Σελίδες

31 Μαΐου 2019

Το ύπατο διακύβευμα

Ανησυχητικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε σε υψηλά ποσοστά 

Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά* 

Το συμπέρασμα των εκλογικών αποτελεσμάτων στις 26-5-2019 απέδειξαν πανθομολογουμένως την έντονη δυσαρέσκεια σύμπασας της ελλαδικής κοινωνίας προς τα μέχρι τούδε πεπραγμένα της κυβερνητικής πολιτικής σε καθολικό επίπεδο αλλά και την απαξία της προς την υπερφίαλη αλαζονεία της φυλλορροούσας πλέον κυβερνήσεως. Ο Ελλην πολίτης ψήφισε αμιγώς με αποκλειστικό γνώμονα την αποπομπή του ΣΥΡΙΖΑ, μεταγγίζοντας ένα εκκωφαντικό μήνυμα δυσπιστίας και μομφής διά την πηδαλιούχηση της χώρας υπό της διακυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιλαϊκή πολιτική, η άκρως ανθελληνική στάση του σε καίρια ζητήματα, με προεξάρχουσα τη Συμφωνία των Πρεσπών, η υπεράσπιση των ισχυρών επιχειρηματιών και των τραπεζών, η έλλειψη δημόσιας τάξης και ασφάλειας διά της απερίφραστης υπεράσπισης ισοβιτών και εγκληματιών του κοινού Ποινικού Δικαίου κ.ά. επέδρασαν καταλυτικά προς τη συσπείρωση των πολιτών στο παραδοσιακό κόμμα της Κεντροδεξιάς.

Το ανησυχητικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την εγκληματική και ανοσιουργηματική ασκουμένη πολιτική προς την πατρίδα μας, παρέμεινε, αδικαιολόγητα, σε πολύ υψηλά ποσοστά, γεγονός το οποίο θα έπρεπε να ανησυχεί περαιτέρω τη Ν.Δ., εν όψει των κεκηρυγμένων εθνικών εκλογών. Ασφαλώς ανησυχητικά είναι και τα ποσοστά των ακραίων εθνικιστικών κομμάτων, τα οποία συμπλέουν με την προπαγάνδα της Αγκυρας σχετικώς με την τουρκική ταυτότητα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ξάνθη και τη Θράκη, πράγμα το οποίο ενισχύθηκε ένεκεν της αβελτηρίας της ανθελληνικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά ταύτα, πέραν της αναβιώσεως του σιδηρού κομματικού διπολισμού, ο Ελλην πολίτης δεν ψήφισε με πολιτικά αισθητήρια, αλλά εξεδήλωσε, προεχόντως και κυρίως, όπως και προπαρέθεσα ανωτέρω, ρητό μήνυμα απογοήτευσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως να λάβει υπόψιν τα Μνημόνια ή να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε διαφορετικούς κομματικούς σχηματισμούς για τη βελτίωση του μέλλοντος της Ευρώπης, όπως οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίες εξέλεξαν τις ρηξικέλευθες πολιτικές δυνάμεις των ευρωσκεπτικιστών, οι οποίοι αμφισβητούν ευθέως το παρόν «μόρφωμα» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ισοπεδωτισμού και της παγκοσμιοποιήσεως. 

Εν κατακλείδι, νικητής εις τις εκλογές ήταν η Ν.Δ., διότι εξαιτίας και συνεπεία της αποτυχημένης και ολοκληρωτικής νοοτροπίας της κυβερνήσεως, η οποία συνελάμβανε τους αντιφρονούντες προς αυτήν, επιβάλλουσα πρωτοφανή πιστοποιητικά φρονημάτων προς τους Ελληνες πολίτες, ποινικοποιώντας την αντίδρασή τους, ήτοι η διχοστατική και αντιδημοκρατική αυτή συμπεριφορά, έκφανση του ερυθρού ολοκληρωτισμού, ώθησε εν τέλει τους πολίτες να ψηφίσουν πρόωρα με κριτήρια εθνικών εκλογών, αψηφώντας το ύπατο πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών.

*Δικηγόρος

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.