Γράφει ο Νίκος Λυγερός
Η αγωνιστικότητα της Μακεδονίας
Η αγωνιστικότητα της Μακεδονίας θα πρέπει να φανεί επί του πρακτέου το 2019, διότι θα πρέπει ν΄αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όλες τις απαράδεκτες προσπάθειες να περάσει το βάρβαρο Προσύμφωνο των Πρεσπών. Και θα πρέπει να ξεπεράσουμε όλα τα κομματικά εμπόδια, για ν’ αμυνθούμε στρατηγικά ενάντια σε μια κόκκινη βαρβαρότητα που θέλει να μηδενίσει κάθε εθνικό θέμα λες και είναι μόνο και μόνο μία ημερήσια διάταξη του κόμματος. Διότι ακόμα κι όταν θα φύγουν επιτέλους αυτοί που καταστρέφουν συστηματικά όλα όσα δεν πιστεύουν, θα πρέπει να έχουμε σώσει στο ενδιάμεσο το όνομα της Μακεδονίας, διότι η ιστορία δεν δανείζεται και δεν παίρνεται πίσω, όταν έχει δοθεί με τρόπο δημοκρατικό. Μπορεί να έχουν αξιοποιήσει όλα τα τεχνάσματα της προπαγάνδας, για να περάσουν μερικές από τις ιδέες και εμμονές τους. Αλλά ξέχασαν ότι ο Ελληνισμός δεν γονατίζει τόσο εύκολα. Δεν φοβάται τα κομματόσκυλα, γιατί τους βάζει κάθε φορά στη θέση τους όταν προσπαθούν ν’ αλλάξουν τα δεδομένα της ιστορίας και να σπάσουν τις ρίζες της παράδοσης. Κι επειδή δεν ξέρουν εκ δόγματος πώς λειτουργεί η πολυκυκλικότητα και η βαθύτητα του Ελληνισμού στο πλαίσιο της Ανθρωπότητας, θα έχει ενδιαφέρον πώς θα μαζευτούν μετά για να μας εξηγήσουν ότι δεν πρόδωσαν τίποτα, αφού δεν πέρασε το Προσύμφωνο.
πηγή
Οι σκοπιανοί συμβιβασμοί μπορεί να μην επαρκούν
Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο για τα δεδομένα των Σκοπίων και λόγω της γενικευμένης διαφθοράς που υπάρχει σε αυτό το κράτος, οι σκοπιανοί συμβιβασμοί μπορεί να μην επαρκούν, για να περάσει στο επόμενο στάδιο το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Μπορεί στην Ελλάδα, η κυβέρνηση να επενδύει πάνω στην κυβέρνηση των Σκοπίων, αφήνοντας την ελεύθερη να κάνει κάθε κίνηση και να πάρει κάθε πρωτοβουλία, έτσι ώστε να πετύχει τον κοινό στόχο, αλλά ακόμα και τώρα μετά από τόσους μήνες σιγουριάς τίποτα δεν είναι δεδομένο, λόγω της απαίτησης της ενισχυμένης ψηφοφορίας των βουλευτών. Διότι ακόμα και οι υποστηρικτές του Ζάεφ έχουν αρχίσει να διαφωνούν, με την έννοια ότι έχει αναιρέσει τα πάντα από τις υποσχέσεις που έχει κάνει, τόσο ως υποψήφιος όσο και ως Πρωθυπουργός. Δεν είναι μια απλή λεπτομέρεια το θέμα της συνολικής αμνηστίας για τα γεγονότα του Απριλίου του 2017.
Και όλοι κατάλαβαν, παρ’ όλο που δεν έχει ειπωθεί επίσημα από την κυβέρνηση των Σκοπίων, ότι πρόκειται για ένα σιχαμερό αντάλλαγμα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Όμως τι γίνεται με το θέμα της πολιτικής αξιοπρέπειας; Και τι γίνεται στο μέλλον επειδή έχουμε εκλογές από τις δύο πλευρές. Και όλο αυτό το πλαίσιο θα αλλάξει και πάλι τα δεδομένα. Έτσι όλοι βιάζονται και προσπαθούν να συμβιβαστούν με τα πάντα, αλλά αυτό μπορεί και να μην επαρκεί διότι ο σκοπιανός λαός βλέπει και αυτός, αυτούς τους απαράδεκτους πολιτικούς χειρισμούς και θα εκφραστεί με τον δικό του τρόπο.
πηγή
Ανεπιθύμητη η κυβέρνηση μειοψηφίας με ανοχή
Θέλουμε δεν θέλουμε, πρέπει όλοι μας να αποδεχτούμε το γεγονός, αφού δεν μπορούμε να το παραδεχτούμε, ότι έχουμε πλέον στην εξουσία μια ανεπιθύμητη κυβέρνηση μειοψηφίας με ανοχή κι αυτό από μόνο του είναι απαράδεκτο για τη διαχείριση του κάθε θέματος που αφορά το εθνικό επίπεδο. Έτσι πρέπει να υπάρξει μια ανατροπή για ν' αλλάξουν τα δεδομένα και να αντιπροσωπεύσει επιτέλους η εξουσία την ουσία της θέλησης του ελληνικού λαού κι αυτό φαίνεται με ξεκάθαρο τρόπο για τον νέο Μακεδονικό αγώνα. Έτσι και τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να συνειδητοποιήσουν ποιος είναι ο ρόλος τους σ' ένα δημοκρατικό πεδίο δράσης, διότι τώρα ζούμε μια μορφή δημοκρατίας διότι έχουμε μια δικτατορία ιδεολογική που εκμεταλλεύεται μια ασθενή δημοκρατία.
