Σελίδες

10 Μαΐου 2020

Μη μείνει ο φόβος

Ο κορονοϊός θα αφήσει πολλά ίχνη στο πέρασμά του αλλά, ως κοινωνία, πρέπει να αγωνιστούμε για να μη μας αφήσει και το δηλητήριο του φόβου. Είναι άλλο πράγμα η σωφροσύνη και η προσοχή και άλλο ο φόβος. Είναι αυτονόητο οι πολίτες να προσέχουν για να μη μολυνθούν οι ίδιοι από τον ιό και να μην τον μεταδώσουν σε τρίτους, αλλά δεν είναι λογικό να επιτρέψουν στον φόβο να γίνει συγκυβερνήτης -ή ακόμα και κυβερνήτης- των ζωών τους. 

Από πολλούς έχει γίνει αντιληπτό ότι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που αποφεύγουν να βγουν έξω παρά την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις. Το αίτιο είναι ο φόβος που έχει κυριαρχήσει στη συνείδησή τους! Ο ορυμαγδός της αρνητικής ειδησεογραφίας έχει τρομάξει τόσο πολύ μια μερίδα του πληθυσμού, που πιστεύει ότι ακόμα και μια έξοδος για περίπατο ή αγορές μπορεί να της μεταδώσει κορονοϊό! Αποφεύγουν οποιαδήποτε μετακίνηση και κάθε επαφή. Κρύβονται από τη ζωή για να μην αρρωστήσουν και να μην πεθάνουν.

Τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος έχουν διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην αποκαρδίωση και την κατατρομοκράτηση των Ελλήνων και τώρα, που η κοινωνία πρέπει να προσπαθήσει να λειτουργήσει κανονικά και η αγορά να αναθερμανθεί, είναι δύσκολο να πειστούν οι φοβισμένοι ότι δεν συντρέχει λόγος πανικού.

Καμία χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με έναν πληθυσμό φοβισμένο, απονευρωμένο, απαθή και εθελοντικά κλεισμένο στο σπίτι του να περιμένει το μοιραίο. Καμία χώρα δεν είναι σωστό να σταματήσει να «αναπνέει» προσπαθώντας να αποφύγει μια επιδημία.

Στην Ελλάδα, όπως αποδεικνύει η ίδια η εξέλιξη των πραγμάτων, ακολουθήθηκε μια ακραία επικοινωνιακή οδός, η οποία παρουσίασε με τόσο μελανά χρώματα την κατάσταση και οδήγησε πολλούς στον πανικό. Κάποιοι άλλοι, τώρα που έχει γίνει μερική άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις, ίσως προσπαθήσουν να «εκδικηθούν» τον ίδιο τον φόβο τους με απερίσκεπτες ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγονται και τα δύο άκρα.

πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ

    Όποιος έχεις φόβο Θεού δεν φοβάται κανέναν άλλον φόβο.
    Όμως όποιος δεν φοβάται τον Θεόν τρέμει ακόμα και τον ίσκιο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.