Σελίδες

28 Απριλίου 2021

«Χρεωκοπεί» το πρόγραμμα εμβολιασμών 30-39: Ελάχιστη η αποδοχή - Πόσους νεκρούς είχε σε 1 εκατ. εμβολιασμούς της Pfizer

Την πλάτη τους γυρνάνε στο πρόγραμμα εμβολιασμού οι πολίτες ηλικίας 30-39 ετών, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca. 
 
Από χθες, Μεγάλη Τρίτη, άνοιξε η πλατφόρμα για να εμβολιαστούν οι 30αρηδες, οι οποίοι όμως θα εμβολιαστούν μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca, παρά τις έντονες ανησυχίες που έχουν εκφράσει οι επιστήμονες, ανάμεσα τους και η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, αλλά και τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΕΜΑ, οι οποίοι υποστηρίζουν χαρακτηριστικά πως το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν πρέπει να χορηγείται σε νέους.
 
Ωστόσο αλαλούμ επικρατεί με τα ραντεβού για το εμβόλιο στις ηλικιακές ομάδες 30-39 καθώς άτομα που έκλεισαν το ραντεβού τους ενημερώθηκαν στη συνέχεια πως δεν ανήκουν στις ομάδες προτεραιοποίησης και πρέπει να ακυρωθεί το ραντεβού τους.
 
Το αλαλούμ φαίνεται να αφορά στα ραντεβού ατόμων γεννημένων το 1991, που δεν έχουν κλείσει ακόμη τα 30. 
 
Σε ότι αφορά της παραδόσεις, η ΕΕ πηγαίνει στα δικαστήρια την εταιρεία της AstraZeneca, εξαιτίας των έντονων καθυστερήσεων. 
 
Να σημειώσουμε εδώ ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στην Πάτρα, εκεί που ένας ηλικιωμένος άνδρας ρωτούσε τις νοσηλεύτριες ποιο εμβόλιο του χορηγήσανε.  
 
Οι πολίτες μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει ιδιαίτερη διάθεση να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca, με την κυβέρνηση ουσιαστικά να επιμένει στην άποψη πως το «καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο», χωρίς να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποτελεσματικότητα τους, αλλά και στην ασφάλεια τους.  
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η προσέλευση από τους 30-39 είναι ελάχιστη, κάτι που δημιουργεί πολλά προβλήματα στο σχέδιο «Ελευθερία» της κυβέρνησης, καθώς έχει ως στόχο τον εμβολιασμό τουλάχιστον του 70% του πληθυσμού, κάτι που δεν φαίνεται να μπορεί να επιτευχθεί.  
 
40 νεκροί ανά 1 εκατ. δόσεις εμβολίου με το σκεύασμα της Pfizer  
 
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το Sputnik V και έγινε σε 13 χώρες (Ινδία, Βραζιλία, Χιλή, Αργεντινή, ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Νορβηγία, Δανία και Ρωσία) το εμβόλιο της Pfizer/ΒioNTech δείχνει να είναι το λιγότερο αποτελεσματικό.  
 
Καθώς σε 1 εκατομμύριο δόσεις με το εμβόλιο της Pfizer έχουν σημειωθεί κατά μέσο όρο 39,4 θάνατοι, όταν το αντίστοιχο ποσοστό με της Moderna είναι 20,4, με της AstraZeneca 12,8, με της Johnson & Johnson 7,5 και με το Sputnik V 2,0. 
 
Να τονίσουμε εδώ πως για όσους φαίνεται μικρός ο αριθμός οι 40 νεκροί ανά 1 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στην Ελλάδα σε 2 εκατομμύρια εμβολιασμένους με το εμβόλιο για την γρίπη δεν υπήρξε ούτε ένας θάνατος. Κάτι που δείχνει την τεράστια διαφορά στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων που αναπτύχθηκαν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, εξαιτίας βέβαια των ιδιαίτερων συνθηκών.  
 
Φαίνεται πως οι κυβερνώντες προτιμούν να έχουν νεκρούς για να επανέλθει η κοινωνική ηρεμία, διαφημίζοντας συνεχώς τα οφέλη του εμβολίου και προσπαθώντας να αποκρύψουν ουσιαστικά κάθε καταγγελία για παρενέργεια.  
 
 
Στα 26 δισ. $ τα κέρδη από τους εμβολιασμούς για τον COVID-19 
 
Τεράστια τα κέρδη για τις φαρμακευτικές εταιρείες από τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό, όπως αποδεικνύεται από σχετική έρευνα της οργάνωσης «Συμμαχία για το Εμβόλιο των Λαών» (People’s Vaccine Alliance). 
 