Έτσι δεν μπορεί η αντιπολίτευση να λέει ότι δεν φταίει για τίποτα και να περιμένει απλώς τις εξελίξεις για να εμφανιστεί επιτέλους. Πρέπει ο καθένας να παίξει τον ρόλο του με όλες τις δυνατότητες που του επιτρέπουν οι θεσμοί, έτσι ώστε ν' ακυρωθεί το Προσύμφωνο των Πρεσπών, αφού δεν αντιπροσωπεύει σε κανένα σημείο τον ελληνικό λαό και μάλιστα αποτελεί πλήγμα κατά του Ελληνισμού μέσω μιας κόκκινης βαρβαρότητας που δεν πέρασε ποτέ στην Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε στο ύψος των περιστάσεων και σε πολιτικό επίπεδο αλλιώς το κόστος θα είναι μεγάλο λόγω των επόμενων εκλογών.
πηγή
Η σκοπιανή βιασύνη
Επειδή η κυβέρνηση του Ζάεφ δεν είναι σίγουρη για τίποτα και όλα είναι οριακά, βλέπουμε όλο και περισσότερο να βιάζεται για να ξεφορτωθεί το πρόβλημα της ψηφοφορίας στη σκοπιανή Βουλή. Αυτό μάλιστα συντονίζεται με την πιθανή αποχώρηση της αντιπολίτευσης, που δεν θέλει να συμμετάσχει με κανένα τρόπο σε αυτή τη διαδικασία, για να μην έχει ενοχές στη συνέχεια και να μπορεί να δράσει ελεύθερα και εκλογικά. Διότι τον Απρίλιο λήγει η θητεία του Προέδρου της χώρας Ιβανόφ, που προέρχεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Βέβαια όλα αυτά γίνονται ενώ επίσημα όλοι συμφωνούσαν από την αρχή και μάλιστα ακόμα και πριν την υπογραφή του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Όλοι έλεγαν ότι θέλουν να τελειώσουν με αυτό το θέμα, για να κλείσει επιτέλους, και ότι αυτή η συμφωνία θα αποτελούσε έναν καλό συμβιβασμό.
Όμως τα πράγματα άλλαξαν, διότι ο καθένας μπόρεσε να διαβάσει με κάθε λεπτομέρεια τα είκοσι άρθρα του απαράδεκτου κειμένου. Γι' αυτό εμφανίστηκε η σκοπιανή βιασύνη. Διότι ο χρόνος είναι μαζί με αυτούς που αντιστέκονται στο Προσύμφωνο των Πρεσπών κι όχι με τους φανατικούς του. Έτσι οι τελευταίοι θέλουν να το περάσουν πριν αντιληφθεί ένα ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο του πληθυσμού ποιοι είναι οι αληθινοί σκοποί τους. Προσπάθησαν να κοροϊδέψουν τους πάντες με αυτό το Προσύμφωνο, αλλά τώρα βλέπουν ότι δεν λειτούργησε αυτό και βιάζονται πλέον, αλλά χωρίς στρατηγική.
πηγή
Περί πρωτοκόλλου εισδοχής
Όλο και περισσότερο στο πλαίσιο του Προσυμφώνου των Πρεσπών, μετά βέβαια τις τελευταίες τροπολογίες του Σκοπιανού Συντάγματος, μιλούμε για το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Μάλιστα πολλοί βιάζονται, διότι δεν ξέρουν ότι πρώτα θα έπρεπε να τελειώσει η όλη διαδικασία και στα Σκόπια για τις τροπολογίες και στην Ελλάδα για την ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων. Στην πραγματικότητα το πρωτόκολλο εισδοχής είναι η απόδειξη ότι δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα όσον αφορά στο ΝΑΤΟ. Έτσι όσοι προσπάθησαν να μας πείσουν ότι έχει τελειώσει και το θέμα της ένταξης, πρέπει τώρα να παραδεχθούν τη σκληρή πραγματικότητα της όλης υπόθεσης.
Για το ΝΑΤΟ δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, διότι πολύ απλά το ΝΑΤΟ περιμένει να δει τι θα γίνει με το Προσύμφωνο των Πρεσπών, διότι τα κράτη μέλη του βλέπουν την αντίδραση του ελληνικού λαού. Σε κάθε περίπτωση το πρωτόκολλο δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί πριν την ψηφοφορία για το θέμα του Προσυμφώνου. Βέβαια η κυβέρνηση πίσω στο μυαλό της, έχει την ιδέα να βάλει την αντιπολίτευση στη θέση της υπεύθυνης για την αποδοχή του πρωτοκόλλου, έτσι ώστε να μοιραστούν οι ευθύνες σε πολιτικό επίπεδο, ενώ έχει βέβαια καταχαρακώσει το θέμα σε εθνικό επίπεδο. Γι’ αυτό βιάζεται να περάσει τα προηγούμενα στάδια. Ακόμα και τώρα σκέφτεται κομματικά και όχι εθνικά.
πηγή
Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.