Γράφει ο Νίκος Λυγερός
Η αποστολή στη Λωζάννη
Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται για μερικούς που ξέχασαν ότι ο αγώνας για τη Μακεδονία συνεχίζεται, η ελβετική αποστολή αποφασίστηκε επειδή η Λωζάννη θέλει κι αυτή να ενημερωθεί επί της ουσίας για το Προσύμφωνο των Πρεσπών, αλλά και για το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, για να ξέρει ποια θα είναι τα επόμενα στρατηγικά βήματα για την ακύρωση του όλου πλαισίου. Αυτό σημαίνει ότι οι Ομογενείς συνεχίζουν ακάθεκτα τον αγώνα για τη Μακεδονία, διότι γνωρίζουν ότι δεν έχει λήξει.
Πρέπει βέβαια να ομολογήσουμε ότι η Διασπορά δεν έχει υποστεί την κυβερνητική προπαγάνδα για τόσους μήνες που έχουμε ζήσει στην Ελλάδα. Και ειδικά στην Ελβετία, πώς να μη σκεφτούμε ότι αυτό το κράτος ζει με το Σύνταγμα του Καποδίστρια, ενώ εμείς ακόμα παλεύουμε για να βρούμε ένα σύνταγμα, με τις διάφορες αναθεωρήσεις που πρέπει ακόμα να βρίσκονται σε μεγάλες χρονικές αποστάσεις. Αν προσθέσουμε το γεγονός σε όλα αυτά ότι η Λωζάννη είναι η περίφημη πόλη της Συνθήκης του 1923, γίνεται κατανοητή και η σημασία αυτής της ελβετικής αποστολής για το θέμα της Μακεδονίας. Με αυτόν τον τρόπο οι Έλληνες της Ελλάδας που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα αυτού του Προσυμφώνου, νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι κι ότι στην πραγματικότητα είναι όλος ο Ελληνισμός που έχει ξεσηκωθεί για αυτόν τον νέο αγώνα της Μακεδονίας.
πηγή
Η ελβετική αποστολή
Τώρα που μιλάμε και πάλι για τις λίμνες των Πρεσπών λόγω της ασχετοσύνης του Πρωθυπουργού, έχει ενδιαφέρον να εξετάσουμε το όλο θέμα στρατηγικά στη λίμνη Λεμάν στη Λωζάννη. Διότι ξέρουμε ότι η επιλογή των λιμνών των Πρεσπών μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού έγινε λόγω της Πέμπτης Ολομέλειας του ΚΚΕ το 1949 που διαδραματίστηκε εκεί λόγω της συνέχειας του 1924 και τις πιέσεις της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Η στρατηγική επιλογή μιας λίμνης όταν συζητάμε για τη ρευστότητα των συνόρων είναι βέβαια και συμβολική. Διότι συμβαίνει συχνά να εμπεριέχει ακόμα και τριεθνές λόγω μείγματος γεωγραφίας και ιστορίας.
Με αυτήν την έννοια η εξέταση των Πρεσπών μέσω της Λωζάννης αποκτά ένα ενδιαφέρον για τον Ελληνισμό που προσέχει αυτές τις λεπτομέρειες, επειδή ξέρει ότι είναι ταυτόχρονα και ενδείξεις για την επίλυση του προβλήματος. Επίσης υπάρχει και το στοιχείο της ουδετερότητας που χαρακτηρίζει την Ελβετία, πράγμα το οποίο της επιτρέπει να έχει ένα πιο αντικειμενικό βλέμμα για τέτοια θέματα. Το όνομα της Μακεδονίας είναι εθνικό και πρέπει να εξετασθεί με αυτόν τον τρόπο, για να γίνει κατανοητό σε όλους ότι είναι υπερκομματικό κι ότι ξεπερνά τα κλασσικά κοινωνικά όρια. Το Προσύμφωνο των Πρεσπών αφορά σε όλους τους Έλληνες όπως το Σχέδιο Ανάν, ακόμα κι αν είναι για την απόρριψη του.
