Σελίδες

25 Ιουλίου 2018

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Σήμερα, η αντιπαράθεση μεταξύ πολιτικού συστήματος και κοινωνίας είναι άνιση υπέρ του διαπλεκόμενου με την οικονομική ολιγαρχία (εγχώρια και διεθνή) πολιτικού συστήματος.

Η κοινωνία έχει σπρωχτεί στο περιθώριο και ιδιωτεύει, ενώ το «τέρας» του αντιδημοκρατικού πολιτικού συστήματος, με όπλο του τη βία του κρατικού μηχανισμού, αφυδατώνει και διαλύει την εθνική κοινωνία και εθνική οικονομία για να διατηρείται στη ζωή το ίδιο και να εξυπηρετεί τους προστάτες του δανειστές. Είναι η «εποχή των τεράτων».

Η λύση είναι να μπει η κοινωνία στην πολιτική. Και αυτό θα γίνει μόνο μέσω της αλλαγής του ολιγαρχικού πολιτεύματος, ώστε να ελέγχει η ίδια η κοινωνία τα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Οι προτάσεις και οι λύσεις είναι πάρα πολλές και σωστές από πολλές πλευρές, μέσω φυσικά της απαραίτητης αλλαγής του ολιγαρχικού Συντάγματος με ένα νέο δημοκρατικό Σύνταγμα, φτιαγμένο από την ίδια την κοινωνία. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.