Σελίδες

29 Αυγούστου 2020

Ποιά «αδύναμη» Ελλάδα;;

Του Κ. Αϊβαλιώτη, τ. Βουλευτή Β΄Αθηνών 

Συνεχίζω να εξηγώ με στοιχεία ότι η βλακώδης ατάκα ότι η Ελλάδα είναι δήθεν « μικρή και αδύναμη χώρα» δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ουσιαστική γέννηση του Νέου Ελληνικού κράτους και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τίποτε δεν μας χάρισε κανένας ξένος, αντιθέτως έκαναν τα πάντα για να τους έχουμε συνεχώς στα πόδια μας και να μας δημιουργούν προβλήματα. Παρόλα αυτά η Ελλάδα έφτασε να είναι- παρά τα σημερινά της χάλια- η 28η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, πράγμα που σημαίνει ότι αν υπήρχε “ G-30” θα ήμασταν μέσα! Ας δούμε τα πραγματικά στοιχεία και ας αφήσουμε στην άκρη τις παραισθήσεις και την μπουρδολογία που μας ταϊζουν οι ημιμαθείς των καναλιών: 

- Εχουμε: 

- Τον 5ο σε μέγεθος στρατό του ΝΑΤΟ και είμαστε βαριά εξοπλισμένη χώρα. Εχουμε 3 φορές περισσότερα Γερμανικά τανκς από την ίδια την Γερμανία! 
- Μαγνήσιο: Καλύπτουμε το 46% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ. 
- Αλουμίνιο: Η Ελλάδα είναι 1η στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, και όλα τα εξωτικά οχήματα της ΡΟΛΛΣ ΡΟΪΣ, της ΑΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝ κλπ φτιάχνονται από Ελληνικό αλουμίνιο! 
- Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός στην ΕΕ και ο βωξίτης χρησιμοποιείται στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, κλπ. 
- Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ με κοιτάσματα νικελίου και διαθέτουμε το μεγαλύτερο συγκρότημα παραγωγής νικελίου στην ΕΕ 
- Λάδι: Είμαστε 3οι στον κόσμο και έχουμε το 15% της παγκόσμιας παραγωγής 
- Είμαστε 3οι στον κόσμο παραγωγή κρόκου (safrane) , εκλεκτό και πανάκριβο προϊόν που ζητιέται σε όλη την Ευρώπη με πάθος 
- Είμαστε 5οι στον κόσμο σε εξαγωγές σπαραγγιών 
- Είμαστε 7οι παγκοσμίως σε εξαγωγές βαμβακιού, παρότι το ξήλωμα των καλλιεργειών κρατάει 20 καταστροφικά χρόνια… 
- Πέρυσι είχαμε 34,7 εκ. τουρίστες και θεωρούμαστε κορυφαίος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως 
- Είμαστε 16οι στον κόσμο σε εξαγωγές τυροκομικών προϊόντων, κυρίως φέτας και γιαουρτιών. 
- Δεκαετίες τώρα είμαστε σταθερά 1οι στη ναυτιλία. 
- Εχουμε γιγαντιαία κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου 
- Η γεωργία μας συρρικνώθηκε και πλέον περίπου το 4% του εργατικού δυναμικού είναι αγρότες και άλλη τόση είναι η συνεισφορά της στο ΑΕΠ, ενώ ήταν 20% πριν 40 χρόνια. Μελέτες λένε, όμως, ακόμη και έτσι η αυτάρκεια της χώρας σε βασικά αγροτικά προϊόντα είναι πάνω από 90%! 

Εν τω μεταξύ η αυτάρκεια της χώρας σε δημητριακά είναι 82% περίπου ενώ στο ρύζι πάνω από 160%! Το ίδιο ψηλή είναι και στα πορτοκάλια, ενώ στα λεμόνια περιορίζεται στο 60%. 
Στα φρούτα η αυτάρκεια είναι πάνω από 125%, ενώ στα όσπρια γύρω στο 40%. 
Στην κτηνοτροφία η αυτάρκεια ανέρχεται στο 70%, και ειδικώς για το αιγοπρόβειο κρέας ξεπερνά το 90%.
Στα γαλακτοκομικά η φέτα έχει ποσοστό αυτάρκειας 150% και πάνω από 90% είναι η αυτάρκεια σε μέλι και αυγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.