πηγή
Η πλαστή ιστορία των Σκοπίων
Η πλαστή ιστορία των Σκοπίων αναζητά απεγνωσμένα πειστήρια από την Ελλάδα, για να μπορέσει να πείσει τους άλλους επειδή από μόνη της είναι ανίκανη. Κανένας δεν μπορεί να δεχτεί ένα τέτοιο κρατικό παραμύθι, μόνο και μόνο επειδή το θέλει μία ιδεολογία του μηδενισμού της ιστορίας. Το Προσύμφωνο των Πρεσπών είναι μία προσπάθεια να επιτευχθεί αυτός ο παράλογος στόχος και τίποτα άλλο. Μόνο που οι διαπραγματευτές δεν έχουν υπολογίσει την αντίσταση του Ελληνικού λαού και θεώρησαν ότι όλα θα πάνε καλά χωρίς δυσκολίες. Συνειδητοποίησαν το λάθος τους με τα τεράστια Συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, αλλά και το πλήθος των άλλων σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Τώρα η πλαστή ιστορία των Σκοπίων αρχίζει να φοβάται την αντίδραση πρώτα και την αντεπίθεση του Ελληνικού λαού και του Ελληνισμού. Διότι βλέπει ότι δεν υπάρχει αποδοχή του απαράδεκτου Προσυμφώνου και εμπλοκή με το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Επίσης η πλαστή ιστορία των Σκοπίων εμπλέκεται και με την ύπαρξη του αλβανικού στοιχείου στην περιοχή διότι αυτό του βάζει εμπόδια στη γλώσσα, στην εθνότητα που τόσο πολύ ήθελε να είναι ξεκάθαρες. Δυστυχώς τα Σκόπια, θέλουμε δε θέλουμε, έχουν μία πολυεθνική δομή που είναι ευάλωτη και γι’ αυτό το λόγο βιάζονται τόσο πολύ για να μην υπάρξουν τεράστιες ανατροπές στο πολιτικό σύστημα λόγω Μακεδονίας. Όμως οι κινήσεις των Σκοπίων είναι μάταιες διότι το πλαστό δεν γίνεται ιστορικό λόγω έντεχνων συμβιβασμών.
πηγή
Οι Ελληνοελβετοί
Στον νέο αγώνα για τη Μακεδονία μας παλεύουν και οι Ελληνοελβετοί που
ζουν στη Λωζάννη, διότι ξέρουν από κοντά την πραγματικότητα του
Ελληνισμού. Ζουν σε μια χώρα που λειτουργεί με το Σύνταγμα του
Καποδίστρια, ξέρουν ακριβώς τι σημαίνει μια Διεθνής Συνθήκη και τι είναι
ένα προσύμφωνο σε επίπεδο διμερούς σχέσης. Η μελέτη και η ανάλυση του
Προσυμφώνου απέδειξε πόσο εναντίον του Ελληνισμού είναι το όλο πλαίσιο.
Οι Ελληνοελβετοί δεν εξετάζουν μόνο το θέμα του Προσυμφώνου και του
Πρωτοκόλλου, αλλά και τους υπεύθυνους όλης αυτής της κατάστασης. Έτσι
είναι έτοιμοι να συμμετέχουν ενεργά στις εκλογές στην Ελλάδα και μάλιστα
σε όλα τα επίπεδα, διότι κατάλαβαν ότι όλα έχουν σημασία όταν θέλεις να
ακυρώσεις την καταστροφή στην οποία οδήγησε η υπογραφή του Προσυμφώνου.
Δεν πρόκειται να περιμένουν την ψήφο του Απόδημου Ελληνισμού, διότι
ξέρουν ακριβώς για την πολιτική ποιότητα αυτής της κυβέρνησης σε σχέση
με τους Έλληνες του εξωτερικού.
Κατά συνέπεια οι Ελληνοελβετοί θα
παίξουν και αυτοί ένα ρόλο κατά του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Έχουν μέσα
τους το πνεύμα του Ελληνισμού χωρίς τη μιζέρια του ελλαδισμού, έτσι η
μαχητικότητά τους είναι πιο γνήσια και δεν χάνεται σε ανούσιες
λεπτομέρειες. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να περιμένει τίποτα από τους
Ελληνοελβετούς, αφού όλοι τους θέλουν να ξεμπερδεύουν με αυτήν λόγω της
ανάγκης που έχει η Ελλάδα για απελευθέρωση.
πηγή
Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.