Σελίδες

6 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Νίκος Λυγερός για την Μακεδονία

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Η Μακεδονία ως ιστορική αξιολογία

Η προστασία του ονόματος της Μακεδονίας δεν είναι θέμα τοπικισμού όπως προσπαθούν να μας πείσουν μερικά κομματόσκυλα αλλά ιστορικής αξιολογίας. Διότι αν ο Ελληνισμός δεν είναι ικανός να προστατέψει πολιτισμό και ιστορία, πώς μπορεί να λέει ότι αποτελεί ασπίδα για τους ανθρώπους ενάντια στη βαρβαρότητα; Παραδόξως η επίθεση που έχει υποστεί τώρα η Μακεδονία δεν είναι τόσο των Σκοπίων όσο εκ των έσω. Οι φανατικοί της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, της μακεδονικής ιθαγένειας και της μακεδονικής γλώσσας, δεν έκαναν τόσο τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια όσο ενάντια του Ελληνισμού. Με το πρόσχημα της ανάγκης εύρεσης μιας λύσης ακολούθησαν τις ιδεολογικές τους πεποιθήσεις για να προσβάλλουν την ιστορία του Ελληνισμού. Αυτοί οι εικονοκλάστες της Μακεδονίας και οι υπέρμαχοι των Σκοπίων λειτουργούν καθαρά κομματικά και εξετάζουν το όλο θέμα γεωγραφικά για να μην υπάρχει εμπλοκή με τον πολιτισμό. 

Προσπαθούν να περάσουν μια σταλινική ιδεολογία στην περιοχή των Βαλκανίων που ουσιαστικά αδιαφορεί για τα Έθνη. Έχουν το όραμα της αναβίωσης της σοβιετικής ένωσης μέσω μιας βαλκανικής ένωσης ενάντια στον Ελληνισμό. Διότι όχι μόνο δεν πιστεύουν σε αυτόν αλλά θέλουν να τον αφανίσουν πολιτικά. Γι αυτό τον λόγο η Μακεδονία αποτελεί μια αξία για τον Ελληνισμό που πρέπει να προστατέψουμε για να μην καταρρεύσει εκ των έσω αυτή η υπερδομή που ζει εδώ και χιλιετίες. Είναι όμως και σύμβολο για τον Χριστιανισμό αφού η Μακεδονία σχετίζεται με τα πιο παλιά χριστιανικά κείμενα, τις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου. Και αυτές ανήκουν στην αξιολογία.

πηγή 

Η ΑΟΖ της Μακεδονίας

Αν μερικοί δεν μπορούν να αντιληφθούν πόσο σημαντική είναι η ΑΟΖ για την Μακεδονία, ας την ονομάσουν τοπικά ΑΟΖ της Μακεδονίας και να αναρωτηθούν μετά γιατί υπάρχει το Άρθρο 13 που βασίζεται πάνω στο Άρθρο 18 στο προσύμφωνο που υπέγραψε ο ΥπEξ με τα Σκόπια και γιατί δίνουμε πρόσβαση σε αυτή για θέματα αλιείας ενώ δεν έχει γίνει το ίδιο μεταξύ Αλβανίας και Σκοπίων αλλά και μεταξύ Βουλγαρίας και Σκοπίων, ενώ υπάρχουν οι ανάλογες μειονότητες στα Σκόπια. Γιατί η κυβέρνηση θέλει να ξεπουλήσει την ΑΟΖ της Μακεδονίας ενώ δεν έχει γίνει καν η θέσπιση της Ελληνικής ΑΟΖ. Γιατί μια τέτοια εμμονή σε πολιτικό επίπεδο; Άλλωστε δεν έχουμε ακόμα αρχίσει την αξιοποίηση της Ελληνικής ΑΟΖ, γιατί λοιπόν να θέλουμε να παραχωρήσουμε από πριν δικαιώματα στα Σκόπια. Έτσι όταν μιλάμε για τα δικαιώματα της Μακεδονίας να μην ξεχνούμε και την ΑΟΖ της. 

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε ν' αντιληφθούμε ότι τα Σκόπια δεν είναι καν συγκρίσιμα με την Μακεδονία πόσο μάλλον με όλη την Ελλάδα. Η συστηματική υποβάθμιση της Μακεδονίας ανήκει στην πολιτική της ισοπέδωσης που έχει μέσα της η σταλινική προσέγγιση διότι δεν δίνει σημασία στην ιστορία και στα Έθνη αλλά εξετάζει μόνο και μόνο τη γεωγραφία και τους κατοίκους, τους οποίους βέβαια μπορεί να μετακινήσει χωρίς να ζητήσει καμία άδεια σε κανένα. Με το προσύμφωνο η Μακεδονία δεν θα χάσει μόνο εμπορικά δικαιώματα αλλά και ουσιαστικά. Η αντίστασή μας δεν αφορά μόνο τον τόπο αλλά και το μέλλον όλης της βόρειας περιοχής της Ελλάδας άρα ας μην ξεχάσουμε καμία παράμετρο σε αυτόν τον εθνικό αγώνα.

πηγή 

Ιδεολογία χωρίς έθνος

Έχει ενδιαφέρον που βρίσκονται ακόμα άτομα να πιστεύουν ότι το προσύμφωνο είναι κατασκευή των Αμερικανών, ενώ βλέπουμε από το αρχειακό υλικό ότι εμπεριέχει όλα όσα ήθελαν οι Σκοπιανοί αλλά χωρίς κανένα αντάλλαγμα από την ελληνική πλευρά, πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση τα παρέδωσε όλα και είναι αυτό που παρουσίασε ως πετυχημένη διαπραγμάτευση και παράδειγμα προς μίμηση έντεχνης διπλωματίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αδιαφορούν για το όνομα όπως και το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, το μόνο που θέλουν είναι την επίλυση του θέματος για να μην αποτελούν τα Σκόπια ένα ευάλωτο σημείο ως προς την επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή. 

Άρα το πρόβλημα της θέσης της κυβέρνησης είναι το θέμα μας. Γιατί να παραδώσει τα πάντα. Και η απάντηση είναι απλή, η κυβέρνηση δεν παρέδωσε τίποτα κατά την άποψή της διότι πολύ απλά ακολούθησε την ιδεολογία της και τίποτα παραπάνω. Όταν δεν πιστεύεις στον Ελληνισμό και έχεις σταλινικές τάσεις αυτές οι διαφορές περί ονόματος είναι ανούσιες αλλά αν μπορούν να πλήξουν την ιστορία του Ελληνισμού τότε αποκτούν μέγιστο ενδιαφέρον ειδικά αν ταυτόχρονα μπορεί να συμπληρώσει ένα κενό από το 1949. Έτσι καταλαβαίνουμε ότι όλες αυτές οι δικαιολογίες και τα προσχήματα περί πιέσεων, είναι τεχνητές και ότι έκαναν μόνο και μόνο αυτό που ήθελαν ιδεολογικά. 

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.