Όπως αναφέρεται τα κέρδη από τις πωλήσεις εμβολίων, τριών μόνο εκ των κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών ανήλθαν το 2020 στο ύψος των 26 δισ.$. ποσό ικανό να καλύψει τον εμβολιασμό όλης της Αφρικής. 
 
Σύμφωνα με το People’s Vaccine Alliance, τα κέρδη που αποκόμισαν ήδη οι μεγάλες φαρμακευτικές είναι σκανδαλώδη τη στιγμή που μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στα εμβόλια, είτε διότι είναι πολύ ακριβά είτε διότι είναι ελάχιστες οι προμήθειες. 
 
Το κίνημα ζητά κατάργηση της πατέντας των εμβολίων και συνεργασία για την παρασκευή πιο φτηνών εμβολίων σε ολόκληρο τον κόσμο, κατέληξε στο ποσό των 26 δισ.$ υπολογίζοντας ότι η Pfizer έχει μοιράσει 8,44 δισ. δολάρια σε μερίσματα, η Johnson & Johnson 10,5 δισ. δολάρια και 3,2 δισ. σε μετοχές και η AstraZeneca 3,6 δισ. δολάρια. 
 
Η μεγάλη ζήτηση των εμβολίων σε μια περίοδο που η παγκόσμια οικονομία έχει «παγώσει» λόγω της πανδημίας ευθύνεται για την ανάδειξη ενός νέου κύματος δισεκατομμυριούχων, αναφέρει στην ανακοίνωσή του PVA. 
 
Ο Ουγούρ Σαχίν, ιδρυτής της BioNTech που συνεργάζεται με την Pfizer για την παρασκευή του εμβολίου BNT162b2 έχει τώρα μετοχές που αξίζουν 5,9 δισ. δολάρια και ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος και διευθύνων σύμβουλος της Moderna, έχει στην κατοχή του μετοχές αξίας 5,2 δισ. δολαρίων. 
 
«Πρόκειται για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και όχι μια ευκαιρία για κέρδη» λέει η Αννα Μάριοτ, σύμβουλος της Oxfam, οργάνωση που έχει ενταχθεί στο κίνημα. 
 
«Δεν θα έπρεπε να αφήνουμε τις πολυεθνικές να αποφασίζουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, την ώρα που αυτές αυξάνουν την κερδοφορία τους». 
 
Περίπου 700 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον κορωνοϊό έχουν διανεμηθεί παγκοσμίως σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία έχει αγοραστεί από τις πλούσιες χώρες. 
 
Κατά μέσο όρο- είπε στις αρχές του μήνα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς- στις χώρες με υψηλά εισοδήματα σχεδόν ένας στους τέσσερις πολίτες έχουν λάβει εμβόλιο. Στις φτωχές χώρες, η αντίστοιχη αναλογία είναι ένας στους 500. 
 
«Μιλάμε για εμβόλια που έχουν χρηματοδοτηθεί με δημόσιο χρήμα και είναι απολύτως απαραίτητα σε ολόκληρο τον κόσμο, εάν θέλουμε να δώσουμε ένα τέλος στην πανδημία» λέει η Χέιντι Τσόου, της οργάνωσης Global Justice Now. 
 
«Είναι ηθικά απαράδεκτο οι ηγέτες των πλουσίων χωρών να επιτρέπουν σε μια μικρή ομάδα εταιρειών να κρατούν κλειδωμένες τις πατέντες και την τεχνολογία, ενώ πουλάνε τις περιορισμένες δόσεις που παράγουν σε όποιον πληρώσει τα περισσότερα». 
 
Η AstraZeneca επιβεβαίωσε τις καταβολές των μερισμάτων- αναφέρει ο Guardian- οι οποίοι, όπως αναφέρει πήραν το ρίσκο να επενδύσουν στο εμβόλιο. Εκπρόσωπος της φαρμακευτικής δήλωσε ότι η πολυεθνική έχει παραδώσει τα 37 από τα 38 εκατ. δόσεις που έχουν μοιραστεί σε 100 χώρες μέσω της πλατφόρμας Covax.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Χορός δισεκατομμυρίων έχει στηθεί με τα πειραματικά εμβόλια... 
Οσοι γιατροί τα έχουν πάρει από την Pfizer βγάζουν τα υπόλοιπα σκάρτα...
Οσοι τα έχουν πάρει από τις άλλες εταιρείες βγάζουν και της Pfizer σκάρτο...
Και ο κόσμος εχει τρελαθεί...
Στην χώρα μας φυσικά λόγω Μπουρλά επικρατεί η Pfizer και τα κανάλια μέρα νύχτα βρίζουν το Astra Zeneca....
Τα στοιχεία όμως είναι άλλα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.