Μεγάλο γκάλοπ-γροθιά στο κατεστημένο
Επί μία τετραετία ένα ερώτημα πλανάται πάνω από τα χωρίς γάζες νοσοκομεία, τα αντίσκηνα της Μόριας, τα καμένα στο Μάτι, γενικώς στις δομές κοινωνικής ευαισθησίας και αγώνων. Το έθεσε, με τη γνωστή διεισδυτικότητα της μαρξιστικής σκέψης, η σ. Θεανώ Φωτίου: «Δηλαδή, είμαστε απατεώνες»;
Εδώ δεν χωράνε βιαστικές και μονομερείς απαντήσεις. Για να αποφύγουμε τις πρώτες, καταθέτουμε μερικές χαρακτηριστικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες (όχι υποχρεωτικά επιβαρυντικές), οι οποίες αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Για το δεύτερο ανοίγουμε τους κρουνούς της λαϊκής οργής και σας καλούμε να ψηφίσετε με ένα περήφανο ΟΧΙ! (Φυσικά θα εκληφθεί σαν «ναι»).
1. Ο υπουργός σ. Παππάς, πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του, ταξιδεύει στη Βενεζουέλα. Φέρεται να επισκέπτεται το νησί Μαργκαρίτα με τζετ επιχειρηματία ο οποίος συνεργάζεται με την κυβέρνηση Μαδούρο. Συνοδεύεται από τον κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου. Ο δικηγόρος εμφανίζεται στα «Panama papers» να συνδέεται με τρεις off shores. Δύο από τις τρεις είχαν λογαριασμούς σε κυπριακή τράπεζα, στην εποπτική επιτροπή της οποίας μέλος ήταν ο συνιδρυτής του δικηγορικού γραφείου του Αρτεμίου. Ο ίδιος δικηγόρος φωτογραφήθηκε στην είσοδο του μεγάρου Μαξίμου. Δήλωσε ότι μετέφερε επενδυτική πρόταση.
2. Ημέρες του 2015. Το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης μελετά τον τρόπο αντιμετώπισης της μαζικής φυγής των καταθέσεων από τις τράπεζες. Μετά από εισήγηση της αρμόδιας οικονομικής επιτροπής (στην οποία μετέχει και η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σ. Βαλαβάνη) αποφασίζει να επιβάλει Capital Controls. Ο καταθέτης μπορεί να κάνει ανάληψη μόλις 60 ευρώ την ημέρα, αλλά υπάρχουν και κάποιοι τυχεροί. Δύο ημέρες νωρίτερα, η μητέρα της σ. Βαλαβάνη κάνει ανάληψη του ποσού των 200.000, τα οποία της παραδίδονται στο σπίτι.
3. Υπουργοί της πρώτης φοράς αριστερής Κυβέρνησης καλούνται να υποβάλουν τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» ώστε να αντιληφθεί ο λαός την αγωνιστική σχέση τους με τη φτωχολογιά. Ο υπουργός σ. Σταθάκης, πάνω στη βιασύνη του, (έπρεπε να παραστεί σε μία εκδήλωση και τη φοροδιαφυγή) ξεχνάει να δηλώσει 38 ακίνητα και καταθέσεις 1.8 εκατομμυρίων ευρώ.
4. Ο Όμιλος Καλογρίτσα διεκδικεί τηλεοπτική άδεια. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή πρωτοβουλία, γιατί η επιχείρηση παρουσιάζει καθυστερήσεις στην παράδοση των έργων που είχε αναλάβει (τηλεθέρμανση Φλώρινας 41 εκατ. ευρώ, οδικός άξονας Καλλονής - Σιγρίου 48 εκατ. ευρώ, αποχέτευση Δ. Διονύσου 16 εκατ. ευρώ). Επίσης καταγγέλλεται ότι κατά τη διετία 2015 – 2016 που ισχύουν τα capital controls έχει δανειοδοτηθεί με 77,6 ευρώ από την τράπεζα Αττικής. Ξεπερνώντας αυτές τις λεπτομέρειες, ο Γ. Καλογρίτσας πλειοδοτεί το πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με εγγύηση ένα βοσκοτόπι στο Περαχώρη Ιθάκης, έκτασης 5.029 στρεμμάτων. Το βοσκοτόπι ανήκει σε φίλο του πλειοδοτούντος, υπάρχει μάλιστα μία αντιδικία με τον Δήμο ο όποιος διεκδικεί μέρος των εκτάσεων.
