Σελίδες

31 Ιανουαρίου 2019

Με ποιους τρόπους μπορεί ένας μαθητής να βελτιώσει την απόδοσή του;

Δεν κρίνονται τα πάντα στη ζωή από τις Πανελλήνιες!
Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη
Δημοσιογράφος

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, για αυτό και η κατάκτηση της γνώσης διαφέρει από άτομο σε άτομο. Το άγχος, ο λανθασμένος τρόπος μελέτης, η υπερβολική και γεμάτη πληροφορίες σχολική ύλη, δυσχεραίνει τη μαθησιακή πρόοδο και καλλιεργεί τη στείρα αποστήθιση και την παπαγαλία.

Με ποιους τρόπους μπορεί κάποιος μαθητής να μελετάει σωστά και να ενστερνίζεται το νόημα αυτών που διαβάζει;
  • Διάβασε δυνατά, ακούγοντας τη φωνή σου και τα λόγια σου θα διατυπωθούν καλύτερα στον εγκέφαλο και θα τα θυμάσαι καλύτερα. 
  • Σημείωνε πάντοτε τις σημαντικότερες πληροφορίες σε αυτά που διαβάζεις. Γράφε πολλές φορές σε ένα τετράδιο το ίδιο ρήμα, την ίδια παράγραφο, την ίδια λέξη και οτιδήποτε άλλο εμπεριέχεται στην εξεταστέα ύλη. Η απόδοσή σου θα βελτιωθεί κατά πολύ! 
  • Καλό θα είναι να μασάς μία τσίχλα, η οποία βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση. 
  • Κάνε ένα μικρό διάλειμμα την ώρα της μελέτης , έστω για πέντε λεπτά. Όταν επιστρέψεις, θα βλέπεις τα πράγματα με μεγαλύτερη καθαρότητα. 
  • Την ώρα της μελέτης, μην αφήνεις άλλα πράγματα ανοιχτά (ραδιόφωνο, τηλεόραση, κινητό). Κλείσε τα όλα ώστε να είσαι τελείως συγκεντρωμένος στο στόχο σου. 
  • Να τρως φρούτα και λαχανικά, να κοιμάσαι επαρκώς. 
Ο δρόμος για την κατάκτηση της γνώσης είναι πικρός μεν, όμως οι καρποί της είναι γλυκείς.

Όλα θα πάνε καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.