Σελίδες

26 Φεβρουαρίου 2020

Αρχίζει το τρελάδικο.... Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα! 38χρονη που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία – Σε καραντίνα οι συγγενείς της...

Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για γυναίκα 38 ετών, που είχε ταξιδέψει στην Βόρεια Ιταλία. 

Η γυναίκα, που φέρεται να είναι μητέρα ενός παιδιού, βρίσκεται σε απομόνωση, σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ έχει υπάρξει πρόβλεψη και για τους συγγενείς της, που θα μπουν σε εθελοντική καραντίνα.

Αυτή τη στιγμή αναζητούνται οι υπόλοιποι άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε επαφή.

Την ανακοίνωση έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό. Ο ίδιος δήλωσε ότι «Η νεαρή γυναίκα είναι καλά στην υγεία της, δεν έχει άλλα προβλήματα υγείας και παρακολουθείται από ομάδα γιατρών. Η νόσος παραμένει ήπια στην πλειονότητα των περιπτώσεων», επισημαίνοντας ότι «πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής».

Παράλληλα, είπε πως «όσοι έχουν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και εάν εμφανίσουν συμπτώματα να παραμείνουν στο σπίτι τους και να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ». 

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Σύμφωνα με ανεπιβεβαιωτες πληροφορίες από καρδιόλογο υπάρχουν ήδη 4 κρούσματα στην Πάτρα, αλλά έχουν πέσει πιέσεις από τον Δήμο Πατρέων και φορείς να μην το πουν μέχρι το καρναβάλι, για να μην καταστραφεί οικονομικά η πόλη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.