Σελίδες

12 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Μια που είναι της μοδός οι συνταγές, λάβετε μία, με την οποία θα μαγειρέψετε πολιτική επιβίωση μέχρι να μαγειρευτείτε!

Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος
 
Προσοχή! Για να μαλακώσουν οι μπριζόλες υπάρχουν αρκετοί τρόποι, τους οποίους μπορεί να ακολουθήσει ένας πεπειραμένος ή ακόμα κι ένας σχετικά πρωτάρης μάγειρας. Eνας από αυτούς, αρκετά συνηθισμένος, είναι το λάδωμα.

Σήμερα, οι μοντέρνοι το λένε μαρινάρισμα και χρησιμοποιούν κι άλλα υλικά για να μαλακώσουν τα κρέατα, αλλά δεν θα αναφερθούμε εκτενώς σε αυτά τα άλλα κόλπα για να μη φάμε τη δουλειά των μαγείρων και φάνε τα νιάτα μας και την ομορφιά μας οι κουζίνες, και μας πνίξουν οι υδρατμοί από τα τσουκάλια που κοχλάζουν και σπάσουν τα νεύρα μας οι φωνές των Μαυριτανών λαντζέρηδων και οι γκρίνιες των Αργεντίνων σερβιτόρων.

Επανερχόμεθα στο θέμα του μαλακώματος των κρεάτων: Αφήνεις τα τεμάχια μερικές ώρες ή και μία βραδιά ολόκληρη στο ψυγείο πασαλειμμένα με λάδι και έπειτα τα ψήνεις ή τα μαγειρεύεις στην κατσαρόλα ή τα φουρνίζεις. Ο άλλος τρόπος, αν δεν έχεις πολύ λάδι στη διάθεσή σου, είναι το χτύπημα. Παίρνεις τον μεταλλικό κόπανο (αυτόν που μοιάζει με γουδοχέρι με πεπλατυσμένη την άκρη), τα στουμπάς «ντάπα-ντούπα» πάνω στον πάγκο, αυτά συμμορφώνονται με τη βούλησή σου να τα φας μαλακά και μαλακώνουν.

Το αυτό έκανε και η εθνοσωτήριος (άλλου έθνους, ουχί του ελληνικού) κυβέρνησις που σαπάκιασε στο ξύλο τους Ελληνες στη Θεσσαλονίκη. Για να μαλακώσει τις αντιδράσεις των πατριωτών στην προδοσία που διαπράττει, δεν θεώρησε σκόπιμο το λάδωμα - αυτό το φυλάει για τους δικούς της, τα δυνατά τα βύσματα. Συνελόντι ειπείν, πλάκωσε τους πάντες στο άγριο ξυλίκι και τους σόταρε σε καυτερούτσικα χημικά, εσοδείας 2001 και 2003.

Το πρόβλημα, όμως, με αυτή τη συνταγή είναι ότι οι ανθρώπινες μπριζόλες μαλακώνουν για λίγο, αλλά, ύστερα από πάροδο όχι μεγάλου χρονικού διαστήματος, σκληραίνουν πολύ περισσότερο από τα πριν, αυτονομούνται και γίνονται λίαν επικίνδυνες.

Υπό αυτές τις συνθήκες, σχεδόν πάντοτε, το επόμενο γεύμα δεν το ετοιμάζει ο σεφ, αλλά ο ίδιος ο σεφ γίνεται ένα λαχταριστό πιάτο, το οποίο σερβίρεται και ζεστό και κρύο. Καλοχώνευτος να είναι.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.