Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία που αναδεικνύονται και ταυτόχρονα γεννούν εύλογες απορίες είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των λαθρομεταναστών και το 100% των Αφγανών καλύπτονται από κοινωνική ασφάλιση!
Πόσοι έχουν κοινωνική ασφάλιση
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 58% των Ελλήνων θεωρεί ότι η παρουσία τους «αποτελεί κίνδυνο αλλοίωσης της εθνικής μας ταυτότητας». Την ίδια στιγμή το 82,5% θέλει αυστηροποίηση των μέτρων για τις εγκληματικές πράξεις τους, όπως ληστείες και βιασμούς. Τη στιγμή, πάντως, που η χώρα μας βουλιάζει από την ύπαρξη προσφύγων και μεταναστών, ένας στους δύο Αφγανούς και Σύρους δεν θεωρεί ότι θα έχει όφελος από την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, γεγονός που αποδεικνύει πως αδιαφορούν για τη χώρα που τους φιλοξενεί.
Το 85,2% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας είναι υπερβολικά μεγάλος και το 56% ότι ο αντίκτυπός τους στην ελληνική οικονομία είναι αρνητικός. Παράλληλα, το 78,8% πιστεύει ότι η παρουσία των μεταναστών δεν συμβάλλει στην επίλυση του δημογραφικού, ενώ το 52,5% ότι η παρουσία τους αυξάνει την εγκληματικότητα.
Σχετικά με τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για τη μείωση των προσφυγικών ροών, το 80,4% θεωρεί ότι δεν είναι αποτελεσματική και το 53,7% πιστεύει ότι στο μέλλον θα έρχονται περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο, και η ίδια η στάση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση των ροών θα πρέπει να είναι πιο αυστηρή, σύμφωνα με το 71,8% των ερωτηθέντων.
Επιπλέον, το 88,2% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να δώσει στην κυβέρνηση μεγαλύτερη βοήθεια για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας μας όπως να στείλει περισσότερους συνοριοφύλακες.
Τι λένε οι άλλοι
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, παρά τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους, το 58,2% δεν θεωρεί ότι θα ωφελούνταν από την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Συγκεκριμένα, αρνητικά απάντησαν το 65,4% των Σύρων και το 52,6% των Αφγανών.
Σημειώνεται πως την άνοιξη του 2019 το Μεταναστευτικό είναι πέμπτο σε κατάταξη σημαντικό πρόβλημα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 16,8%. Πρώτο πρόβλημα σε ποσοστό 45,7% ήταν η ανεργία και δεύτερο η εγκληματικότητα (30,5%), ενώ ακολουθούν η πορεία της οικονομίας και το μακεδονικό ζήτημα με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Συνοπτικά:
- 52,5% των Ελλήνων πιστεύει ότι η παρουσία των μεταναστών αυξάνει την εγκληματικότητα
- 58% θεωρεί ότι η παρουσία των μεταναστών «αποτελεί κίνδυνο αλλοίωσης της εθνικής μας ταυτότητας»
- 71,8% υποστηρίζει ότι η στάση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση των ροών θα πρέπει να είναι πιο αυστηρή
Υπολογίζονται μεν σε 50.000-70.000, όμως από το 2014 έχουν περάσει τη Μεσόγειο 2.000.000 άνθρωποι.
Αδιανόητα απαισιόδοξα είναι τα νούμερα για το Προσφυγικό και ειδικά για τις ροές, σύμφωνα με τα στοιχεία της διαΝΕΟσις που επικαλείται δύο έρευνες, της Marc και της ΚΑΠΑ Research, που έγιναν τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο, αντίστοιχα. H εικόνα πλέον είναι ακόμα πιο ζοφερή, καθώς από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για τις δυνατότητες της Ελλάδας.
Από τις αρχές του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι το τέλος του 2019 περισσότεροι από 2.000.000 άνθρωποι διέσχισαν τη Μεσόγειο αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο βάρος το υφίσταται ακόμα και τώρα η Ελλάδα.
Παρά τη σημαντική μείωση των προσφυγικών ροών στο διάστημα μετά το 2016 και μέχρι την πρόσφατη αναζωπύρωση του φαινομένου τον Σεπτέμβριο του 2019, οι συνέπειες της κρίσης του 2015-16 παραμένουν ιδιαίτερα αισθητές, με χιλιάδες πρόσφυγες να κρατούνται ή να φιλοξενούνται σε προσωρινές δομές, ενώ χιλιάδες άλλοι ξεκινούν το «ταξίδι» της ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία.
Στην Ελλάδα βρίσκονται 579.736 εγκατεστημένοι («νόμιμοι») μετανάστες από προηγούμενες δεκαετίες (κυρίως σε αστικά κέντρα, με άδειες παραμονής – στοιχεία Ε.Ε. για 01/01/2017), ενώ οι εκτιμήσεις για τον ακριβή αριθμό των προσφύγων/μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα ως συνέπεια της κρίσης του 2015-16 διαφέρουν, αλλά κυμαίνονται μεταξύ 50.000-70.000, με τις αιτήσεις ασύλου που εκκρεμούν το 2018 να φτάνουν τις 66.965.
Αυτός ο αριθμός είναι τα επίσημα στοιχεία, με πολλούς να εκφράζουν φόβους πως τα πραγματικά νούμερα είναι υπερδιπλάσια, από αυτούς που περιφέρονται παράνομα σε όλη τη χώρα.
Πάνω από τους μισούς νέους πρόσφυγες (περίπου 35.000) είναι γυναίκες και παιδιά. Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF, στην Ελλάδα υπήρχαν 27.000 παιδιά (ανήλικοι πρόσφυγες και μετανάστες) στα τέλη του 2018.24. Συγκεκριμένα, η Υπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες κατέγραψε 4.616 ασυνόδευτους ανηλίκους τον Σεπτέμβριο του 2019 (UNHCR Greece Factsheet, September 2019).
Η τελευταία ενημέρωση του Χάρτη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έγινε την 1 Αυγούστου 2017. Από εκείνο το σημείο και μετά η ελληνική κυβέρνηση σταμάτησε να δημοσιεύει αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των προσφύγων στις διάφορες δομές υποδοχής, ταυτοποίησης και φιλοξενίας της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας, γεγονός που αποδεικνύει ότι τον πραγματικό αριθμό κανείς δεν τον ξέρει πια, αφού ένας τεράστιος αριθμός μεταναστών και προσφύγων ζει σε παράνομους καταυλισμούς και καταλήψεις.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.