Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν εφημερίδες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της Αθήνας. Οι μισοί κάτοικοι σε Πατήσια, Πλ. Βικτωρίας και αλλού είναι αλλοδαποί, με αποτέλεσμα οι περιοχές αυτές να έχουν μετατραπεί σε "γκέτο".
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η "Εστία" - που επικαλείται για τους ισχυρισμούς της μυστικές εκθέσεις των αρχών ασφαλείας- πρόκειται περί "βόμβας" που απειλεί την κοινωνική συνοχή της πρωτεύουσας. Αποδίδει μάλιστα τις ευθύνες γι' αυτό στις πολιτικές που υιοθετεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο οποίος για να "αποσυμφορήσει" τα νησιά, μεταφέρει τους μετανάστες στην Αθήνα.
Όμως η ζωή των κατοίκων της Αθήνας έχει μετατραπεί σε κόλαση και όπως οι ίδιοι τονίζουν σε κάθε ευκαιρία αισθάνονται αυτοί οι ξένοι στις γειτονιές που μεγάλωσαν. Ειδικά εάν λάβει κανείς υπόψιν του τις τελευταίες συλλήψεις μελών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και πλήθως άλλων συλλήψεων από "εξειδικευμένες μαφίες" καταλαβαίνει κανείς ότι αυτοί διατρέχουν καθημερινό κίνδυνο.
Πέραν και αυτού όμως, υπάρχει και το πρόβλημα της μετατροπής των συγκεκριμένων περιοχών σε "μικρές Καμπούλ" καθώς η "νέα πλειοψηφία" μεταναστών δεν επιβάλλει απλά γλώσσα και αισθητική αλλά και ήθη και έθιμα. Τα οποία σίγουρα δεν συμβαδίζουν με τα δικά μας.
Σχέδιο δράσης για τους αλλοδαπούς!
Και ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στον κορωνοϊό, παρουσιάστηκε σχέδιο δράσης για την ένταξη και την ενσωμάτωση χωρίς αποκλεισμούς των παράνομων μεταναστών για την περίοδο 2021-2027. Το σχέδιο εγκρίθηκε από το Κολέγιο των Επιτρόπων και το παρουσίασαν ο αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς και η αρμόδια επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον.
Όπως μεταδίδει το euronews, το πλάνο αποτελεί τμήμα της πολιτικής μετανάστευσης και ασύλου και προτείνει στοχευμένη και προσαρμοσμένη υποστήριξη, που λαμβάνει υπόψη τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά των παράνομων μεταναστών, όπως το φύλο ή το θρησκευτικό υπόβαθρο.
Η Κομισιόν επισημαίνει ότι οι εθνικές κυβερνήσεις είναι μεν κατά κύριο λόγο υπεύθυνες για την δημιουργία και την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών, όμως η ΕΕ διαδραματίζει βασικό ρόλο στην στήριξη μέσω χρηματοδότησης, ανάπτυξης καθοδήγησης και προώθησης σχετικών εταιρικών σχέσεων.
Οι κύριες δράσεις είναι του σχεδίου της Κομισιόν είναι:
- Περιεκτική εκπαίδευση και κατάρτιση από την παιδική ηλικία έως την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εστιάζοντας στη διευκόλυνση της αναγνώρισης των προσόντων και της συνεχιζόμενης εκμάθησης γλωσσών, με υποστήριξη από κοινοτικούς πόρους.
- Βελτίωση ευκαιριών απασχόλησης και αναγνώρισης δεξιοτήτων για να εκτιμηθεί πλήρως η συμβολή των κοινοτήτων μεταναστών, και ιδίως των γυναικών, και να διασφαλιστεί ότι υποστηρίζονται για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.
- Συνεργασία με κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους και εργοδότες για την προώθηση της ένταξης στην αγορά εργασίας, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και θα διευκολύνει τους εργοδότες να αναγνωρίζουν και να αξιολογούν τις δεξιότητες.
- Προώθηση της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγειονομικής περίθαλψης. Εκτός από την ειδική χρηματοδότηση της ΕΕ, το σχέδιο δράσης επιδιώκει να διασφαλίσει ότι όλοι ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους και αναγνωρίζουν τις συγκεκριμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, ιδίως κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη. Το σχέδιο δράσης υποστηρίζει επίσης τα κράτη μέλη για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.
- Πρόσβαση σε επαρκή και προσιτή στέγαση που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Plus, το Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης και το Invest EU, καθώς και πλατφόρμες χρηματοδότησης για την ανταλλαγή εμπειριών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο σχετικά με την καταπολέμηση των διακρίσεων στην αγορά κατοικίας και τον διαχωρισμό.
Το σχέδιο δράσης θα εφαρμοστεί κινητοποιώντας τη χρηματοδότηση της ΕΕ και δημιουργώντας συνεργασίες με όλους εμπλεκόμενους: παράνομους μετανάστες, κοινότητες υποδοχής, κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους, κοινωνία των πολιτών, τοπικές και περιφερειακές αρχές καθώς και ιδιωτικό τομέα.
Στέγαση, δουλειά, υγεία και ό,τι θελήσουν!!!
Δείτε το ρεπορτάζ του euronews:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.