Καλά πάει το πράγμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε την έγκριση του για τη δημιουργία μιας κεντρικής βάσης δεδομένων που θα περιλαμβάνει τα βιομετρικά στοιχεία περισσότερων από 350 εκατομμυρίων πολιτών και μη-πολιτών της ΕΕ.
Σε αυτά τα βιομετρικά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες προσώπων που θα βρίσκονται στη διάθεση των υπηρεσιών μετανάστευσης, στη συνοριοφυλακή και γενικότερα στα σώματα ασφαλείας.
Η νέα κεντρική database (CIR) θα ενοποιήσει όλες τις βάσεις που υπάρχουν ήδη όπως το Schengen Information System, το Eurodac, το Visa Information System (VIS) και τρία νέα συστήματα (ECRIS-TCN, EES και ETIAS).
Η ψηφοφορία για την κεντρική βάση βιομετρικών δεδομένων πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε δύο γύρους. Ο πρώτος αφορούσε τα σύνορα και την έκδοση βίζας και ο δεύτερος τη συνεργασία με δικαστικές και αστυνομικές αρχές. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις υπερψηφίστηκαν με 511-123 (9 λευκά) και 510-130 (9 λευκά) αντίστοιχα.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποσχέθηκαν ότι θα αναπτυχθούν μηχανισμοί ασφαλείας που θα προστατεύσουν την ιδιωτικότητα των χρηστών και θα ψηφιστούν νέες νομοθετικές διατάξεις που θα αφορούν την πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα από σώματα ασφαλείας, δικαστικές αρχές και ελέγχους μετανάστευσης.
Όπως πάντα, μια τέτοια κίνηση έχει πολλούς θερμούς υποστηρικτές και πολλούς επίσης θερμούς αντιφρονούντες. Με το πρόσχημα της ασφάλειας δημιουργείται ένας ακόμη πιο προσωπικός φάκελος για τον κάθε πολίτη (ή μη) στην Ευρώπη, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τα προσωπικά δεδομένα και τους κινδύνους σε ενδεχόμενες πλάγιες χρήσεις ή κυβερνοεπιθέσεις που θα γίνουν σε αυτήν την κεντρική βάση δεδομένων.
Το θέμα σηκώνει μεγάλη συζήτηση βέβαια….
πηγή
techgear
ΣΧΟΛΙΟ
Που είναι οι μεγάλοι αριστεροί αγωνιστές κατά των φακέλων;
Εγιναν οι καλύτεροι και φαναιτκότεροι οπαδοί της Νέας Τάξης και του Παγκόσμιου φακελώματος...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.