Σελίδες

3 Ιουλίου 2019

Έξι νέες επιστολές Κ.Καραμανλή & Π.Μολυβιάτη για να ονομαστούν τα Σκόπια... «Μακεδονία»! (η προδοσία δεν έχει χρώμα)

Άλλες 6 επιστολές Καραμανλή δημοσιεύονται σήμερα από την εφημερίδα «Εφ.Συν.» που στάλθηκαν στις 7, 8 και 9.4.2005 από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στον καγκελάριο της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ζητώντας να γίνει δεκτή η διπλή ονομασία «Makedonija-Skopje» και σκέτο «Makedonija».

Πανομοιότυπες επιστολές απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης προς τον Ολι Ρεν, επίτροπο της Ε.Ε. αρμόδιο για τη διεύρυνση, τον Ζαν Ασελμπορν, υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου που είχε τότε την προεδρία της Ε.Ε., και τον Χαβιέ Σολάνα, ύπατο εκπρόσωπο για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας.

Ολες αυτές οι επιστολές έχουν τα εξής κοινά στοιχεία με την επιστολή προς τον πρόεδρο Μπους, όπως σημειώνει ο Δημήτρης Ψαρράς στο ρεπορτάζ του στην «Εφ.Συν.»:

1) Υιοθετούν την ονομασία «Makedonija-Skopje»

2) Στη συμφωνία που κατέληγε η κυβέρνηση της ΝΔ δεν προβλεπόταν να ισχύει το όνομα erga omnes, αλλά μόνο στον ΟΗΕ και οι χώρες του οργανισμού απλώς ενθαρρύνονταν να χρησιμοποιούν το νέο όνομα.

3) Στις επιστολές αναφέρεται ρητά ότι δεν ζητείται αλλαγή στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, εφόσον «το συνταγματικό όνομα Republika Makedonija θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν απαιτείται καμιά συνταγματική αλλαγή». Με άλλα λόγια, δεν θα άλλαζε τίποτα ως προς τον αλυτρωτισμό αλλά και την ιθαγένεια καθώς και την ονομασία της γλώσσας.

4) Στην επιστολή προς τον Μπους επισημαίνεται ότι η συμφωνία «θα άρει ένα μείζον εμπόδιο που βρίσκεται στον δρόμο της ενσωμάτωσης της ΠΓΔΜ στις ευρωατλαντικές δομές». Στις επιστολές του προς τους Σρέντερ και Γιούνκερ η φράση μεταβάλλεται ως εξής:

«[Η συμφωνία] θα άρει ένα μείζον εμπόδιο για την ΠΓΔΜ στη σταδιακή ένταξή της στην Ε.Ε.» με την επισήμανση, «όπως γνωρίζετε η Εκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται το φθινόπωρο».

Από τις διατυπώσεις αυτές του κ. Καραμανλή προκύπτει σαφώς ότι με μια λύση σε αυτή τη βάση (διπλή ονομασία «Μακεδονία-Σκόπια» στον ΟΗΕ και παντού αλλού «Μακεδονία») η Ελλάδα θα δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. Ακόμα πιο σαφής είναι η διατύπωση της επιστολής Καραμανλή προς τον Θαπατέρο:

«Για δεκαπέντε χρόνια πολιτικοί λόγοι είχαν αποτρέψει μια λύση μεταξύ των δύο χωρών. Προσωπικά, είμαι έτοιμος να αναλάβω το πολιτικό κόστος και να επιλύσω το θέμα τώρα».

Και πιο κάτω:


«Είναι κρίσιμο σε αυτή τη φάση η Ισπανία να στηρίξει την πρόταση του ΟΗΕ, η οποία, πρέπει να τονίσω, αποτελεί ισορροπημένο συμβιβασμό μεταξύ των θέσεων των δύο πλευρών. Αυτό που χρειάζεται είναι η άλλη πλευρά να αποδεχτεί την πρόταση του ΟΗΕ. Ο Πρόεδρος Τσερβένκοφσκι είναι το πρόσωπο κλειδί για να λάβει τις απαιτούμενες τελικές αποφάσεις». 

