Σελίδες

8 Ιουλίου 2019

«Διγενής»: Ένα νέο κόμικ με θέμα τον Μεσαιωνικό Ελληνισμό έγινε πραγματικότητα

Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

10 αιώνας μ.Χ. Η Ευρώπη βάλλεται από παντού. Έρμαιο εσωτερικής διχόνοιας, προκαταλήψεων και πανώλης, έχει να αντιμετωπίσει τις στρατιές των Ισλαμικών κρατών. Η τύχη της κρέμεται από μια κλωστή. 

Στα ανατολικά της σύνορα με την Σαρακινή Συρία, στην περιοχή της Καππαδοκίας της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, μεγαλώνει ο Βασίλειος Μουσούρ, γιος μιας βυζαντινής αριστοκράτισσας και ενός Σύρου εμίρη. Σε μια βίαιη εποχή, όπου η επιβίωση εξαρτάται από τις πολεμικές αρετές, ο Βασίλειος δεν έχει να επιδείξει ούτε ρώμη ούτε δεξιοτεχνία. Είναι άνθρωπος των βιβλίων.

Μέσα, όμως, από ένα μακρινό ταξίδι στα βάθη της Ανατολής και μια εσωτερική διαμάχη μεταξύ καλού και κακού, ο Βασίλειος μεταμορφώνεται σε ικανό πολεμιστή και υπερασπιστή των συνόρων της βυζαντινής αυτοκρατορίας· γίνεται ο «Διγενής Ακρίτας».

Πρόκειται για μια παραλλαγή του μεσαιωνικού έπους του Διγενή Ακρίτα· μια ιστορία που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος, στην εξουσία και την υποταγή, στην πίστη και την αθεΐα και διαδραματίζεται στον Δρόμο του Μεταξιού, κατά την περίοδο των πιο σκοτεινών χρόνων του μεσαίωνα.

Κι όλα αυτά, στο πρώτο ελληνικό κόμικ με θέμα το Βυζάντιο.

Το πρώτο τεύχος του «Διγενή» διατίθεται προς το παρόν διαδικτυακά, και ο σκοπός -αλλά και η απαίτηση των φαν του είδους- είναι να εκδοθεί και σε χαρτί. 



Το zougla.gr συνομίλησε με τον Κωνσταντίνο Δημητρίου, παραγωγό και σεναριογράφο αυτής της πρωτοβουλίας, που συνδυάζει τη μυθοπλασία της παράδοσής μας, με τη σύγχρονη εικονογράφηση, σε ένα θέμα που, περιέργως, έχει αγνοηθεί από τη σύγχρονη ελληνική τέχνη: Τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Πηγή

Δείτε και το άλλο πρόσφατο κώμικ με θέμα την Μάχη του Ρούπελ... ΕΔΩ 

Τα παιδιά μας πρέπει να διαβάζουν τέτοια κώμικ που συνδυάζουν την διασκέδαση με την ελληνική μας ιστορία...
Τι καλύτερο για το καλοκαίρι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.