Πήρε σειρά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τις δηλώσεις Κιλιντσάρογλου και Ακάρ για τα νησιά μας
Επιμένει η Τουρκία στο ανύπαρκτο θέμα της αποστρατικοποίηση; των νησιών του Αιγαίο, παρουσιάζοντας περίεργη επιμονή λέγοντας αυτή τη φορά πως θα πάει το θέμα στη Χάγη, την οποία συζήτηση για το διεθνές διαιτητικό δικαστήριο άνοιξε η ίδια η Αθήνα.
Μπορεί η πάγια αρχή της Αθήνας είναι η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μόνο για την υφαλοκρηπίδα, αλλά το άνοιγμα του θέματος από την ίδια την Ελλάδα με τις δηλώσεις Κ.Μητσοτάκη υιοθετείται από την Τουρκία, αλλά για μια συνολική "βεντάλια" διεκδικήσεων, κάτι που ήταν και ο αρχικός της στόχος!
Δεν γνώριζαν οι «αφελείς» των Αθηνών («αφελείς» για να δεχθούμε την καλή περίπτωση), ότι η παραμικρή νύξη στην Χάγη από ελληνικής πλευράς, θα έφερνε στο τραπέζι ολόκληρη της ατζέντα των τουρκικών διεκδικήσεων, μεταξύ αυτών και την λεγόμενη «ασυμβατότητα» του εύρους του εθνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων μεταξύ 6 και 10 ν.μ.;
Πίστευαν πραγματικά ότι θα έφερναν την Τουρκία σε «αδιέξοδο» εάν μιλούσαν για Χάγη γενικώς και αορίστως αφήνοντας ταυτόχρονα ομιχλώδες τι άλλο θα μπορούσε να συζητηθεί;
Δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο έχει κολλήσει το θέμα από το 1975;
Η Τουρκία δεν θα δεχθεί να πάει στη Χάγη μόνο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας. Θα θέσει συνολική και οριστική επίλυση του αιγιακού "ζητήματος" για αυτην και των παράλογων διεκδικήσεών της.
Και εμείς θα το δεχθούμε αυτό;
Πόσο «σοφό» ήταν να ανοίξει τώρα η κυβέρνηση το θέμα Χάγη;
Εχθες ήταν ο Ακάρ, το πρωί της Παρασκευής ήταν Τούρκος Αξιωματούχος και τώρα ήρθε η σειρά του εκπρόσωπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι.
Σε δήλωσή του ο Χαμί Ακσόι αναφέρει πως η Άγκυρα δεν αποκλείει ακόμη και την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.
«Επιθυμούμε το ζήτημα της παραβίασης του καθεστώτος αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου μαζί με άλλα προβλήματα του Αιγαίου και να επιλυθούν μέσω συνομιλιών. Κι όταν το δηλώνουμε αυτό πως δεν αποκλείουμε μεθόδους αμοιβαίας ειρηνικής λύσης τις οποίες θα συμφωνήσουμε συμπεριλαμβανομένου και του Διεθνούς Δικαστηρίου», λέει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.
Στην δήλωσή του υποστηρίζει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τις διαπραγματεύσεις τους σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο να ανοίξει και πάλι ο διάλογος και οι διερευνητικές επαφές ακόμη και για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ των δύο πλευρών.
«Η Ελλάδα, όμως αντί να ανταποκριθεί θετικά σε αυτή την πρόταση, αντί να καθίσει και να μιλήσει μαζί μας, με τον συνηθισμένο τρόπο διαμαρτύρεται προς την ΕΕ, και ελπίζει σε βοήθεια άλλων. Αυτή η στάση δεν αρμόζει στην σοβαρότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Η Ελλάδα κάνει μεγάλο λάθος αν ελπίζει πως θα έχει αποτελέσματα χρησιμοποιώντας τρίτες χώρες κάθε φορά που θα έχει στριμωχθεί», αναφέρει μεταξύ των άλλων.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.