Σελίδες

19 Αυγούστου 2020

ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ Ή ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;

Γράφει ο Χρίστος Γούδης

Ο κορωνοϊός είναι όντως εδώ, ζει ανάμεσά μας και οφείλουμε να παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα, ο καθένας για τον εαυτό του, και αυτό κάνουν όλοι οι νουνεχείς Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας. Φυσικά υπάρχουν και οι ψεκασμένοι, οι μπούφοι, και οι αλαζονικοί αδαείς, αλλά τι να κάνουμε, έτσι πορεύεται η ζωή (μέχρι να την εγκαταλείψουμε).

Από την άλλη μεριά όμως, όλοι δικαιούμεθα τη σωστή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Από την πρώτη στιγμή παρακολουθώ ανελλιπώς την επίσημη ενημέρωση και διαπορώ για την αφέλεια ή κάτι χειρότερο (;) των αρμοδίων σε σχέση με τα στοιχεία που μας βομβαρδίζουν. Ο ημερήσιος ή και συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε τίποτα δεν μας βοηθά να αντιληφθούμε για το τι πραγματικά συμβαίνει. Προέρχεται από έναν αχταρμά συγκυριών και συγκυριακών ελέγχων, τυχαίων, δειγματοληπτικών, εθελοντικών ή ότι άλλο και σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει το πώς πορεύεται η πανδημία.

Τα ημερήσια στοιχεία που έχουν βαρύνουσα στατιστική σημασία είναι τέσσερα:
  1. Ο συνολικός αριθμός των νοσηλευομένων για κορωνοϊό ασθενών σε νοσοκομειακές κλινικές. 
  2. Ο συνολικός αριθμός των εξ αυτών νοσηλευόμενων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). 
  3. Ο συνολικός αριθμός των εξ αυτών διασωληνωμένων, και 
  4. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων.
Όλα τα άλλα είναι για να δημιουργείται πανικός, τρομοκρατία και αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, ίσως για να μην σκέφτεται τον σημερινό εθνικό μας διασυρμό και ποιος ξέρει τι άλλους επικείμενους διασυρμούς θα τον ακολουθήσουν. Και για να μας χρυσώσουν το χάπι μας υπόσχονται ότι θα είμαστε από τους πρώτους που θα καταπιούμε το «χάπι» του εμβολίου, γιατί οι καλοί μας άρχοντες φροντίζουν για την υγεία μας, εξ ου και ο ραγιαδισμός τους έναντι της Τουρκίας, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό αντανακλά και τον ραγιαδισμό μεγάλου μέρους του πληθυσμού ο οποίος απαντά, ενδόμυχα ή κραυγαλέα, αρνητικά στο σκιάχτρο της ερωτήσεως των πολιτικών μας ηγετών: «καλά τι θέλετε τώρα, πόλεμο;».

Όχι, προς Θεού, την υγειά μας βρε παιδιά, έ και αν είναι δυνατό και λίγο ψωμί και (προπαντός) θεάματα (panem at circenses όπως έλεγαν και οι λατίνοι προπάτορες του ιταλικού dolce far niente).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.