Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Για το κλαμπ των Ελίτ που προωθούν την παγκοσμιοποίηση, μια παγκόσμια κρίση χρειάζεται μια παγκόσμια επίλυση του προβλήματος που δημιουργεί. Και αυτή η παγκόσμια επίλυση δεν αρκεί, σύμφωνα με αυτούς, να γίνει μέσω μιας απλής διακρατικής συνεργασίας, αλλά απαιτεί μια παγκόσμια κυβέρνηση.
Αυτή θα είναι μια πραγματική νέα τάξη που ονειρεύονται να ξεπηδήσει από το χάος. Ο σχηματισμός μιας παγκόσμιας κυβέρνησης είναι και τώρα η προτεραιότητα τους με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού.
Ας δούμε όμως πρώτα πως προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν τις σημαντικότερες κρίσεις του 20ου αιώνα για να υλοποιήσουν το μεγάλο τους στόχο.
Με τη λήξη του Α Παγκοσμίου Πολέμου δημιούργησαν την Κοινωνία των Εθνών (ΚΤΕ) προορίζοντας την για μελλοντική παγκόσμια κυβέρνηση. Όμως οι Ρεπουμπλικανοί πρόεδροι των ΗΠΑ που διαδέχτηκαν τον Δημοκρατικό Γουίλσον (που προώθησε την ΚΤΕ) τορπίλισαν αυτή την προσπάθεια.
Πριν ακόμη λήξει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος δημιούργησαν τον ΟΗΕ σαν τον αντικαταστάτη της ΚΤΕ. Θέλησαν να τον καταστήσουν παγκόσμια κυβέρνηση δίνοντας του την αποκλειστική διαχείριση πάνω στο πυρηνικό οπλοστάσιο των υπερδυνάμεων, κάτι που προέβλεπε το δήθεν ειρηνιστικό Σχέδιο Μπαρούχ. Όμως ενώ οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ προωθούσαν (πάλι) την ιδέα, ο Στάλιν κατάλαβε την παγίδα, είδε ότι αυτό θα έδινε στον ΟΗΕ τη δυναμική μιας παγκόσμιας κυβέρνησης και αρνήθηκε. Αυτή η άρνηση του ήταν μια από τις σημαντικότερες αφορμές για το ξεκίνημα του Ψυχρού Πολέμου.
Όταν τελείωσε ο Ψυχρός Πόλεμος με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ, οι Παγκοσμιοποιητές προώθησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη συμφωνία του Μάαστριχτ και την Ευρωζώνη. Επικεφαλής του εγχειρήματος τέθηκε η ενοποιημένη πλέον Γερμανία. Ήταν ένα τεράστιο βημα για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης. Βήμα που ακολούθησε τη δημιουργία του ΟΗΕ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΔΝΤ, του ΝΑΤΟ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, και άλλων υπερεθνικών οργανισμών που σταδιακά αφαιρούν τις εξουσίες από τις εκλεγμένες κυβερνήσεις.
Από το 2016 όμως οι Παγκοσμιοποιητές είδαν το μεγάλο όνειρο τους να απειλείται. Αυτή τη χρονιά οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της εθνικής τους ανεξαρτησίας με το Brexit δημιουργώντας τριγμούς στην ΕΕ. Λίγους μήνες μετά οι Αμερικανοί εξέλεξαν τον φανατικό αντιπαγκοσμιοποιητή Ντόναλντ Τραμπ και όχι την εκλεκτή της παγκοσμιοποίησης, Χίλαρι Κλίντον.
Ακριβώς πριν το ξέσπασμα της επιδημίας του κορονοϊού ο Τζόνσον είχε καταφέρει να υλοποιήσει το Brexit ενώ ο Τραμπ ετοιμαζόταν για μια δεύτερη εκλογική νίκη. Ταυτόχρονα από τη Γαλλία των Κίτρινων Γιλέκων μέχρι τη Χιλή των 1.500.000 διαδηλωτών, ο πλανήτης συγκλονιζόταν από την αντίδραση στις νεοφίλ πολιτικές (που αποτελούν το οικονομικό πρόγραμμα της παγκοσμιοποίησης).
Σε αυτή λοιπόν την περίοδο που το κίνημα της αντιπαγκοσμιοποίησης έδειχνε να θριαμβεύει προέκυψε η επιδημία του κορονοϊού που προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία στο κλαμπ των Παγκοσμιοποιητών. Αν για παράδειγμα οι Τραμπ και Τζόνσον αποτύχουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας τότε ο πρώτος δεν θα επανεκλεγεί ενώ ο δεύτερος θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει τη θέση του και να προκηρύξει εκλογές.
