Όπως ξέρουμε, στις 17 Ιουνίου 2018 υπογράφηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας, η «Τελική Συμφωνία για την επίλυση των διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών». Η ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε στους Ψαράδες της Μ. Πρέσπας παρουσία των πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Αλέξη Τσίπρα, της αντιπροέδρου της Κομισιόν και ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, του επίτροπου της ΕΕ αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν και τον εκπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γουτιέρες, Ροζμαρί Ντι Κάρλο, αναπληρώτρια γ.γ. για Πολιτικές Υποθέσεις.
Τέτοια συμφωνία όμως δεν μπορούσε να υπογράψει ο υπουργός εξωτερικών, διότι διεθνώς, δεν εκπροσωπεί αυτός το Κράτος αλλά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Πέραν τούτου, ο κ Κοτζιάς, δεν μπορούσε καν να διεξάγει σε υπηρεσιακό επίπεδο τις διαπραγματεύσεις εν όψει σύναψης της συμφωνίας (την οποία, αν λειτουργούσε το πολίτευμα, θα υπέγραφε μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπειτα από έγκριση της Βουλής των Ελλήνων), διότι δεν είχε σχετική εξουσιοδότηση, παρόμοια με εκείνη που ο ίδιος υπέγραψε ως πρόταση νόμου για την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων ενόψει χρηματοδότησης του Δημοσίου χρέους για την περίοδο 2015−2018:
ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4333
Για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας (ESM).
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
Άρθρον Μόνον
Εν όψει της κατατεθείσας από την Ελληνική Κυβέρνηση αίτησης δανείου προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (European Stability Mechanism, ESM) και βάσει του σχεδίου των μεταρρυθμίσεων για την Ελληνική οικονομία και των όρων για τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, η Βουλή των Ελλήνων εξουσιοδοτεί τον Πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ως αναπληρωτή του, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Επικρατείας, να διαπραγματευθούν με τους ομολόγους τους τους τελικούς όρους της συμφωνίας και να συνάψουν σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για τη χρηματοδότηση του Δημοσίου χρέους για την περίοδο 2015−2018 και για τη διαπραγμάτευση λήψης μέτρων για τη βιωσιμότητα και εξυπηρετησιμότητα του μακροπρόθεσμου χρέους.
Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως νόμου του Κράτους.
Αθήνα, 11 Ιουλίου 2015
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ Β. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
….
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ
Θυμίζω ότι τα μέλη της εκτελεστικής εξουσίας, δηλαδή της κυβέρνησης, δεν αποφασίζουν τίποτα για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τα μέλη της, όπως ο κ Κοτζιάς λχ, ΕΚΤΕΛΟΥΝ τους νόμους του Ελληνικού Κράτους (τις αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων δηλαδή) και αν θέλουν, μπορούν να προτείνουν σχέδια νόμου που καταθέτουν προς έγκριση στη Βουλή.
Συνεπώς, πρώτα έπρεπε να συζητηθεί στη Βουλή και να εγκριθεί η όποια πρόταση συμφωνίας με την ΠΓΔΜ και μετά να εξουσιοδοτηθεί ο υπουργός εξωτερικών να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις, όπως ακριβώς έγινε στη προαναφερόμενη περίπτωση σύναψης δανειακής σύμβασης, διότι εκτός άλλων, δεν νοείται ο πρωθυπουργός να χρειαστεί εξουσιοδότηση της Βουλής προκειμένου να διαπραγματεύεται με εκπροσώπους κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέλος της οποίας είναι και η χώρα μας, ενώ ο υπουργός εξωτερικών να έχει το ελεύθερο να διαπραγματεύεται χωρίς καμία εξουσιοδότηση με τους εκπροσώπους μιας χώρας που απλά επιθυμεί να ενταχθεί στην Ένωση και μάλιστα βάσει της συμφωνίας που ο εν λόγω υπουργός υπέγραψε με το έτσι θέλω για λογαριασμό όλων μας.
