Σελίδες

25 Σεπτεμβρίου 2019

Τα ελληνόπουλα της Κύπρου Πετράκης Γιαλλούρος και Δημητράκης Δημητριάδης μας διδάσκουν τι θα πει ηρωισμός.

Γράφει ο Αντώνης Αντωνάς

ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΙΜΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΠΕΤΡΑΚΗ ΓΙΑΛΛΟΥΡΟΥ….. ΝΑΠΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΚΩΣΤΑ ΠΡΕΝΖΑ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΝΟΗ ….ΕΨΑΛΛΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ …ΑΝΕΦΩΝΗΣΕ ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΙΣ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΠΟΥ ΩΔΗΓΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ….. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ Η ΜΑΘΗΤΙΩΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ…. ΣΑΡΩΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ …..ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ Η ΚΥΠΡΟΣ ΒΑΦΤΗΚΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ……. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ …

ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΝΔΑΛΜΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ…. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ 7χρονος ΗΡΩΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΜΕΤΟΥΣΙΩΜΕΝΗ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΥΠΡΟΥ…. Η μικρή Κύπρος, είν΄ο μικρούλης ήρωας/ που αν και μόνη και αβοήθητη, δεν θα λυγίσει,/ ακόμη και με *ρότσες θα πολεμήσει! * Ρότσες = Κοτρώνες


ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ….ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ…:
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ… ΚΙ ΕΣΥ ΣΚΛΑΒΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΤΙ ΘΛΙΜΜΕΝΟ ΣΤΕΚΕΙΣ ΚΑΙ ΘΩΡΕΙΣ… ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ; ΟΠΛΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ…. ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΤΡΩΝΕΣ …. ΑΡΚΕΤΕΣ ΓΙΑ ΣΕΝA ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΥΛΗ… ΚΑΙ ΑΡΠΑΖΕΙ Ο ΗΡΩΑΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ, Ο ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΚΟΤΡΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ……

ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ…

ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ… ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΠΑΝ ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ…. ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΤΟ ΕΠΙΚΟ… Στην στεριά δεν ζει το ψάρι,/ κι ο ανθός στην αμμουδιά,/ κι οι *Σκαλιώτισσες (Παραφραση Σουλιώτισσες) δεν ζούνε,/ δίχως την ΕΛΕΥΤΕΡΙΑ….. 

AYTA ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ….. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ… ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΙΕΤΑΙ … ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ…. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟΣ….

* Η Λάρνακα ονομάζεται και Σκάλα.... Η παραλιακή πόλη είναι η Σκάλα λόγω της ξύλινης αποβάθρας (Σε πολλά Ελληνικά νησιά επικρατεί αυτό) και η κυρίως πόλη όπου βρίσκεται και η αρχαιότερη πόλη του Ελληνισμού το Κίτιον, ωνομάζεται Λάρνακα, λόγω των παλαιών αρχαίων νεκροταφείων (Νεκρόπολη) με τις εκατοντάδες Λάρνακες και τους περίτεχνους λαξευτούς τάφους.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ 

http://www.ledrastory.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.