Ακόμη και ο (διακηρυγμένος) εχθρός των Παγκοσμιοποιητών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δείχνει να κινδυνεύει καθώς η οικονομία της Ρωσίας θα δεχτεί τεράστιες πιέσεις τόσο από την επιδημία όσο και από την καθίζηση των τιμών του πετρελαίου.
Οι Παγκοσμιοποιητές δεν βλέπουν μόνο την επιδημία σαν ευκαιρία αλλά και την τεράστια οικονομική κρίση που φέρνει μαζί της. Σε μια κρίση που θα είναι οδυνηρότερη και από αυτήν που ξεκίνησε με το Μεγάλο Κραχ του 1929 οι λαοί θα χρειαστούν πολλά χρήματα για να ξαναστήσουν τις οικονομίες τους. Και τα χρήματα αυτά τα διαθέτουν οι Μπάνκστερς, που είναι το επιθετικότερο κομμάτι της ομάδας που προωθεί την παγκοσμιοποίηση. Ήδη 90 χώρες είτε έχουν υποβάλει αίτημα για δάνειο στο ΔΝΤ, είτε ετοιμάζονται να το υποβάλουν. Το Ιράν για παράδειγμα ζήτησε τέτοιο δάνειο και η Τουρκία μόνο με θαύμα θα το αποφύγει.
Και ποιός θα χρηματοδοτήσει ένα νέο, και παγκόσμιο αυτή τη φορά, Σχέδιο Μάρσαλ, μετά τη λήξη της επιδημίας; Μα τα παγκοσμιοποιητικά όργανα που λέγονται ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα. Τα οποια θα επιδιώξουν να ηγηθούν των Κεντρικών Τραπεζών των χωρών της G-20 και να διαμορφώσουν το πολυπόθητο για τους λαούς οικονομικό πακέτο σωτηρίας.
Όμως τα πακέτα «σωτηρίας», είτε προορίζονται για μια χώρα μέσω του ΔΝΤ, είτε προορίζονται για τον ευρωπαικό Νότο, είτε προορίζονται για όλο τον πλανήτη, έχουν αντίτιμο. Το αντίτιμο που θα κληθούν να πληρώσουν οι λαοί θα είναι να συμφωνήσουν σε μια νέα τάξη.
Αυτή η νέα τάξη σχεδιάζεται από τους Παγκοσμιοποιητές να έχει τρεις πυλώνες.
Ο πρώτος θα είναι το παγκόσμιο χρήμα να γίνει αποκλειστικά ηλεκτρονικό με τη δικαιολογία ότι τα χαρτονομίσματα μεταφέρουν ιούς.
Ο δεύτερος να απωλέσουν οι πολίτες παγκοσμίως τις ελευθερίες τους αποδεχόμενοι να ελέγχεται ψηφιακά η ζωή τους από έξυπνες συσκευές χάριν της βιοασφάλειας.
Και ο τρίτος είναι φυσικά ο σχηματισμός μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.
Σας φαίνονται ουτοπικά ή συνωμοσιολογικά αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω; Ήδη όμως δρομολογούνται.
Για παράδειγμα 92 πολιτικοί ηγέτες και μέλη διεθνών οργανισμών ζήτησαν με κοινή επιστολή τους τη συνεργασία των ηγετών της G-20 με το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και τον ΟΗΕ για να αντιμετωπισθεί η επιδημία και η παγκόσμια οικονομική κρίση. Και οι 92 είναι επίλεκτα μέλη του κλαμπ της Παγκοσμιοποίησης. Ανάμεσα τους ο Τζορτζ Σόρος, ο Γιώργος Παπανδρέου, οι Βρετανοί Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν, ο πρώην ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, οι Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Ρομάνο Πρόντι (πρώην πρόεδροι της Κομισιόν), ο Χαβιέ Σολάνα (πρώην ΓΓ του ΝΑΤΟ) και ο Πασκάλ Λαμί (προέδρος του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου). Δυο από αυτούς, ο Γκόρντον Μπράουν και ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησαν σε ξεχωριστές δηλώσεις τους το σχηματισμό μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μετάφραση στο τι υπαινίσσεται η πρόταση τους. Οι εκπρόσωποι της G-20, του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΟΗΕ να σχηματίσουν μια παγκόσμια διακυβέρνηση για την αντιμετώπιση όχι μόνο της επιδημίας αλλά και της παγκόσμιας ύφεσης.
