Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) την υπό εξέταση περίοδο το σύνολο των ανέργων αυτής της ηλικιακής κατηγορίας παρέμεινε το πολυπληθέστερο. Συνολικά, τα άτομα 30-44 ετών που δεν έχουν εργασία ανέρχονται σε 304.700.
Σε πλήθος ανέργων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το τρίτο τρίμηνο του 2019, ακολουθεί η ηλικιακή κατηγορία των ατόμων από 45 έως και 64 ετών (με 272.200 άτομα). Αμέσως μετά βρίσκονται όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 25 έως 29 ετών με 114.700 ανέργους.
272.700 άνεργοι για πάνω από τέσσερα χρόνια
Από τα στοιχεία αυτά διαφαίνεται ότι, παρά την πτωτική πορεία της ανεργίας τα τελευταία χρόνια (ένα γεγονός το οποίο οφείλεται, ως επί το πλείστον, στη διαρκή αύξηση των χαμηλά αμειβομένων μερικώς απασχολουμένων), αφενός το ποσοστό της παραμένει στο πιο υψηλό σημείο σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε., αφετέρου ένας πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών που είναι σε «παραγωγικές» ηλικίες και οι οποίοι, υπό συνθήκες πραγματικής κανονικότητας, θα προσέφεραν με την εργασία τους στην ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας, δεν μπορούν να βρουν μια θέση απασχόλησης στην αγορά εργασίας.
Δεν είναι τυχαίο ότι περίπου 272.700 άτομα παραμένουν άνεργα από τέσσερα χρόνια και πάνω!
Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Νάσου Χατζητσάκου στην εφημερίδα «δημοκρατία» σε αρκετές Περιφέρειες της Ελλάδας το ποσοστό ανεργίας ξεπερνά ή αγγίζει ακόμη και σήμερα το 20%. Συγκεκριμένα, πρώτη στη λίστα είναι η Δυτική Μακεδονία με ποσοστό 23,8%, δεύτερη είναι η Δυτική Ελλάδα με 23,7%, τρίτη είναι η Θεσσαλία με 19,5% και τέταρτη είναι η Κεντρική Μακεδονία με 19,2%. Τα πιο χαμηλά ποσοστά καταγράφονται στα Ιόνια Νησιά (6,2%), στο Νότιο Αιγαίο (7,2%) και στην Κρήτη (8,4%).
Με βάση το κριτήριο του επιπέδου εκπαίδευσης, εκρηκτικό είναι το πρόβλημα της ανεργίας σε όσους έχουν ολοκληρώσει λίγες τάξεις του δημοτικού (45,6%). Ακολουθούν με ποσοστό 20,7% όσοι έχουν μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση και 19,3% ανεργία συγκεντρώνει η πληθυσμιακή ομάδα όσων έχουν ολοκληρώσει την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Πώς κατανέμονται τα ποσοστά ανεργίας
Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.