Το βίντεο από τις επιχειρήσεις του Αττίλα 2, στις 14 Αυγούστου του ‘74, δημοσιεύτηκε από Τούρκο χρήστη μόλις λίγες ώρες μετά τις αδιανόητες εξαγγελίες της ηγεσίας του ψευδοκράτους περί ανοίγματος των Βαρωσίων της Αμμοχώστου και της μετατροπής τους σε τουριστικό «Λας Βέγκας».
Το ντοκουμέντο προέρχεται από Βρετανούς ανταποκριτές, οι οποίοι κατέγραψαν δραματικές εικόνες και μαρτυρίες, αμέσως μετά τους βομβαρδισμούς των Τούρκων στην Αμμόχωστο.
Τα μαχητικά του Αττίλα βομβάρδισαν αδιάκριτα την Αμμόχωστο
Ο ρεπόρτερ αναφέρει ότι οι βομβαρδισμοί ξεκίνησαν αμέσως μετά τη λήξη κατάπαυσης πυρός, με συνέπεια οι κάτοικοι να μην έχουν χρόνο να πάνε στα καταφύγιά τους.
Οπως τονίζει, τα έξι πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας βομβάρδισαν αδιακρίτως την Αμμόχωστο, χτυπώντας ξενοδοχεία, σπίτια, καταστήματα, εργοστάσια, βιοτεχνίες και άλλες υποδομές.
Με φορτισμένο λόγο, ο ρεπόρτερ αποκαλύπτει στη συνέχεια ότι τα αεροσκάφη βομβάρδισαν ακόμη και το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. «Ασθενείς και προσωπικό αναγκάστηκαν να φύγουν και να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία που μετατράπηκαν σε πρόχειρα νοσοκομεία για τους τραυματίες» σημειώνει.
Τα θραύσματα που «θέρισαν» αμάχους στην Αμμόχωστο
Την ίδια στιγμή, στο βίντεο εικονίζονται μεγάλοι κρατήρες στους δρόμους της Αμμόχωστου -που σήμερα αποτελεί μια πόλη - «φάντασμα»- από τις βόμβες που έριξαν τα πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας. Ο Βρετανός ανταποκριτής, εκείνη την ώρα, επικαλείται μια μαρτυρία από γιατρό του νοσοκομείου ο οποίος μιλά για 60 νεκρούς και 300 τραυματίες -οι περισσότεροι εξ αυτών άμαχοι.
Μεταξύ αυτών, όπως φαίνεται και στις συγκλονιστικές εικόνες του βίντεο, και μια έγκυος γυναίκα, 6 μηνών, η οποία δέχθηκε θραύσματα στο στομάχι, δίχως ευτυχώς να κινδυνεύσει το έμβρυο.
Στην ανταπόκριση από τους βομβαρδισμούς στην Αμμόχωστο εμφανίζονται και νεαρά παιδιά που χτυπήθηκαν από θραύσματα και άλλοι άμαχοι που υπέστησαν σφοδρά κατάγματα από το ωστικό κύμα και τις καταστροφές στις υποδομές.
Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών 14 Σκανδιναβοί τουρίστες εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια ξενοδοχείου, ενώ τραύματα από φίλια πυρά υπέστη και ένας Τουρκοκύπριος βοσκός. To βίντεο καταλήγει με την αναφορά ότι ο αριθμός και τα ονόματα των νεκρών αποκρύφθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.