Σελίδες

1 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Νίκος Λυγερός για τις Γενοκτονίες Ελλήνων κι Αρμενίων

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Masterclass Γενοκτονιών 

Στο πλαίσιο της εκατονταετίας της επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου λόγω αναγκαίας εξωστρέφειας, θέλουμε να οργανώσουμε ένα Masterclass Γενοκτονιών που να αφορά άλλες γενοκτονίες που δεν είναι ακόμα αναγνωρισμένες από την Ελλάδα, έτσι ώστε να υπάρχει πρώτον μια ευαισθητοποίηση, δεύτερο μια στρατηγική ενημέρωση μέσω έξυπνης ιστορίας σε πολλαπλό επίπεδο, αφού αφορά όλο τον πλανήτη και τρίτον ασκεί μια πίεση σε αυτούς που παίρνουν αποφάσεις. Διότι η εκατονταετία δεν είναι μόνο για το ποντιακό στοιχείο ή ακόμα και όλο τον Ελληνισμό αλλά για όλη την Ανθρωπότητα αφού η έννοια της Γενοκτονίας είναι ένα από τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. 

Ο Lemkin μάς έδωσε την έννοια της γενοκτονίας για να προστατευτούν οι αθώοι από τους βάρβαρους όμως μπορούμε να επεκτείνουμε το έργο του μέσω της Xρονοστρατηγικής για να δείξουμε ότι σε βάθος χρόνου συμφέρει κάθε κράτος που έχει υποστεί μια γενοκτονία να μην περιμένει παθητικά την αναγνώριση από τα άλλα κράτη αλλά ενεργητικά να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες που έχουν υποστεί.Το Masterclass Γενοκτονιών θα υποστηρίξει τους αγώνες του καθενός διότι είναι όλοι αγώνες της Ανθρωπότητας. Και το πρέπον θέλει στρατηγική, αυτό θα είναι το πνεύμα της εκατονταετίας. 

πηγή  

Συνεργατικότητα σε Αναγνωρίσεις Γενοκτονιών 

Εθνικές Αυτοαναγνωρίσεις Γενοκτονιών.



Οι πέντε έχουν πετύχει μια αναγνώριση. 

Εθνικές Αναγνωρίσεις Γενοκτονιών. 

Οι πέντε έχουν πετύχει πέντε αναγνωρίσεις.



Και μόνο των άλλων, τέσσερις. 
πηγή 

Αναφορά του Lemkin στους Αρμένιους και Έλληνες 

Question: Placez-vous dans le cadre du génocide les actes perpétrés sous l’occupation allemande ?


Ερώτηση: Τοποθετείτε στο πλαίσιο της γενοκτονίας τις πράξεις που διαπράχθηκαν υπό γερμανική κατοχή;


Lemkin: Les cas auxquels vous faites allusion sont en général connus maintenant, mais pourquoi oublions-nous les massacres des Arméniens et des Grecs ? Et que dire des pogroms de la Russie tsariste, de la Roumanie, et de la Hongrie ? Nous pourrions aligner ainsi un grand nombre de pays où les actes de génocide furent accomplis, non seulement dans la période obscure du Moyen-Age mais aussi pendant les Temps modernes. 

Λέμκιν: Οι περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεστε είναι γενικά γνωστές τώρα, αλλά γιατί να ξεχάσουμε τα μακελιά των Αρμενίων και Ελλήνων; Και τι να πούμε για τα πογκρόμ της Τσαρικής Ρωσίας, της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας; Θα μπορούσαμε να βάλουμε στη σειρά με αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο αριθμό κρατών όπου οι πράξεις γενοκτονίας έγιναν όχι μόνο στη σκοτεινή περίοδο του Μεσαίωνα αλλά και στη διάρκεια της Νεότερης Εποχής.

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.