Τα αντίθετα που λέγονται περί της συζήτησης και έγκρισης της συμφωνίας από τη Βουλή κάποτε στο μέλλον, δεν συμβαδίζουν με το σύνταγμα, καθώς η Βουλή εγκρίνοντας μια διεθνή σύμβαση που έχει ήδη υπογραφεί, δεν επιτελεί νομοθετική αλλά εκτελεστική λειτουργία, αφού αντί να θέσει κανόνες δικαίου εκτελεί τις κυβερνητικές αποφάσεις (Σ, Άρθρο 26 1. Η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 2. Η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση.)
Άλλωστε, στη προκειμένη περίπτωση, έτσι όπως σαφέστατα προκύπτει από το κείμενο της συμφωνίας και από τα κείμενα των μηνύσεων εσχάτης προδοσίας Κοτζιά, οι οποίες κατατέθηκαν τόσο πριν όσο και μετά την σύναψή της, αυτή η συμφωνία δεσμεύει άμεσα την Ελληνική Δημοκρατία και παράγει έννομες συνέπειες που η μη τελική κύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων, δεν μπορεί να τις αποτρέψει, ενώ η μη τήρηση των όρων της θα έχει ως συνέπεια να εκτεθεί η χώρα σε διεθνείς περιπέτειες, όπως προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο κ.α.
Τι σημαίνουν όλα αυτά ;;; Ότι λόγω μη νόμιμης εκπροσώπησης της Ελληνικής Δημοκρατίας κατά την υπογραφή της σύμβασης, αυτή είναι ανυπόστατη. Αναρωτιέμαι πάντως αν υπήρχε καν τρόπος νόμιμης εκπροσώπησης για την σύναψη μιας διεθνούς συμφωνίας της Ελληνικής Δημοκρατίας με άλλο κράτος έθνος το οποίο δεν αναφέρεται ονομαστικά, αλλά περιφραστικά, ως “μέλος των Ηνωμένων Εθνών σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών 47/225 της 8ης Απριλίου 1993 “
Θα ήθελα τέλος να υπενθυμίσω ότι η παρούσα διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανέλαβε την πλειοψηφία των εδρών της Βουλής των Ελλήνων, χωρίς την ανάλογη έγκριση της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος, που σε χώρα όπως η Ελλάδα όπου η ψήφος είναι υποχρεωτική, σημαίνει απλά ότι δεν αντιπροσωπεύει το κυρίαρχο Ελληνικό Λαό (αρθ. 1 Σ) αλλά μόνο ένα πολύ μικρό μέρος του και αυτό με το ζόρι. Συγκεκριμένα, στις τελευταίες εθνικές βουλευτικές εκλογές όπου ως λαός και έθνος δεν είχαμε καν το δικαίωμα ονομαστικής επιλογής 300 αντιπροσώπων μας αλλά μόνο των κομμάτων που θα έστελναν τους αντιπροσώπους τους στην δική μας Βουλή, από τους 9.913.609 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, μόλις 1.926.526 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και 200.532 ΑΝΕΛ! Δηλαδή, 7.987.083 Έλληνες (80,57%) δεν ήθελαν να αναλάβουν την τύχη της χώρας οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, όποιοι και αν ήταν αυτοί, ενώ τους ανθρώπους του μικροσκοπικού ΑΝΕΛ, που έχει συρρικνωθεί και άλλο από τότε, δεν τους ήθελε το 98% του εκλογικού σώματος. Συνεπώς, και αν ακόμα υποθέσουμε ότι η σχετική συμφωνία θα υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπήρχε η λαϊκή νομιμοποίηση της πρωτοβουλίας, τόσο λόγω μικρού αριθμού ψήφων όσο και της άγνοιας των ψηφοφόρων, οι οποίοι, όπως και ο Σπύρος Χατζάρας έλεγε προ ολίγων ήμερων, δεν ψήφισαν πρόγραμμα αλλά «κατάργηση του μνημονίου» , «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» κλπ. Τέλος, για τους ίδιους λόγους, «δημοκρατική νομιμοποίηση» της πρωτοβουλίας δεν θα μπορούσε να παρέχει ούτε ολόκληρη η Ολομέλεια της Βουλής.
JusticeForGreece
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.