Σελίδες

31 Ιουλίου 2019

Κάτι αλλάζει

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου - Σχολιογράφου)

Επιλέγω δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

1ον) Δίπλωμα Οδήγησης Ηλικιωμένων

Οι αναγνώστες μου γνωρίζουν ότι έχω ασχοληθεί με το ζήτημα.
Θυμίζω: Οι Γιατροί που εξετάζουν εκείνους τους ηλικιωμένους οι οποίοι οφείλουν να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησης αυξήθηκαν -ορθώς- από δύο σε τέσσερις.

Οι επιστήμονες είναι αρμόδιοι να αποφανθούν ως προς την καταλληλότητα/επάρκεια/ικανότητα των εξεταζομένων και ουδείς άλλος (εκπαιδευτής, σχολή οδηγών, Υπουργείο κ.ο.κ).

Ευφυέστατοι μανδαρίνοι συνέλαβαν ένα παράλογο σχέδιο ανανέωσης διπλώματος: Εκτός από τους γιατρούς, ο ταλαίπωρος υποψήφιος θα έπρεπε να δίνει και εξετάσεις ... οδήγησης.
Το μέτρο, εκτός από ανάλγητο και αχρείαστο, ήταν και ιδιαζόντως βλακώδες.

Περιέργως ο περινούστατος προηγούμενος κος Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, το βρήκε ενδιαφέρον, αποδοτικό, δίκαιο και πανέξυπνο. Το υιοθέτησε λοιπόν (αν δεν ήταν βέβαια δική του η φαεινή ιδέα) και το επέβαλε, με αποτέλεσμα να αγανακτήσουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι (Σ.Σ κάποιοι μάλιστα βγήκαν στην Τηλεόραση και είπαν ότι κατέβαλαν και χρήματα !...).

Δυστυχώς ο κος πολιτικός προϊστάμενος προχώρησε και σε κάτι επαχθέστερο, επώδυνο, αδιανόητο: Όποιοι επρόκειτο - μετά από 1 ή 2 μήνες -να εξεταστούν, ΔΕΝ είχαν το δικαίωμα (στο μεσοδιάστημα) να οδηγούν !!!

Φανταστείτε, καλοκαιριάτικα, να σου στερούν -χωρίς να φταις- την δυνατότητα να πας με την οικογένειά σου κάπου (!). Πληρώνει ο ιθαγενής το τίμημα της αδυναμίας των κρατικών υπηρεσιών-έλλειψη εξεταστών, 75.000 χιλιάδες υποψήφιοι να εξεταστούν - . 
Τι αναλγησία, τι νοσηρή νοοτροπία, τι αυταρχισμός είναι αυτός; 

Θα μου παρατηρήσετε πως παραθεωρώ κάποια "δεδομένα" όπως ότι το (ανύπαρκτο/φαντασιακό) "ηθικό πλεονέκτημα" της σύγχρονης "Αριστεράς" έχει αναπληρωθεί /αντικατασταθεί από το "διανοητικό της πλεονέκτημα". Απόδειξη το άδικο, ηλιθιόλουστο μέτρο αδειοδότησης.

Ευτυχώς οι νέοι κυβερνώντες και ο επικεφαλής κος Υπουργός Μεταφορών, διαθέτοντας κοινή λογική και ανθρωπιά, προχώρησαν σε μέτρα ανακούφισης, ρύθμισης.

(Σ.Σ. Είναι απορίας άξιον ότι το επιχείρησαν, παρά το ότι δεν διαθέτουν τα "Αριστερά, προαναφερθέντα πλεονεκτήματα" ).
Ευελπιστώ ότι, μετά τον Δεκέμβριο, θα καταργηθούν πλήρως οι ανεδαφικές- άλογες εξετάσεις. 

2ον)ΜΑΤΙ: 

Έναν ολόκληρο χρόνο μετά την ολοκληρωτική καταστροφή στο ΜΑΤΙ οι σωρευμένοι όγκοι/ λοφίσκοι εύφλεκτων σκουπιδιών απομακρύνονται.
Καιρός ήταν.

ΥΓ Όντως φαίνεται πως κάτι αλλάζει (προς το καλύτερο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.