Σελίδες

25 Ιουνίου 2019

Τελικά είμαστε μόνοι στο Σύμπαν;

Ενώ η έρευνα μέχρι τώρα δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο για την ύπαρξη προηγμένων εξωγήινων πολιτισμών στα βάθη του διαστήματος, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν αυτά τα αποτελέσματα.

Μια εκτεταμένη έρευνα σε περίπου 1.327 κοντινά αστέρια, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Breakthrough Listen”, αποκάλυψε ότι αυτά τα συστήματα είναι απίθανο να χρησιμεύουν ως σπίτι για όντα με νοημοσύνη.

Σύμφωνα με το Live Science, η δεκαετής επιχείρηση αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία ξεκίνησε το 2015 και χρηματοδοτείται από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Γιούρι Μίλνερ, “σαρώνει” τον ουρανό των ξένων πλανητών για εκπομπές και άλλες υπογραφές που μπορεί να υποδηλώνουν την ύπαρξη εξωγήινης τεχνολογίας.

“Δεν υπάρχει σίγουρα τίποτα εκεί έξω ξεκάθαρα προφανές”, δήλωσε ο Danny Price, ένας αστροφυσικός στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Berkeley. “Δεν υπάρχουν εκπληκτικά προηγμένοι πολιτισμοί που να προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί μας με απίστευτα ισχυρούς πομπούς”.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα αυτού που περιγράφεται ως το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναζήτησης για εξωγήινη νοημοσύνη (SETI), ο Price σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν την απουσία εξωγήινων σημάτων, όπως οι ραδιοφωνικές παρεμβολές της Γης που μπλοκάρουν αυτές μεταδόσεις, ή το ότι η αναζήτηση γίνεται σε λανθασμένες συχνότητες.

“Με πολλούς τρόπους, το SETI είναι ένα κομμάτι κάποιου καθρέφτη του εαυτού μας και της δικής μας τεχνολογίας και κατανόησης της φυσικής μας”, σχολίασε.

Στην τελευταία έκδοσή τους, οι επιστήμονες ανέλυσαν περίπου 1 εκατομμύριο gigabytes δεδομένων σε οπτικά και ραδιοφωνικά μήκη κύματος. Ο κατάλογος πληροφοριών που συνέταξε η ερευνητική ομάδα αναμένεται να είναι διαθέσιμος στο κοινό μέσω του Αρχείου Ανοιχτών Δεδομένων της πρωτοβουλίας.

Πηγή: sputniknews.com
Μετάφραση-απόδοση: olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.