 100.000 άτομα που εμβολιάστηκαν με το Sputnik V, υπάρχουν μόνο 95 περιπτώσεις μολύνσεων με COVID-19 και μόλις ένας θάνατος.  
 
Αντίστοιχα σε 100 χιλιάδες πολίτες που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca, καταγράφηκαν 700 μολύνσεις και επτά θάνατοι. Στην περίπτωση του Pfizer/BioNTech, 555 λοιμώξεις και 32 θάνατοι.  
 
“Τα ουγγρικά δεδομένα, δείχνουν ότι μετά τη χρήση του Sputink-V υπάρχουν 20-32 φορές λιγότεροι θάνατοι και δύο έως έξι φορές λιγότερες περιπτώσεις λοίμωξης με COVID-19 ανά 100.000 εμβολιασμούς από ό,τι από εμβόλια Μ-RNA που χρησιμοποιούνται στην Ουγγαρία”, σημείωσε από την μεριά του το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, το οποίο επισημαίνει ακόμα πως μετά τους εμβολιασμούς με Pfizer/BioNTech καταγράφηκαν 32 φορές περισσότεροι θάνατοι σε σύγκριση με όσους καταγράφηκαν μετά το ρωσικό εμβόλιο.  
 
Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αγγίζει το 97,6% σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων σε 3,8 εκατομμύρια Ρώσους εμβολιασμένους. Αυτό είναι υψηλότερο από τα αποτελέσματα των δοκιμών που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα από το ιατρικό περιοδικό The Lancet (91,6%).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.