Σελίδες

29 Απριλίου 2018

"Κλείδωσε" η αναβάθμισή των F-16 - Συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ.... Επιτέλους ένα καλό νέο...

Εκτάκτως συνεδρίασε χθες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και 'Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας με αντικείμενο την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16. 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού "κατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας ότι η Αμερικανική πλευρά έχει καταρχήν αποδεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα έτη, το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών".

Όπως αναφέρεται, στην ομόφωνη αυτή απόφαση συνέβαλε η αποδοχή από την αμερικανική πλευρά του προγράμματος πληρωμών. Την Τρίτη, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης είχε συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη κατά την οποία του ζήτησε παράταση του χρόνου μετά τις 30 Απριλίου, καθώς υπήρχε δυσκολία στην καταβολή των χρημάτων που απαιτούνται. Η απάντηση των Αμερικανών ήταν θετική, με αποτέλεσμα την ομόφωνη έγκριση του Συμβουλίου, ενώ τώρα αναμένεται η έγκρισή από την Βουλή.

Την έγκριση της αναβάθμισης των F-16 σε VIPER ανακοίνωσε και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή "μία μεγάλη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία".

πηγή 

Διαβάστε τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά περί της αναβάθμισης ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ

Ολες οι ειδήσεις που αφορούν σε ενίσχυση των ενόπλων μας δυνάμεων είναι ευχάριστες και ανακουφιστικές εν μέρει... 

Οι ενοπλες δυνάμεις μας όσο κι αν έχουν απαξιωθεί από τις προδοτικές μνημονιακές κυβερνήσεις που περιόρισαν δραματικά την εθνική μας ανεξαρτησία, είναι οι μόνες που τουλάχιστον εξασφαλίζουν την εθνική μας κυριαρχία η οποία αμφισβητείται όλο και πιο έντονα τον τελευταίο καιρό..
Δυστυχώς οι Τούρκοι κατάλαβαν ότι εδώ μετά από 8 χρόνια μνημονιακής ευρωραγιάδικης καταστροφής, τους δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να τελειώνουν μια και καλή με τον γείτονα που τους πιέζει στο Αιγαίο να ασκήσουν την κυριαρχία που γουστάρουν...

Το μόνο τους εμπόδιο είναι οι ένοπλες δυνάμεις. μας οι οποίες ως φαντάσματα του παρελθόντος, προσπαθούν ακόμα να αντιπαραβάλουν κάποια έστω υποτυπώδη τεχνολογική αντίδραση στα τρομερά και φοβερά στρατηγικά σχέδια της Τουρκίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.