Σελίδες

27 Ιουνίου 2018

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ ΕΒΑ 1940-1941

OXIRA logoΛάβαμε τα παρακάτω σε μήνυμα του κ. Γεωργίου Μέρμηγκα με την παράκληση της δημοσιεύσεως τους.

Οποιος διαθέτει οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με την έρευνα που διεξάγεται προς εντοπισμό φονευθέντων αεροπόρων μας την περίοδο 1940-1941 να ειδοποιήσει σχετικά την Ελληνική Εταιρεία Ερεύνης και Συλλογής Ιστορικών Στοιχείων "Κηρύκειον" (ΚΡΟΝΟΥ 10 ΤΚ 190 20 ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΗΛ 693 2 363515)
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
 Ε.Ε.Ε.Σ «ΚΗΡΥΚΕΙΟΝ» Α.Μ.Κ.Ε 
ΚΡΟΝΟΥ 20 - ΤΚ: 190 20 - ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΝ - ΑΤΤΙΚΗ Παρασκευή 15 Ιουν 2018 Τηλέφωνον: 693 2 363515 

ΑΠ: 47 / 18 

ΠΡΟΣ: ΗΜΕΡΗΣΙΟΝ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΝ ΤΟΠΙΚΟΝ ΤΥΠΟΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ 

ΚΟΙΝ: ΥΕΘΑ / ΣΤΡΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ κου ΥΠΟΥΡΓΟΥ 
- ΓΕΕΘΑ /Β1/3 - Ένωση Τέκνων - Συγγενών και Φίλων Άταφων Πεσόντων 1940 – 1941 – Ενώσεις Εφέδρων Αξκών Νομών Τρικάλων και Καρδίτσης- Ε.Ε.Ε.Σ «ΚΗΡΥΚΕΙΟΝ».  

ΘΕΜΑ: ΑΡΩΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ - ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ 1940 -1941 

Αξιότιμοι Κύριοι, Καλησπέρα 

1.Το ΥΕΘΑ / ΓΕΕΘΑ μετά από ετών διαβουλεύσεις κατόρθωσε από τις αρχές τρέχοντος έτους (22 Ιαν 2018) να αρχίσει τις εκσκαφές σε σημεία Μαχών εντός Βορειοηπειρωτικού Αλβανικού Εδάφους, με πρώτη την περιοχή «DRAGOT» στο ΤΕΠΕΛΕΝΙ, προκειμένου εντοπίσει/ταυτοποιήση οστά αγνοουμένων φονευθέντων Μαχητών μας, περιόδου 1940-1941, οι οποίοι ανέρχονται σε 8.000 περίπου ανήκοντες εις τον Ελληνικόν Στρατόν Ξηράς (ΕΣ). 

2. Η ταυτοποίηση θα υλοποιηθεί με την δημιουργία «Βάσεως Δεδομένων», εις το 401 Γενικόν Στρατιωτικόν Νοσοκομείον Αθηνών / Κέντρον Μοριακής Βιολογίας (401 ΓΣΝΑ/ΚΜΒ) και με την διαδικασία της Λήψεως δείγματος DNA από εν ζωή συγγενείς 

3. Όμως στο σύνολον των προαναφερθέντων αγνοουμένων Μαχητών του ΕΣ θα πρέπει να προστεθούν και είκοσι εξ (26) Μαχητές Αεροπόροι της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας (Ε.Β.Α) οι οποίοι εφονεύθησαν άνωθεν/εντός Βορειοηπειρωτικού Αλβανικού Εδάφους ο εντοπισμός των οποίων είναι λίαν δύσκολος.

4. Εντός ιστορικού Αεροπορικού Βιβλίου με θέμα «Οι Πειρατές της 33ης Μοίρας Ελαφρού Βομβαρδισμού Ε.Β.Α και το ελαφρύ βομβαρδιστικό «Fairey Battle» στην σελίδα 130, υφίσταται η συνημμένη φωτογραφία (Συν: «Α΄») με τον άγνωστο Έλληνα Ένοπλο Οπλίτη Μαχητή του ΕΣ να φυλάσσει το Μνήμα των φονευθέντων Αεροπόρων μας κατά την 11ην Μαρτίου 1941. 

5. Σημειώνεται ότι, κατά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, Μάρτιος 1941 (Αποτυχούσα Ιταλική Εαρινή Επίθεσις), η «Γραμμή Επαφής» με τον εχθρό αποτελείτο, κυρίως, από Μονάδες των Συνταγμάτων Τρικάλων και Καρδίτσης.

6. Μετά τα ανωτέρω και προκειμένου να εντοπισθή, έστω και κατά προσέγγισιν το σημείον του Μνήματος θα παρακαλούσαμε να δημοσιεύατε κατά περιόδους την συν φωτογραφία με το αίτημα όποιος γνωρίζει τον εικονιζόμενο Οπλίτη Μαχητή ή κάτι παραπάνω για το θέμα να επικοινωνήσει μαζί μας στο Τηλέφωνο: 693 2 363515, ηλ/κή Δνσις: gmermig21@gmail.com.  

7. Βέβαιοι δια την Αρωγήν σας στην Εθνική αυτή Ιερή προσπάθεια, 

ΔΙΑΤΕΛΟΥΜΕΝ ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ 

Δια την Ε.Ε.Ε.Σ «ΚΗΡΥΚΕΙΟΝ» 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ 
Εφ. Αξκός (Ι) Π.Α – ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ: ΣΥΝ: Α΄«ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΝΗΜΑΤΟΣ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ Ε.Β.Α ΜΕ ΟΠΛΙΤΗ ΦΡΟΥΡΟ».
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΝΗΜΑΤΟΣ, ΕΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ Ε.Β.Α ΤΗΝ 11ην ΜΑΡΤΙΟΥ 1941 ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΑΠΟΤΥΠΟΥΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: «ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ 33ης ΜΕΒ/ΕΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΦΡΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΟΝ : FAIREY BATTLE» (Σελίς 130)

C:\Users\gmerm\Desktop\ΟΛΓΑ\ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ\DSC_0147.jpg
ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

C:\Users\gmerm\Desktop\ΟΛΓΑ\ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ\Σταθάκος 11ΜΑΡ1941 Γ.jpg
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

C:\Users\gmerm\Desktop\ΟΛΓΑ\ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ\Σταθάκος 11ΜΑΡ1941Β.jpg
ΑΝΑΛΥΣΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙΣΑΣ ΕΠΙΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΜΒΙΟΥ (ΠΙΘΑΝΩΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗΣ) ΣΤΗΛΗΣ ΜΝΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.