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Η ξεφτιλισμένη προδοτική βρωμοφυλλάδα "Εφημερίδα των Συντακτών" που στήριξε σε κάθε προδοσία αλλά και σε κάθε νεοταξίτικη απόφαση τον Σύριζα, νομίζει ότι πλήττωντας την ΝΔ θα βοηθήσει τον Συριζα στις εκλογές...
Λες και εμείς δεν ξέρουμε το τι προδοσίες έχει κάνει το κόμμα της ΝΔ και πόσα ανθελληνικά και αντιχριστιανικά έχει ψηφίσει στην βουλή....
Λες και δεν θυμόμαστε το ολέθριο πέρασμα της Ντόρας Μπακογιάννη- Μητσοτάκη - Κούβελου από το ΥΠΕΞ...
Λες και δεν θυμόμαστε τα Gay Pride, και τις ψήφους για τεμένη κλπ.

Φίλοι μου ας ψηφίσουμε υπεύθυνα κι ελληνικά και ας μην επιτρέψουμε την άνοδο ενός εφιάλτη για να φύγει ο προηγούμενος εφιάλτης...
Σε όλες τις εκλογές χτυπάγαμε το καμπανάκι για την πατρίδα μας....
Το χτυπάμε και τώρα...
Μην ψηφίσετε ένα κόμμα που σε λίγες εβδομάδες θα το βρίζετε για προδοσία...

Χάρην δικαιοσύνης και δημοκρατίας οφείλουμε να δημοσιεύσουμε και την απάντηση που έδωσε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης για το θέμα αυτό. 

Η αλήθεια για τις συζητήσεις του Καραμανλή με τον Μπους σε πείσμα όσων διαβάλλουν τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ  

Από τον Μανώλη Κοττάκη  

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει να χάνει. Και τώρα που διαγράφεται στον ορίζοντα η ευρεία ήττα του, ο κ. Τσίπρας, υποκύπτοντας στις υποδείξεις των χούλιγκαν και των χωροφυλάκων που τον περιστοιχίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν διστάζει να κάνει φέιγ βολάν απόρρητα έγγραφα από το αρχείο της διπλωματικής υπηρεσίας του Μαξίμου που εμφανίζουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να «ξεπουλά» το όνομα Μακεδονία στον πρόεδρο Μπους. Να δέχεται ως βάση συζήτησης το όνομα «Μακεδονία - Σκόπια» που προωθούσε τότε ο ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη... Λοιπόν! Ιδού τι συνέβη ημερολογιακώς. 

Το όνομα «Μακεδονία - Σκόπια» κατέθεσε ως πρόταση συζήτησης ο Νίμιτς προς την κυβέρνηση Σημίτη. Το αποκαλύπτει ο ειδικός διαπραγματευτής μας για το Σκοπιανό στον ΟΗΕ Χρήστος Ζαχαράκις στο βιβλίο του «Ακρως Απόρρητο Ειδικού Χειρισμού». Οταν ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο -ήμουν παρών ως απεσταλμένος της «Απογευματινής»- και ενημέρωσε τον πρόεδρο Μπους και την Κοντολίζα Ράις για δύο πράγματα. Το Σχέδιο Ανάν δεν περνάει στην Κύπρο. Απορρίπτεται. Η Ελλάς δεν μπορεί να δεχθεί να συναινέσει στην αδιαλλαξία των Σκοπιανών που ζητούσαν αναγνώριση με το όνομα «Μακεδονία» σκέτο. 

Το Σχέδιο Ανάν απερρίφθη χάρη και στο γεγονός ότι ο Καραμανλής κράτησε ουδέτερη στάση και δεν πίεσε τον Παπαδόπουλο να το δεχτεί. Αν, μάλιστα, η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί σήμερα και διεξάγει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της χωρίς συνεταίρους τους Τούρκους, στον Παπαδόπουλο και τον Καραμανλή οφείλεται, οι οποίοι αρνήθηκαν το έκτρωμα της ομοσπονδίας.

Οι ΗΠΑ εκδικήθηκαν τον Καραμανλή για τη στάση του στο Σχέδιο Ανάν και αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία» τον Νοέμβριο του 2004. Τον τιμώρησαν, επίσης, επειδή δεν έστελνε στρατό στο Αφγανιστάν, ενώ άρχισαν να του παρακολουθούν τα τηλέφωνα από τον Σεπτέμβριο του 2004, όπως αποδεικνύουν το πόρισμα Φούκα και το οικείο παραπεμπτικό βούλευμα. 

Η Ελλάδα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονίας» και για να αποτρέψει τη μαζική αναγνώρισή τους επανέφερε την πρόταση Νίμιτς στο τραπέζι, την οποία απέρριψαν τα Σκόπια. 

