Σελίδες

28 Δεκεμβρίου 2019

Συνάντηση Δένδια - Χάφταρ με κενά.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Με πολύ μεγάλη έκπληξη διάβασα τα παρακάτω σε ανάρτηση στην διαδικτυακή πλατφόρμα https://www.militaire.gr/ στις 23 Δεκεμβρίου 2019: 

«Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τη Βεγγάζη για να συναντήσει έναν στρατηγό που πολεμάει. Κι ένα ναύαρχο, ο οποίος γνωρίζει καλά την Ελλάδα, αφού έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Γι΄ αυτό προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι στην 12μελή αποστολή δεν συμμετείχε κάποιος στρατιωτικός, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει άμεσες απαντήσεις σε θέματα που είχαν να κάνουν με βοήθεια ή συνεργασία στο στρατιωτικό τομέα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στρατηγός έθεσε θέμα δημιουργίας κοινής ναυτικής δύναμης Ελλάδας-Αιγύπτου που θα συνδράμουν τις δικές του δυνάμεις στη θάλασσα. 

Στην αποστολή συμμετείχαν ο διοικητής της ΕΥΠ και ο επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικής διπλωματίας που πρόσφατα δημιουργήθηκε στο ΥΠΕΞ. Παρόλα αυτά, θα ήταν νομίζουμε χρήσιμο στην αποστολή να υπήρχε και στρατιωτικός. Το ποιος δεν είναι ζήτημα. Υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί που ΄χουν τα εφόδια και τις γνώσεις για να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις και να έχουν ενεργό συμμετοχή σε τέτοιες συζητήσεις»!

Δηλαδή ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, δεν χρειαζόταν την εμπειρία και τις γνώσεις επιτελικού στρατιωτικού μας στην συνάντηση; Όταν στη συνάντηση από την άλλη πλευρά κάθονταν πρωτίστως μπαρουτοκαπνισμένοι στρατιωτικοί και ακολούθως πολιτικοί;

Εάν αληθεύει η μη συμμετοχή επιτελικού στρατιωτικού μας στη συνάντηση της ελληνικής αποστολής με τον Λίβυο Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, είναι τουλάχιστον επιπόλαια ενέργεια, η οποία δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στους γνωρίζοντες! Ταυτόχρονα εγείρει πολλά ερωτηματικά που δημιουργούν ιδιαίτερο προβληματισμό για αυτήν την ενέργεια του κ. Δένδια.

Μια συνάντηση που έπρεπε να πραγματοποιηθεί πριν από την σύναψη Συμφωνίας (ΑΟΖ) της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης του Φαγιέζ αλ Σάρατζ! Όπου η εξωτερική μας πολιτική και η διπλωματία μας αιφνιδιάστηκαν απόλυτα, σχεδόν πιάστηκαν στον ύπνο, από τη στιγμή που ο Ρ. Τ. Ερντογάν σχεδίαζε επί μήνες αυτήν την διπλωματική κίνηση! Όταν η εχθρική προς την Ελλάδα Δύση, αλλά και η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισαν ως νόμιμη κυβέρνηση σε αυτήν την χώρα, την κυβέρνηση της Τρίπολης υπό τον φιλότουρκο Φαγιέζ αλ Σάρατζ!.

Από την άλλη πλευρά είχαμε τον Λίβυος στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, οι δυνάμεις του οποίου προελαύνουν για την κατάληψη της Τρίπολης και θεωρείται από τους ειδικούς πως θα είναι ο τελικός νικητής του εμφυλίου στη Λιβύη!

Του Χαλίφα Χάφταρ, που είναι το μαύρο πρόβατο για τους ισλαμιστές και κυνηγός των τζιχαντιστών, ο οποίος συμπλέει με τις ελληνικές θέσεις στην περιοχή, και ο οποίος ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των πετρελαϊκών πηγών αυτής της χώρας!

Θα επαινέσουμε έτσι, την έστω και πολύ καθυστερημένη συνάντηση αντιπροσωπίας της Ελλάδος με τον Χαλίφα Χάφταρ, τον οποίο από την πρώτη στιγμή στήριξαν, η Ρωσία, η Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Ισραήλ!

Ας ελπίσουμε, πως η ελληνική πλευρά θα άρει την αναγνώριση της κυβέρνησης της Τρίπολης και θα προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος ελέγχει και τη Λιβυκή Βουλή, η οποία καταψήφισε το Μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας – κυβέρνησης της Τρίπολης!

Ας επαινέσουμε επίσης στο σημείο αυτό και την πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα να προσκαλέσει στην Αθήνα - συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν κάποια 24ωρα – τον Πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων της Λιβύης Ακίλα Σαλέχ Ισά, ο οποίος μίλησε με πολύ σκληρή γλώσσα για την επιθετική τακτική της Τουρκίας με την υπό κατάρρευση κυβέρνηση της Τρίπολης!

Ωστόσο, θα περιμένουμε δημόσια εξήγηση του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια για τον αποκλεισμό επιτελικού στρατιωτικού από τη συνάντηση που είχε με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ!

Έτσι για να πάψουμε να ανησυχούμε από τη δημιουργία περίεργων κενών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.