Σελίδες

31 Δεκεμβρίου 2020

Ντροπή! Έκοψαν τον Όμηρο στις ΗΠΑ και τον κατηγορούν οι νεοταξίτες για σεξισμό!!!!

To «political correctness» στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αγγίζει τα επίπεδα της παράνοιας!
 
Τα κλασικά αριστουργήματα των γιγάντων της λογοτεχνίας μπήκαν στο στόχαστρο κριτικής Αμερικανών καθηγητών που κατηγορούν για βία και σεξισμό τον ακρογωνιαίο λίθο του πολιτισμού.
 
Με σύνθημά τους το #DisruptTexts, ορισμένοι δάσκαλοι και καθηγητές που δηλώνουν ιδεολόγοι ζητούν να αποσυρθούν από την διδακτέα ύλη στα σχολεία τα κείμενα του Ομήρου και του Σαίξπηρ. Η ποιητική τραγωδία του «Βασιλιά Ληρ» αλλά και το ηρωικό έπος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας «Οδύσσεια» κατηγορούνται ότι προβάλλουν στους μαθητές την βία και τον σεξισμό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Wall Street Journal». 
 
Σε δημοτικό της Μασαχουσέτης αφαίρεσαν ήδη την Οδύσσεια του Ομήρου και δηλώνουν περήφανοι:«Είμαστε πολύ περήφανοι να λέμε ότι η Oδύσσεια αφαιρέθηκε φέτος από το πρόγραμμα σπουδών!». 
 
Οι καθηγητές που συμμετέχουν στο κίνημα που υπονομεύει τις ρίζες και τον πολιτισμό της ανθρωπότητας, υποστηρίζουν ότι όσα κείμενα γράφτηκαν πριν από 100 χρόνια είναι παρωχημένα και… μεταδίδουν λάθος μηνύματα συμπεριφοράς στους νέους. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.