Μετά τις εκλογές του 2007 Καραμανλής - Μπακογιάννη αποφάσισαν να αλλάξουν τη στρατηγική της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και συνέδεσαν την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με την επίλυση του ονόματος. Λίγες μέρες πριν από το Βουκουρέστι ο Καραμανλής έστειλε επιστολή σε όλους τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων και στον Μπους, με την οποία τους προϊδέαζε ότι θα θέσει βέτο. Έγραφε σε αυτήν ότι το θέμα δεν είναι συναισθηματικό, αλλά «βαθύτατα πολιτικό» και ότι «εξαιτίας της επιμονής της στο όνομα Μακεδονία, η ΠΓΔΜ επιδιώκει να ακολουθήσει αλυτρωτικές πολιτικές μετά βίας αποκρυπτόμενες στα νότια Βαλκάνια με αρνητικά αποτελέσματα για την ασφάλεια και τη σταθερότητα». Αλήθεια, αυτή την επιστολή δεν τη βρήκαν στο Μέγαρο Μαξίμου; Μόνο του 2005, την οποία σε τελική ανάλυση δεν πήρε μαζί του -όπως άλλοι- ο πρώην πρωθυπουργός γιατί δεν είχε τίποτε να κρύψει; 

Η θλίψη γεννά παραφροσύνη, λοιπόν. Το 2005 ο Καραμανλής διαπραγματεύτηκε με την πλάτη στον τοίχο με τη διαιτησία των ΗΠΑ εχθρική απέναντί του. Το 2019 ο Καραμανλής κληροδότησε στον Τσίπρα πλεονέκτημα έδρας με το Βουκουρέστι. Και εκείνος, έχοντας πλεονέκτημα έδρας και τη διαιτησία των ΗΠΑ αυτήν τη φορά μαζί του, κατάφερε και έχασε. Αλλά, δυστυχώς, το πρόβλημα για αυτή την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό. Δεν έχει μάθει να χάνει. Νάνοι προσπαθούν να συγκριθούν με γίγαντες. Λυπούμεθα. Δεν γίνεται. Δεν μπορεί να μπει στη ζυγαριά η στιγμή που ο Καραμανλής κοιτά τον Μπους στα μάτια και βάζει βέτο με τη στιγμή που ο Τσίπρας διαπραγματεύεται με τον Ζάεφ τη μακεδονική γλώσσα μυστικά σαν παράνομο ζευγαράκι σε ένα πάρκινγκ της λίμνης Δοϊράνης. Ο Καραμανλής έδωσε μάχες εθνικού συμφέροντος, τις οποίες πλήρωσε ακριβά, που δεν μπορεί καν να τις ονειρευτεί ο κ. Τσίπρας. Ο αγωγός TAP περνά από την Ελλάδα και όχι από τα Σκόπια (Ναbucco) επειδή ο Καραμανλής διαπραγματεύτηκε τον South Stream με τον Πούτιν. Δεν άλλαζαν το δρομολόγιο οι ΗΠΑ χωρίς την απειλή. 

Η Κυπριακή Δημοκρατία και οι αμερικανικές εταιρίες κάνουν γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της επειδή ο Καραμανλής στήριξε τον Τάσσο στο δόγμα «παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα». Και ο Τσίπρας μπορούσε να είχε πάρει καλύτερη λύση για το Σκοπιανό αν εκμεταλλευόταν το πλεονέκτημα που του κληροδότησε ο Καραμανλής. Αλλά ως μέγας ηγέτης είχε αρχίσει να «πουλά» την υπόθεση από το 2015, όταν του το ζήτησε ο Γιούνκερ σε αντάλλαγμα για τη στήριξή του στις διαπραγματεύσεις. 

Τελευταίο, αλλά όχι έλασσον. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε τώρα ότι ο Καραμανλής τού παρέδωσε πρωτογενές έλλειμμα 24 δισ. ευρώ το 2009. Περίεργο. Το πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων για το χρέος του 2015 που υπογράφει ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα γράφει στο πρώτο του κεφάλαιο. Οπως, π.χ., ότι η διόγκωση του χρέους δεν οφειλόταν στις υπέρμετρες δημόσιες δαπάνες «που ήταν από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, αλλά στην πληρωμή εξαιρετικά μεγάλων επιτοκίων δανεισμού προς τους πιστωτές της και στις υψηλές στρατιωτικές δαπάνες». Τα ξεχάσαμε και αυτά, παιδιά; 

Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.