Σελίδες

27 Ιανουαρίου 2019

Θερμό χειροκρότημα

Γράφει ο Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου) 

Χειροκρότησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον ....κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ (;) επειδή επετέθη στην Χ.Α.

Η Χ.Α υπέβαλε ένσταση αντισυνταγματικότητας (όπως και οι ΑΝΕΛ).
Τοποθετούμενος ο κος εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε: 

"Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί της ενστάσεως ενός κόμματος που οι ιδεολογικοί του πρόγονοι παρέδωσαν στους Βούλγαρους την Μακεδονία".
Αυτή η τοποθέτηση φαίνεται ότι συγκίνησε ιδιαίτερα την Κυβέρνηση η οποία όχι μόνο χειροκρότησε αλλά επανήλθε.


Μερικοί αγορητές στις ομιλίες τους μίλησαν επαινετικά για την δημοκρατικότητα του κου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ
Κάτι, που φαντάζομαι ότι έκανε υπερήφανο τον ίδιο -ενδεχομένως και την παράταξή του-.
Σε κάποιους όμως από εμάς δημιούργησε εύλογες απορίες αλλά και θλίψη.

Εξηγούμαι:
Έχω σε προηγούμενα άρθρα μου αναφερθεί στο σοβαρό λάθος, που διαπράττουν τα (αυτοαποκαλούμενα) Κόμματα του "Δημοκρατικού Τόξου", (αντιδιασταλτικά με την Χ.Α).
Το ορθό θα ήταν να παραληφθεί ο επιθετικός προσδιορισμός "Δημοκρατικό" επειδή απλούστατα δεν είναι. Αντίθετα είναι, "τόξο" βαθύτατα αντιδημοκρατικό, -...τοξικό.

Δεν ψηφίστηκε ελεύθερα -χωρίς βία ή νοθεία -η Χ.Α; Δεν είναι Κόμμα ισότιμο με τα υπόλοιπα ...τοξοειδή (για κάποιους και τοξικά) Κόμματα; 

Δηλαδή όποιος δεν θέλει τους Κομμουνιστές, τους "Αριστερούς", τους ΑΝΕΛ, τους Κεντρώους, τη ΝΔ, το Ποτάμι, το ΚΙΝΑΛ κ.ο.κ θα το βάζει στη γωνία;

Μα -τότε- απαξιώνει, περιφρονεί, προσβάλλει αυτούς που τους ψήφισαν. Μπερδεύουν οι ... "Δημοκρατικοί Τοξότες" την κοινοβουλευτική παρουσία με τυχόν ακρότητες (απόλυτα καταδικαστέες και τιμωριταίες).

Αν ήσαν πράγματι, οι "τ ο ξ ο σ κ ε π ε ί ς" δημοκράτες θα γνώριζαν ότι υποχρεούνται -δημοκρατικώ δικαίω- να συνυπάρχουν.
Τους είχα προειδοποιήσει από το 2015 ότι ακολουθούν ολισθηρό αντιδημοκρατικό δρόμο.

Είτε το θέλουν ή όχι, εφόσον μια μερίδα συμπολιτών μας τους ψηφίζει, θα βρίσκονται στη Βουλή! 
Επιπρόσθετα (το είχα ιδιαίτερα τονίσει) η, κατ εμέ λαθεμένη, αναγόρευση της Χ.Α σε μορμολύκειο /μπαμπούλα /σκιάχτρο θα τους γύριζε μπούμεραγκ. Θα γίνονταν ρυθμιστές -έμμεσα - των πολιτικών πραγμάτων - 
Δικαιώθηκα δυστυχώς. 

Τώρα αμιλλώνται, διαγκωνίζονται, σε ... "δημοκρατική ΑΝΤΙΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΗ πλειοδοσία". 
Το πρόσφατο -όχι και τελευταίο ασφαλώς- κρούσμα ήταν εκείνο του ατυχήσαντος κου εκπροσώπου. Ας το μελετήσει η ΝΔ. 

ΥΓ Τραγική ειρωνεία:
Πολλοί από αυτούς, που τον χειροκρότησαν, είχαν ιδεολογικούς και (το χειρότερο) φυσικούς, αυτόχθονες προγόνους που κάποτε αγωνίστηκαν λυσσαλέα για την ... αυτονομία της Μακεδονίας (;).

Είναι λυπηρό η (παρασυρόμενη;) ΝΔ να υπερβαίνει τα εσφαλμένα, τις ... κόκκινες γραμμές της δημοκρατικότητας και της μονομέρειας χάριν των πολιτικάντικων σκοπιμοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.