Καταφύγιο στη χρήση της κάρτας και δη των ανέπαφων πληρωμών βρίσκουν – και – οι Έλληνες πολίτες, αναζητώντας μέτρα προστασίας έναντι της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.
Η πανδημία του COVID-19 φαίνεται ότι – μέσα στις έξι εβδομάδες του περιορισμού των μετακινήσεων – επιτάχυνε τις αλλαγές σε καταναλωτικές συνήθειες, που σε διαφορετική περίπτωση θα απαιτούσαν χρόνια για να γίνουν. Οι πολίτες, εν μέσω της πανδημίας, απομακρύνονται από τη χρήση μετρητών για λόγους υγιεινής, με το 73% των Ελλήνων να δηλώνει ότι προτιμά πλέον τις ανέπαφες συναλλαγές.
Συνολικά, η πανδημία αναδιατάσσει τις προτεραιότητες – και – των Ελλήνων πολιτών, με τις οικονομικές ανησυχίες να βρίσκονται υψηλά στην ιεράρχηση, στη δεύτερη θέση, αλλά αμέσως μετά από την ανησυχία για την υγεία, που είναι πλέον η πρώτη προτεραιότητα για τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Σύμφωνα με νέα έρευνα καταναλωτών από την N26 – mobile τράπεζα στην Ευρώπη – το 81% των ενήλικων Ελλήνων έχει αλλάξει τις οικονομικές του προτεραιότητες, λόγω του COVID-19.
Από την έρευνα, στην οποία έλαβαν μέρος 10.000 ενήλικοι απ’ όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι φόβοι γύρω από την οικονομία αποτελούν τη μεγαλύτερη ανησυχία στο μυαλό των Ελλήνων: σχεδόν οι μισοί (45%) ανησυχούν για την αύξηση του κόστους διαβίωσης, ενώ το 31% έχει άγχος για την εργασιακή ασφάλεια. Αυτές οι ανησυχίες είναι ακόμη υψηλότερες στις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά σχετικά ίσες μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Λιγότερο εμφανείς
“Ενώ βλέπουμε άμεσα τις επιπτώσεις που έχει ο ιός COVID-19 στην καθημερινότητα μας, αυτό που είναι λιγότερο εμφανές, είναι οι τεράστιες επιπτώσεις του στις καθημερινές μας συναλλαγές”, αναφέρει η έρευνα της N26. Η έρευνα μας παρουσιάζει ξεκάθαρα το οικονομικό στρες και τις ανησυχίες για αυτήν την πανδημία και πως οι Έλληνες έχουν αλλάξει όχι μόνο τον τρόπο ζωής τους, αλλά ως αποτέλεσμα αυτού και τις οικονομικές τους συνήθειες.
Όπως δείχνει η έρευνα, υπό το πρίσμα της οικονομικής αβεβαιότητας, το 59% των Ελλήνων δήλωσε ότι πλέον αποταμιεύει περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι πριν την κρίση – βάζοντας στην άκρη περίπου 140 ευρώ επιπλέον τον μήνα.
Αυτό που έχει, επίσης, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι αλλαγές, που έχουν προκύψει στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές ξοδεύουν τα χρήματα τους. Το 81% των Ελλήνων παραδέχτηκε πως έχει αλλάξει τις συνήθειες του στα αγαθά, που αγόραζε κάθε μήνα. Ενώ, λοιπόν, τα ψώνια στο σουπερμάρκετ παραμένουν το μεγαλύτερο έξοδο, όπως και πριν την πανδημία, στη δεύτερη και στην τρίτη θέση, όπου προηγουμένως βρίσκονταν η διασκέδαση, η μόδα και οι αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα αντίστοιχα, τώρα έχουν ανέλθει οι συνδρομές σε υπηρεσίες και delivery.
sepe
το είδαμε ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.