Σελίδες

24 Απριλίου 2020

Τι κρύβει η κυβερνοεπίθεση των χάκερ σε ΠΟΥ- Γκέιτς

Διέρρευσαν 25.000 έγγραφα τα οποία έχουν σχέση (;) με την εξάπλωση του φονικού κορονοϊού

Δεν θα μπορούσε να συμβεί χειρότερη στιγμή. Η συντονισμένη κυβερνοεπίθεση στον ΠΟΥ, στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, στο Ίδρυμα Γκέιτς, στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) και σε άλλους οργανισμούς γίνεται στη σκιά της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αλλά και των κατηγοριών που εξαπολύει η κυβέρνηση Τραμπ κατά του Πεκίνου ότι το κακό ξεκίνησε από τα κινεζικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με την «Washington Post», έχουν διαρρεύσει 25.000 έγγραφα από τους χάκερ, οι οποίοι παραβίασαν e-mails και κωδικούς πρόσβασης. Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν είναι το επίκεντρο της συζήτησης για την προέλευση του Covid-19, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε πως έχει πληροφορίες ότι από εκεί ξεκίνησε η πανδημία. Το ινστιτούτο άρχισε τη λειτουργία του το 2018 και είναι η μεγαλύτερη «τράπεζα ιών» της Ασίας. 

Επίθεση δέχτηκε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες δέχεται τα πυρά των ΗΠΑ, που προχώρησαν μάλιστα στη διακοπή χρηματοδότησης. Παράλληλα, σημειώθηκε και τρίτη κυβερνοεπίθεση, με στόχο το Ιδρυμα Γκέιτς.

Η γνωστή ομάδα χάκερ Αnonymous εξέδωσε και μήνυμα κατά του ιδρυτή της Microsoft, ο οποίος είναι το κεντρικό πρόσωπο στις θεωρίες συνωμοσίας. Όπως αναφέρεται από τις πληροφορίες που διέρρευσαν, σκοπός των χάκερ ήταν να αποκαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τις θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό.

Το Ίδρυμα Γκέιτς στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Παρακολουθούμε την κατάσταση μέσω των πολιτικών ασφαλείας μας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν κλαπεί δεδομένα». Έγγραφα που έχουν διαρρεύσει και είναι ήδη διαθέσιμα στο διαδίκτυο με τίτλο «Gates Hack» περιέχουν -μεταξύ άλλων- και λίστες από εταιρίες και επιχειρηματίες που έχουν κάνει δωρεές στο Ιδρυμα Γκέιτς.

Αυθεντικότητα 

Το άρθρο της «Washington Post» επικαλείται την ιστοσελίδα SITE Intelligence Group, που παρακολουθεί τρομοκρατικές οργανώσεις και τον εξτρεμισμό στο διαδίκτυο, αλλά δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει κατά πόσο τα e-mails και οι κωδικοί πρόσβασης που έχουν διαρρεύσει είναι αυθεντικά. Το SITE Intelligence Group δήλωσε ότι τα στοιχεία διακινήθηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα, και σχεδόν αμέσως χρησιμοποιήθηκαν για να υποκινηθούν νέες κυβερνοεπιθέσεις και παρενοχλήσεις από ακροδεξιούς εξτρεμιστές. 

Ένας Αυστραλός εμπειρογνώμονας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, ο Ρόμπερτ Πότερ, δήλωσε ότι μπόρεσε να επαληθεύσει πως οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι κωδικοί πρόσβασης του ΠΟΥ ήταν αυθεντικοί. Οι λίστες, των οποίων η προέλευση είναι ασαφής, φαίνεται ότι δημοσιεύτηκαν αρχικά στο 4chan, ιστοσελίδα διαμοιρασμού αρχείων και εικόνων, γνωστή για τη ρητορική μίσους, καθώς και στο Pastebin, στο twitter και σε ακροδεξιά εξτρεμιστικά κανάλια στο Telegram. 

«Οι νεοναζί και οι υπερασπιστές της λευκής ανωτερότητας εκμεταλλεύτηκαν τις λίστες και τις δημοσίευσαν στους χώρους τους» δήλωσε η Ρίτα Κατζ, εκτελεστική διευθύντρια του SITE. «Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα, ακροδεξιοί εξτρεμιστές ζητούσαν εκστρατείες παρενόχλησης, ενώ αναπαρήγαγαν θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού. 

Η διανομή αυτών των υποτιθέμενων διαπιστευτηρίων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν απλώς ένα άλλο μέρος μιας πρωτοβουλίας, διάρκειας ενός μήνα, της Ακροδεξιάς, να εργαλειοποιήσει την πανδημία Covid-19». 

Επίσης, ο CEO της αυστραλιανής εταιρίας Internet 2.0 δήλωσε πως στο παρελθόν πολύ εύκολα κατάφερε να εισέλθει στο σύστημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χρησιμοποιώντας διευθύνσεις και κωδικούς που βρήκε στο διαδίκτυο. Κάτι τέτοιο αμφισβητεί την ασφάλεια των δεδομένων του οργανισμού. Όπως είπε, «48 άτομα είχαν ως κωδικό τη λέξη “password”». 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.