σχόλιο ID-ont: Με αφορμή το κατωτέρω δημοσίευμα πόσο αδόκιμη είναι η σκέψη που μας γεννήθηκε;
Δημοσίευμα από το μέλλον: "Στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (ΠΡΟΠΟ), τονίζουν ότι ο ιός που έχει μπει στο λογισμικό της Κάρτας του Πολίτη, δεν είναι εύκολο να ανιχνευθεί και δεν αποκλείουν η έκταση της χρήσης του να είναι τεράστια"...
sofokleousin.gr: Στελέχη της ΑΑΔΕ τονίζουν ότι το λογισμικό δεν εύκολο να ανιχνευθεί και δεν αποκλείουν η έκταση της χρήσης του να είναι τεράστια.
Σε εφιάλτη για την ΑΑΔΕ εξελίσσεται το ειδικό λογισμό που σβήνει τις αποδείξεις που εκδίδουν οι επιχειρήσεις, από τη φορολογική μνήμη.
Στελέχη της ΑΑΔΕ τονίζουν ότι το «τσιπάκι» δεν είναι εύκολο να ανιχνευθεί και δεν αποκλείουν η έκταση της χρήσης του να είναι τεράστια, από μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων ιδιαίτερα εποχικών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.
Μέσω του λογισμικού αυτού, η φορδιαφυγή που διαπράττεται είναι τεράστια και έχει κινητοποιήσει τις τεχνικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, οι οποίες αναζητούν μέθοδο εύκολης ανίχνευσης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στην περίπτωση της επιχείρησης στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, για να εντοπιστεί το ειδικό λογισμικό απαιτήθηκε δουλειά τριών ωρών(!) από την ομάδα των ελεγκτών. Αυτό δείχνει πόσο δύσκολο ανιχνεύσιμο είναι και το πόσο επιτυχημένο είναι το πρόγραμμα που λανσαρίστηκε από άγνωστους στην ελληνική επιχειρηματική αγορά και κάνει θραύση.
Στην επιχείρηση της Χερσονήσου διαπιστώθηκε ότι σε μια μέρα το λογισμικό είχε σβήσει 291 αποδείξεις και εκτιμά ότι το τελευταίο 15νθήμερο είχαν διαγραφεί περισσότερες από 3.000 αποδείξεις.
Όπως έχει αποκαλύψει το Σin, το ειδικό αυτό λογισμικό παρέχει την ευχέρεια στον επιχειρηματία που το χρησιμοποιεί, να σβήνει κατά βούληση, αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών, που εκδόθηκαν στη διάρκεια της ημέρας.
Δηλαδή, η επιχείρηση κατά τις ώρες λειτουργίας εκδίδει κανονικά λιανικής πώλησης, τις οποίες και παραδίδει στους πελάτες της.
Όμως, με το κλείσιμο του καταστήματος και πριν την έκδοση του «Ζ», ο επιχειρηματίας παρεμβαίνει με το ειδικό λογισμικό και σβήνει από τη φορολογική μνήμη όσες αποδείξεις θέλει. Παρότι έχουν εκδοθεί στη διάρκεια των ωρών λειτουργίας, η «γομολάστιχα» τις σβήνει από τη μνήμη και έτσι το «Ζ» (η ημερήσια κίνηση) εκδίδεται χωρίς αυτές, αλλά μόνο με τις αποδείξεις, που θέλει ο επιχειρηματίας.
Επίσης παρέχει τη δυνατότητα αυτόματης «διαλογής» των αποδείξεων και κατά τη διάρκεια της ημέρας σβήνει ένα ποσοστό, π.χ. το 80%, που έσβηνε το λογισμικό που χρησιμοποιούσε η επιχείρηση της Κρήτης. Το αυτόματο σβήσιμο ενέχει τον κίνδυνο του εντοπισμού, σε περίπτωση επιτόπιου φορολογικού ελέγχου, καθώς οι ελεγκτές μπορούν να διαπιστώσουν ότι μερικές από τις αποδείξεις που εκδόθηκαν δεν υπάρχουν στη φορολογική μνήμη της ταμειακής μηχανής ή του υπολογιστή.
Όταν όμως οι αποδείξεις που σβήνονται με το ημερήσιο κλείσιμο του καταστήματος, δεν είναι δυνατός ο άμεσος εντοπισμός τους την επόμενη μέρα ή στις επόμενες μέρες. Αυτό απαιτεί ενδελεχή έλεγχο στα τιμολόγια αγοράς αγαθών, καταμέτρηση των αποθεμάτων, σε συνδυασμό με τις εισπράξεις που αναγράφονται στη μνήμη της ταμειακής μηχανής.
Τα πρόστιμα
Οι επιχειρήσεις που εντοπίζονται να χρησιμοποιούν το ειδικό λογισμικό και γενικά να παρεμβαίνουν στους ειδικούς φορολογικούς μηχανισμούς, εκτός από το λουκέτο, η νομοθεσία προβλέπει και υψηλά χρηματικά πρόστιμα.
Συγκεκριμένα προβλέπει ότι όποιος παραβιάζει ή παραποιεί ή επεμβαίνει κατά οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών.
Το πρόστιμο ανέρχεται σε 5.000, 10.000, 20.000 ευρώ, για κάθε παράβαση, κατά περίπτωση και ως εξής: πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ, όταν υπαίτιος της παράβασης είναι ο κάτοχος-χρήστης του φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού, δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, όταν υπαίτιος της παράβασης είναι η επιχείρηση μεταπώλησης ή τεχνικής υποστήριξης και είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ σε περίπτωση που υπαίτιος της παράβασης είναι η επιχείρηση που έχει λάβει έγκριση λογισμικού (software) και λογισμικού (hardware) από τα αρμόδια όργανα.
ΠΗΓΗ
id-ont.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.