Σελίδες

28 Οκτωβρίου 2018

Όχι! Πόσο δυνατή λέξη!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για 28 οκτωβρίου τι γιορταζουμε
Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη
Δημοσιογράφος

Όχι! Μία λέξη τόσο δυνατή, θα τη γιορτάσουμε ξανά όπως κάθε χρόνο. Μία λέξη που κρύβει μέσα της μεγάλη δύναμη, που δείχνει την απροθυμία μας να συμβιβαστούμε και να επιλέξουμε για τον εαυτό μας το καλύτερο. Έχουμε αναρωτηθεί άραγε, πόσο δυνατή λέξη είναι το όχι και πόσο καλό μπορεί να κάνει στην ψυχική μας υγεία;

Μεγαλώνουμε σε έναν κόσμο στον οποίο μαθαίνουμε πως πρέπει να είμαστε καλοί και καταδεκτικοί, πως πρέπει να είμαστε πάντοτε θετικοί στα θέλω των άλλων. Μαθαίνουμε να συμβιβαζόμαστε πάντα, να καταπιέζουμε αυτό που είμαστε επειδή ο φόβος της απόρριψης των άλλων μας καταβάλλει.

Ωστόσο, το να μάθουμε να λέμε όχι είναι και αυτό ένα βασικό μάθημα σεβασμού και φροντίδας ως προς τον εαυτό μας. Δεν είναι κακό να λέμε όχι σε κάποια πράγματα, δεν είναι κακό να έχουμε τα δικά μας όρια και να ζητάμε από τους άλλους να τα σεβαστούν. Το όχι μας προστατεύει από την εξασθένιση του εαυτού μας στο να προσπαθεί να ανταποκρίνεται συνεχώς στις προσδοκίες των άλλων. Είναι ένα όχι το οποίο υψώνεται ηχηρά σε κάθε αίτημα το οποίο με υποβιβάζει και με πληγώνει ως αξιοπρέπεια, ως οντότητα.

Να μάθουμε να λέμε όχι χωρίς να αισθανόμαστε ενοχές. Σε οτιδήποτε μας υπομονεύει ως χώρα, ως προσωπικότητα, ως αξιοπρέπεια. Χρόνια μας Πολλά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.