Σελίδες

9 Μαΐου 2020

Ένας Ναός - Φάρος Αγάπης.

Κοινωνία με τον πλησίον και κοινωνία με τον Θεόν! 

Δύο μήνες τώρα, οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε βιώσει την απομόνωση και τον φόβο. Συσσωρευσαμε αγαθά από τα σούπερ μάρκετ, βρήκαμε και είδαμε τις αγαπημένες μας ταινίες, πήγαμε βόλτες με τους οικείους μας, ίσως είπαμε και ένα βοήθα Παναγιά, αλλά μέχρι εκεί. Το "μένουμε σπίτι" τις περισσότερες φορές μας έκανε μαλθακους στην πίστη και στην φιλανθρωπία σε μια χρονική στιγμή που η κοινωνία μας χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε.

Οι άνθρωποι πάσχουν ψυχή και σώμα, σε πολλές περιπτώσεις όμως,και γιατί δεν έχουν τα απαραίτητα προς το ζην. Σε πείσμα των καιρών μας ορισμένες ενορίες είναι φάροι ανθρωπιάς και πνευματικότητας! Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Άγιος Νικόλαος στο Κουκάκι την οποία επισκεφθήκαμε πριν λίγες ημέρες. Ο Άγιος Νικόλαος είναι μια πνευματική όαση στο κέντρο της Αθήνας. Όταν φτάσαμε ήταν 11.00 πμ και ο ναός ήταν ανοιχτός. 

Μέσα στον ναό έπνεε γαλήνη και βαθιά κατάνυξη. Απέναντι από τον ναό βρίσκεται το πνευματικό κέντρο με ορμητήριο το οποίο η ενορία κάνει το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο, από βοήθεια στους φτωχούς συνανθρώπους μας, μέχρι στην ενίσχυση των παιδιών για απεξάρτηση και τα καλοκαίρια το ιεραποστολικό έργο. 

Εκεί δίπλα στην υπέροχη παλαιά εικόνα του Αγίου Μηνά συναντήσαμε τους εφημέριους του ναού, π.Γεώργιο Σχοινά και π.Νεκτάριο Στογιάννη. 

Η ανθρώπινη ζεστασιά και το χαμόγελο ήταν το κοινό γνώρισμα των ιερέων αλλά και όλων των ενοριτών που είδαμε μετά να διακονούν. 

Σε αυτήν την ενορία η προσφορά στον άνθρωπο και η κοινωνία με τον Θεό δεν σταμάτησε! Οι πατέρες εφημερεύουν συνεχώς! "Σήμερα περισσότερο από ποτέ μετριέται το ανθρώπινο κομμάτι μας και η πίστη μας στον Θεό. Οφείλουμε από φιλότιμο να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, ιερέων και λαϊκών." Μας λέει ο Πατήρ Γεώργιος. Μετά η συζήτηση πάει στον Πατερουλη μας. "Ο παπά Μάρκος, ένας παπά Πλανάς των ημερών μας, μία αγία μορφή. Άφησε καλή πνευματική μαγιά στον Διόνυσο" μας λέει. 

Φεύγοντας ο παπά Γιώργης μας γεμίζει ευχές. "Να είστε καλά παιδιά μου. Χριστός Ανέστη! Καλή Δύναμη, ο Χριστός να οδηγεί τα βήματα σας στο καλό!" Αγαπημένοι μας πατέρες του Αγίου Νικολάου, χαρήκαμε πολύ που σας γνωρίσαμε! Η πίστη σας, η τόλμη σας και η ασταμάτητη κοινωνία σας με τους ανθρώπους και τον Θεό είναι παρηγοριά για ένα καλύτερο αύριο" 

Της Μ.Π.

Πηγή.
Σελίδα στο facebook "Ο Πατερούλης Μάρκος Μανώλης, όπως τον ζούμε"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.