Σελίδες

29 Αυγούστου 2018

Σε περιδίνηση έπεσε το μοιραίο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας – Ποιος ήταν ο κυβερνήτης

Πένθος στην Πολεμική Αεροπορία, καθώς νεκρός εντοπίστηκε ο κυβερνήτης από το μοιραίο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο συνετρίβη στις 08.50 το πρωί της Τρίτης σε δύσβατη δασική περιοχή επτά μίλια βόρεια της Σπάρτης.

Πρόκειται για τον κυβερνήτη επισμηναγό, Νικόλαο Βασιλείου, πατέρα δυο παιδιών. 

Οι δύο ιπτάμενοι, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας, με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας το αεροπλάνο έκανε άσκηση περιδίνησης.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση: 

«Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08.50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους. 

»Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

»Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος». 

[Πηγή]
ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ

ΣΧΟΛΙΟ

Το ιστολόγιό μας θα κρατήσει όπως πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις που μέλη των Ενόπλων μας Δυναμεων πέφτουν στο καθήκον, στην προμετωπίδα του το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη μέχρι την Πέμπτη 30/8.

Αιωνία του η Μνήμη και Καλό Παράδεισο στο παλικάρι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.