5. Δύο εταιρείες λαμβάνουν 26,9 εκατομμύρια ευρώ για την τροφοδοσία των hot spot στην Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο. Μία εταιρία ανήκει σε οικείο πρόσωπο υπουργού της κυβέρνησης. Η άλλη σε ανάδοχο του κυλικείου της Βουλής.
6. Η βουλευτίνα Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, σ. Αφροδίτη Σταμπουλή, καταγγέλλει μέλος και αναπληρωτή συντονιστή της τοπικής Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ανέλαβε έργο σίτισης προσφύγων ύψους 750.000 ευρώ, με τον έλεγχο της νομιμότητας να γίνεται από την κόρη του που ήταν η συντονίστρια του χώρου φιλοξενίας.
7. Η τράπεζα Πειραιώς ρυθμίζει το δάνειο που είχε λάβει η τεχνική εταιρεία Δ.Τσίπρα και Ζ. Τσίπρα. Για δάνειο 243.544 ευρώ η εταιρεία θα δίνει τρακόσια ευρώ το μήνα, επί δύο ολόκληρα χρόνια.
8. Η εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ Ο.Ε ανακηρύσσεται μειοδότρια για τεχνικά έργα της περιφέρειας Β. Αιγαίου. Τα έγγραφα συνοδεύονται από βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, η οποία δεν κατατίθεται στο πρωτότυπο αλλά μέσω φωτοαντιγράφου. Τα στελέχη της διεύθυνσης υποψιάζονται ότι υπάρχει πρόβλημα γνησιότητας και απευθύνονται στο ΤΣΜΕΔΕ.
Υπάλληλος του επιβεβαιώνει προφορικά ότι όλα είναι νόμιμα. Στη συνέχεια η διευθύντρια της υπηρεσίας αποκαλύπτει ότι η βεβαίωση είχε εκδοθεί για άλλη ημερομηνία, επομένως έγινε πλαστογράφηση. Η εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ ανήκει στο Γιώργο Τσίπρα, εξάδελφο του πρωθυπουργού.
9. Το υπουργικό ζεύγος σ. Ράνιας Αντωνοπούλου - σ. Δημήτρη Παπαδημητρίου διαθέτει ιδιόκτητη κατοικία αλλά εισπράττει και στεγαστικό επίδομα 1000 ευρώ το μήνα. Δημιουργείται σάλος και το ζεύγος απομακρύνεται από την κυβέρνηση. Η σ. Αντωνοπούλου μετά από λίγο διορίζεται μόνιμος εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ. Η μεταφορά της οικοσκευής επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 13.221 ευρώ.
10. Μετά από διαπραγμάτευση ενός έτους, η σοσιαλιστική κυβέρνηση εκχωρεί τη χρήση του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για 20 χρόνια έναντι 484 εκατομμυρίων ευρώ. Η συμφωνία πηγαίνει στην ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού και επιστρέφεται ως απαράδεκτη λόγω υπερβολικά χαμηλού κόστους. Η εταιρία που το διεκδικεί ανεβάζει αυτομάτως την προσφορά στο 1.3 δισεκατομμύριο ευρώ.
Και τώρα, με το χέρι πάλι στην καρδιά, απαντάμε στο ερώτημα που έθεσε η σ. Φωτίου:
Ψηφίστε ΕΔΩ
AthensVoice
το είδαμε ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.