Σελίδες

9 Αυγούστου 2018

Η ρώσικη απάντηση

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Όσοι πίστευαν ότι η απέλαση των δύο διπλωμάτων δεν θα είχε επιπτώσεις κι ότι η Ρωσία δεν θα έκανε αντίποινα, τώρα μπορούν να δουν ότι απέτυχαν με τις προβλέψεις τους. Μάλιστα όπως ήταν αναμενόμενο η Ρωσία έκανε και κάτι παραπάνω αφού δεν απέλασε μόνο δύο Έλληνες διπλωμάτες αλλά απαγόρευσε και την είσοδο σε βοηθό του ΥπΕξ για να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ξέρει από πού υπήρξε η απόφαση για την πρώτη κίνηση σε αυτή την παράξενη παρτίδα. Όσοι ξέρουν σκάκι ξέρουν πώς λειτουργεί η ρώσικη άμυνα και είδαν την κίνηση του μαύρου ίππου. Όσοι παίζουν μόνο σκάκι αναρωτιούνται σίγουρα γιατί η Ρωσία αντέδρασε. 

Τώρα ο ΥπΕξ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και εντός κυβέρνησης για άλλη μια λανθασμένη διπλωματική κίνηση. Διότι επί της ουσίας για να προωθήσει τα σχέδια του με το Σκοπιανό προτίμησε να προκαλέσει ένα διπλωματικό επεισόδιο και να χαλάσει τις σχέσεις με τη Ρωσία, ειδικά αυτή την περίοδο που δεν έχουμε καμία ανάγκη να σπαταλήσουμε τέτοιου είδους επαφών. Εδώ και πάλι, ό,τι και να ειπωθεί τώρα, θα είναι πάλι μια απαράδεκτη δικαιολογία που δεν έχει νόημα για την εξωτερική μας πολιτική. Το θέμα είναι πότε θα αποφασίσουμε να απαλλαγούμε από τέτοια αναξιοπιστία του ΥπΕξ. Τι άλλο χρειάζεται η Ελλάδα; 

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.