Σελίδες

30 Απριλίου 2021

ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Γράφει ο Αμφικτύων
 
Η Κύπρος εδώ και 47 χρόνια στο σταυρό σταυρωμένη από τον τουρκικό Αττίλα και ακόμη δεν έγινε η αποκαθήλωση της. Αντίθετα, ηθικοί συνεργοί (Αγγλοι, Αμερικανοί, Ρώσοι) με τους Τούρκους και τους Έλληνες αυτουργούς και εκτελεστές, συνεχώς την καρφώνουν στο σταυρό. Τώρα βρίσκονται στη φάση του διαμελισμού της για να πάρει ο καθένας το μερίδιο του, όπως χωρίζουν το αρνί στο κρεοπωλείο.
 
Η Τουρκία θέλει να πάρει ολόκληρο το σφάγιο και εδώ γίνεται τώρα ο καυγάς. Οι Κύπριοι δέχονται αρκεί να καθίσουν και αυτοί στο τραπέζι για φαγητό. Η Αθήνα αδιαφορεί γιατί « η Κύπρος είναι μακριά», γιατί να στενοχωρήσει άλλωστε τη φίλη Τουρκία;
 
Κάπως έτσι διαμορφώνεται η κατάσταση μετά την πενταμερή της Γενεύης. Ο ΟΗΕ σε ρόλο του Πόντιου Πιλάτου «νίπτει τα χείρας», κλίνοντας πονηρά το μάτι στον τούρκο σφαγέα. 
 
Δεν θα αναφερθώ στην προδοσία των δύο «Εθναρχών»(Κωνσταντίνου Καραμανλή και Μακαρίου Β’), ούτε στην προδοσία των χουντικών: Γ. Παπαδόπουλου που απέσυρε την Μεραρχία από τη μεγαλόνησο, και στο άφρον πραξικόπημα Ιωαννίδη, που άνοιξε την πόρτα στον Αττίλα. Ξεκινάμε από την επομένη του Αττίλα με τα αμφίσημα και αόριστα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την «αποκατάσταση της ειρήνης στο νησί». 
 
Ελλάς και Κύπρος αντί να εμείνουν στην καταδίκη του Αττίλα για την εισβολή και κατοχή δέχθηκαν ένα συνταγματικό τερατούργημα αγγλικής εμπνεύσεως, της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας(ΔΔΟ). Τούτο είναι στην ουσία μεταμφιεσμένη διχοτόμηση με μελλοντικές βλέψεις της Τουρκίας και στην ελεύθερη Κύπρο. Και το δέχθηκαν χωρίς να εξετάσουν τι ήταν και που οδηγούσε η ΔΔΟ; Αν βάλεις 100 πρωτοετείς της Νομικής να σου δώσουν ερμηνεία του τραγελαφικού όρου θα βγάλουν 100 διαφορετικές γνώμες. Αν ο Σωκράτης θεωρείται ο μέγιστος φιλόσοφος είναι γιατί είπε τα πράγματα με το όνομα τους (έθεσε όρους στην αοριστία) 
 
Από εκεί και πέρα το Κυπριακό κατρακυλά στον βάραθρο και η κατάληξη του είναι η Ομοσπονδία (διάβαζε συνομοσπονδία) και έλεγχος εφ’ όλης της Κύπρου από την Τουρκία. Τώρα η Τουρκία σε πλήρη συνεννόηση με την Αγγλία έβαλε την πρόταση της διχοτόμησης όχι διότι αυτή είναι η τελική της λύση αλλά για να παζαρέψει τη ΔΔΟ στα μέτρα της με μιά νέα αγγλική φόρμουλα που δεν θα αργήσει. Και εμείς οδηγούμαστε σαν τα πρόβατα επί σφαγήν. 
 
Ωρα για αντιστροφή του παιχνιδιού. Το πρόβλημα της Κύπρου ξεκίνησε με τη στρατιωτική εισβολή και κατοχή του Αττίλα και συνεχίζεται με 40.000 τουρκικό στρατού βαριά οπλισμένο επί της νήσου. Η μόνη λύση είναι να ελευθερωθεί η μεγαλόνησος απο τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής και τις εγγυήσεις. Αυτή είναι η λύση. Τα άλλα έπονται. 
 
Αμφικτύων 
30/4/ 2021 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών 
amphiktyon@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.