Σελίδες

30 Δεκεμβρίου 2019

Ο θλιβερός λόγος που οι ηλικιωμένες στην Ιαπωνία προτιμούν να φυλακιστούν

Συγκλονίζουν τα στοιχεία από την Ιαπωνία σχετικά με την τύχη των ηλικιωμένων ανύπαντρων γυναικών, οι οποίες τείνουν να γεμίσουν τις φυλακές της χώρας.

Γράφει η Ανθή Κουτσουμπού

Ένα νέο τρόπο για να αποφύγουν την μοναξιά φαίνεται ότι βρίσκουν οι ηλικιωμένες ανύπαντρες γυναίκες στην Ιαπωνία. Μόνο που αυτός είναι ιδιαίτερα θλιβερός, καθώς προτιμούν να μπουν στη φυλακή.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το NHK, με περισσότερες από 4 εκατ. ηλικιωμένες γυναίκες να ζουν μόνες τους στην Ιαπωνία (σ. διπλάσιες από τους άνδρες), οι μεγαλύτερες εξ αυτών έχει γίνει πλέον σύνηθες να βρίσκουν κατάλυμα, συντροφικότητα και ιατρική φροντίδα πίσω από τα κάγκελα.

Στη φυλακή Κασαμάτσου μάλιστα, το 1/5 των περισσότερων από 300 φυλακισμένων γυναικών είναι τουλάχιστον 65 ετών, κάτι που αναγκάζει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να "υποχρεώνουν" μικρότερες σε ηλικία έγκλειστες να ασχολούνται με την φροντίδα τους.

"Ήμουν μόνη στο σπίτι. Ήταν σκληρό. Ένιωθα άσχημα και έκλαιγα" δήλωσε μια 76χρονη, η οποία κρατείται για δεύτερη φορά για κλοπή από κατάστημα. Μητέρα δύο παιδιών που ήταν πωλήτρια σε πολυκατάστημα, κατέληξε μόνη και έρημη όταν πέθανε ο άντρας της και αποξενώθηκε από τα παιδιά της. Στη φυλακή ακολουθεί θεραπεία για την άνοια και αποφεύγει, λόγω ηλικίας, την σκληρή δουλειά. Κάνει μόνο κάποιες ήπιες χειρωνακτικές εργασίες για να περάσει τον χρόνο της.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι αρχές υποστηρίζουν ότι πολλοί από τις ηλικιωμένες κρατούμενες επιλέγουν παραπτώματα όπως την κλοπή από κατάστημα για να ξεφύγουν από την μοναξιά τους.


πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Τα εντυπωσιακά στοιχεία είναι δύο σε αυτήν την είδηση...

Πρώτον διαπιστώνουμε ότι μια εξελιγμένη τεχνολογικώς χώρα δεν σημαίνει ότι είναι και εξελιγμένη ηθικώς, πνευματικώς και κοινωνικώς....
Γι αυτό και παρουσιάζονται κοινωνικές περιπτώσεις όπου η χήρα μάνα εγκαταλείπεται από τα παιδιά της... (δυστυχώς η νέα τάξη και ειδικά ο αμερικανικός τρόπος ζωής έχουν βαθιά επηρρεάσει την ιαπωνική κοινωνία....)

Και δεύτερον διαπιστώνουμε ότι στην Ιαπωνία οι νόμοι εφαρμόζονται και είναι αυστηροί ακόμα και για κλοπές ηλικιωμένων από καταστήματα!!!!
Στην Ελλάδα δεν πάει φυλακή κανένας ακόμα και από αυτούς που κάνουν ένοπλες ληστείες σε τράπεζες (ειδικά τους αλλοδαπούς)....
Καλά για ηλικιωμένους που κλέβουν καταστήματα ούτε σύλληψη δεν γίνεται....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.