Σε αυτή την παγκόσμια κυβερνηση που προωθούν (διακυβέρνηση τη λένε) ο ρόλος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας θέλουν να είναι κομβικός. Να δίνει πιχι τις γενικές κατευθύνσεις για υγειονομικά ζητήματα στις κυβερνήσεις της G-20. Και εφόσον ο ΠΟΥ είναι μαγαζάκι του ΟΗΕ, τότε ο ίδιος ο ΟΗΕ, το μεγαλύτερο παγκοσμιοποιητικό ίδρυμα, να έχει τη γενική καθοδήγηση. Αυτό ζήτησε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες: να συνεργαστούν οι χώρες της G-20 με τον ΠΟΥ και να ακολουθήσουν τις οδηγίες του για να αντιμετωπισθεί η επιδημία.
Για να γίνουν πράξη όμως αυτά αγαπητοί αναγνώστες θα πρέπει να εκδιωχθούν από την πολιτική σκηνή οι αντιπαγκοσμιοποιητές ηγέτες όπως ο Τραμπ, ο Τζόνσον και ο Πούτιν. Γι’ αυτό και βλέπουμε το τελευταίο διάστημα όσα μίντια πρόσκεινται στην παγκοσμιοποίηση να εξαπολύουν καθημερινά λυσσασμένες επιθέσεις εναντίον τους.
Φυσικά οι Τραμπ, Τζόνσον και Πούτιν δεν απέφυγαν τα λάθη στη διαχείριση της επιδημίας. Τα λάθη τους όμως μεγενθύνονται από τα εν λόγω μίντια και οι οποιες σωστές κινήσεις τους αποσιωπούνται. Αποσιωπάται πιχι ότι όταν ο Τραμπ σταματούσε τις αεροπορικές πτήσεις από την Κίνα προς τις ΗΠΑ στις αρχές Φεβρουαρίου τον έβριζαν εν χορώ τα εν λόγω μίντια ενώ την ίδια ώρα Δημοκρατικοί πολιτικοί όπως η Νάνσι Πελόζι πήγαιναν στην Τσαινατάουν σαν συμπαράσταση προς τους Κινέζους. Και βέβαια δεν πρόκειται να δούμε κάπου γραμμένο ότι αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν ακολουθήσει από τότε τον Τραμπ και είχαν σταματήσει τις αερογραμμές από την Κίνα τότε η επιδημία δύσκολα θα διαδιδόταν στις χώρες τους (τουλάχιστον σε αυτό το βαθμό).
Ο στρατός των παγκοσμιοποιητικών μίντια αποσιωπά και τις ευθύνες φιλικών προς την παγκοσμιοποίηση ηγετών ενώ προσπαθεί να προστατεύσει ιδιαίτερα τον ΠΟΥ. Ο οποίος ΠΟΥ είχε τεράστιες ευθύνες επειδή καθυστέρησε να ενημερώσει για την απειλή της επιδημίας. Γι’ αυτό τον λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ σωστά διέκοψε τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ προς αυτόν. Η κίνηση του Αμερικανού πρόεδρου έκρυβε όμως εκτός από το φανερό και ένα κρυφό νόημα. Γιατί γνωρίζει πως ο ΠΟΥ είναι το μεγάλο ατού των ανταγωνιστών του που θέλουν να δημιουργήσουν μια παγκόσμια κυβέρνηση με τον Οργανισμό Υγείας σε κεντρικό ρόλο.
Για όσους θέλουν να εκλέγουν οι ίδιοι τις κυβερνήσεις, για όσους εμπιστεύονται περισσότερο τη δημοκρατία και την εθνική κυριαρχία από μια παγκόσμια κυβέρνηση χωρίς αντιπολίτευση, για όσους δεν θέλουν να ζήσουν μια ψηφιακή τυραννία με πρόσχημα τη βιοασφάλεια, η λύση είναι να στηρίξουν ηγέτες, πολιτικούς και κυβερνήσεις που μπορούν να εμποδίσουν τον ερχομό μιας παγκόσμιας τυραννίας.
Για να το θέσω απλά, όσο ο Τραμπ με τον Πούτιν είναι ανάμεσα στους ηγέτες της G-20 τότε η ανθρωπότητα θα συνεχίσει να αναπνέει ελεύθερα.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.