Σελίδες

30 Ιανουαρίου 2019

Ο Ζάεφ είναι μεγάλος μάντης! (μας την έστησαν εδώ και μήνες την προδοσία)

Μια δημοσιογραφική “βόμβα” επιφύλασσε ο Γιάννης Πρετεντέρης για το αναγνωστικό του κοινό στην στήλη που γράφει καθημερινά στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας “Τα Νέα”.

Ο γνωστός αρθρογράφος, ούτε λίγο, ούτε πολύ, καταγγέλλει ανοιχτά πολιτική συνωμοσία μεταξύ του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα Πάιατ, του Σταύρου Θεοδωρακη και του Αλέξη Τσίπρα, με σκοπό να προετοιμαστεί η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μέσω της οποίας ψηφίστηκε και πέρασε από την Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Μπορεί οι περισσότεροι να διαφωνούμε με τον γνωστό δημοσιογράφο, καθώς το πέρασμά του από το MEGA την εποχή των μνημονίων να προκαλούσε εκνευρισμό στους Έλληνες πολίτες, όμως η καταγγελία είναι σοβαρή.

Αναλυτικά όσα γράφει στη στήλη του «Εμπιστευτικά» με τίτλο «Μάντης»:

«Στις 17 Μαΐου 2018 ο Τσίπρας συναντιέται με τον Ζάεφ στη Σόφια. Στις 19 Μαΐου ο Ζάεφ συγκαλεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια. Σύμφωνα με τα πρακτικά, ο Ζάεφ μεταφέρει όσα συζήτησε με τον Τσίπρα, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να σχηματίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και αυτή δεν θα προέλθει από τις ψήφους του Καμμένου, αλλά από το Ποτάμι» («Καθημερινή», 2 Οκτωβρίου).

Στις 23 Ιανουαρίου 2019, επτά μήνες αργότερα, ο Τσίπρας δεν είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μάζεψε κάτι ρετάλια του Καμμένου και πέρασε τη Συμφωνία με τέσσερις ψήφος από το Ποτάμι (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης, Δανέλλης).

Ο Ζάεφ, δηλαδή, ήξερε τον Μάιο τι ακριβώς θα γινόταν τον Ιανουάριο… Είναι μάντης, θα μου πείτε. Ή είχε πολύ καλή πληροφόρηση, θα πω εγώ. Μόλις προ διημέρου είχε συναντήσει τον Τσίπρα, ο οποίος στις 12 Μαρτίου είχε καλέσει στο Μαξίμου τον Θεοδωράκη για εντελώς άσχετο λόγο.

Πάμε παρακάτω: Ο Ζάεφ δεν μιλάει για ψήφους από το ΚΙΝΑΛ ή την Κεντροαριστερά γενικώς, αλλά «από το Ποτάμι». Μόνο που στις 19 Μαΐου, το Ποτάμι μετείχε στο ΚΙΝΑΛ. Κι έως τότε δεν υπήρχε συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων (οι Πρέσπες έγιναν στις αρχές Ιουνίου).

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ (στο οποίο μετείχε ο Θεοδωράκης) δεν είχε συνεδριάσει για να εξετάσει τη συμφωνία, ούτε ήξεραν ακόμη αν θα διαφωνήσουν με τη Φώφη (αυτό συνέβη στις 12 Ιουνίου).

Και το Ποτάμι μετείχε κανονικά στο ΚΙΝΑΛ, από το οποίο αποχώρησε μόλις την 1η Ιουλίου. Με άλλα λόγια, ο Ζάεφ ήξερε τον Μάιο όχι μόνο τι θα συμβεί τον Ιανουάριο, αλλά και τι θα μεσολαβήσει. Ο Κάλχας αυτοπροσώπως!

Όταν μάλιστα τα πράγματα πήγαν να στραβώσουν με τον Καμμένο στα τέλη Δεκεμβρίου και το Ποτάμι έβαλε θέμα κυβερνητικής πλειοψηφίας, εξοργίζοντας το Μαξίμου, ο πρεσβευτής Πάιατ συνάντησε τον Θεοδωράκη.

Τρία 24ωρα μετά τη συνάντησή τους, το Μαξίμου αλλάζει γραμμή και από το «κάντε πρόταση δυσπιστίας», που έλεγε έως τότε, γυρίζει αιφνιδιαστικά στο «θέλω ψήφο εμπιστοσύνης» (13 Ιανουαρίου). Την οποία κέρδισε χάρη στη ψήφο ενός βουλευτή (Δανέλλης) από πού; Από το… Ποτάμι! Και ταυτοχρόνως διευκολύνθηκε το υπόλοιπο Ποτάμι να ψηφίσει τις Πρέσπες αποσυνδέοντάς τις από την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Σας το λέω: Ο Ζάεφ είναι μεγάλος μάντης! Αλλά ευτυχώς κάτι κόβει και το δικό μας μυαλουδάκι, να μη μας θεωρούν κορόιδα!». 

πηγή

(Ευχαριστούμε τον Γιάννη Π. για την ενημέρωση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.