Σελίδες

13 Απριλίου 2018

Χριστός Ανέστη Πολάκη, είτε το πιστεύεις είτε όχι.

Τον τελευταίο καιρό ένας υπερφίαλος μύωπας επιτίθεται συστηματικά κατά Ιεραρχών θέλοντας να δείξει τον λεγόμενο αριστερό προοδευτισμό του και φυσικά τις αντίχριστες πεποιθήσεις του. Μέρες αναστάσιμες που είναι αξίζει να αναφερθεί κανείς στην περίπτωσή του μόνο και μόνο για να γίνει εμφανής ο σκοταδισμός και η θανατίλα που εκπροσωπεί αυτός και το σινάφι του.

Σε εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος τόνισε:

«Πρόσφατα πέθανε ένας διακεκριμένος αστροφυσικός, ο Στίβεν Χόκινγκ. Έσβησε κι αυτός όπως τόσοι άλλοι. Θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία ισχυριζόταν ότι δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού, για να δημιουργήσει το σύμπαν, αλλά έγινε μόνο με την δύναμη των νόμων της φύσης. Ο Θεός αποσύρθηκε από το σύμπαν και τον άνθρωπο και ως εκ τούτου η μεταθανάτια ζωή είναι ένα παραμύθι. Βέβαια αυτός και όσοι τον ακολουθούν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε, επειδή υπάρχει ο Θεός. Ζούμε, γιατί το θέλει Εκείνος. Η αναπνοή μας είναι στα χέρια Του. Όσοι, λοιπόν, σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο στη γη ορφανό, μόνο του και απελπισμένο στις οδύνες και τα αδιέξοδά του».

Ο συριζαίος Παύλος Πολάκης κατόπιν έσπευσε γρήγορα να σχολιάσει στο λογαριασμό του στο φατσαμπούκα, χαρακτηρίζοντας τον Σεβασμιώτατο σκοταδιστή και ντόπιο ταλιμπάν ο οποίος «σχεδον αφορισε τον Χωκινς γιατι δεν ανακαλυψε το θεο στην επιστημη του !!!» [ούτε τονισμό των λέξεων δεν χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος των Ελλήνων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και υπερασπιστής λέει της επιστήμης και του ορθού λόγου Πολάκης!!] «ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ» σχολίασε παρακάτω, ενώ έκφρασε την απορία του γιατί λέει δεν διαμαρτυρήθηκε η «αριστεια… για προσβολη της επιστημης και του ορθου λογου».

Θέλοντας μάλιστα να πολιτικοποιήσει το θέμα, αναρωτιέται γιατί δεν είδε «καποια απο τις γνωστες γραφιδες των νεοφιλελευθερων σαιτ να εξαπολυουν μυδρους εναντιον του ντοπιου ταλιμπαν».

Σε αυτού του είδους τις παιδαριώδεις πολιτικάντικες ανοησίες και παροξυσμούς αγαπητοί αδελφοί είμαστε αναγκασμένοι να εκτιθέμεθα καθημερινώς με τους ακαλλιέργητους εργατοπατέρες που έβαλαν στο κεφάλι μας τα ξένα κέντρα, οι ακραίες συγκυρίες και κυρίως η δική μας αμετανοησία. Κακώς η Ιερά Μητρόπολις Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού εξέδωσε απαντητικό Δελτίο Τύπου. Δεν άξιζε καν να ασχοληθεί. 

Είναι προφανές ότι ο Πολάκης και η φασίζουσα παρέα του δεν ικανοποιούν μόνο τις ιδεοληψίες τους, οι όποιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον της Εκκλησίας εντάσσονται στον ευρύτερο πόλεμο που έχει κηρύξει το άθεο κράτος εναντίον του Χριστού και της Ορθοδοξίας. Η νοοτροπία τους είναι αυτή των τρομοκρατών, δεν άλλαξε και τίποτα επειδή έγιναν κυβέρνηση. Τρομοκρατούν τους Ιεράρχες για να μην εκφράζουν τον λόγο της Εκκλησίας, ανοίγουν πολεμικά μέτωπα από το τίποτα για να κάνουν εκβιασμούς και να δημιουργούν εντυπώσεις. Εμείς θέλουμε τους Ιεράρχες δυναμικούς, να εκφράζουν την θέση της Εκκλησίας σε ΟΛΑ τα θέματα και να μην νοιώθουν ότι πρέπει να απολογούνται στον κάθε εμμονικό του περιθωρίου.

Ξεσπάθωσε λοιπόν ο Πολάκης για να υπερασπιστεί την επιστήμη! Έχει ανάγκη η επιστήμη από τον Πολάκη, την στιγμή μάλιστα που στον δικό του τομέα, αυτόν της πολιτικής, είναι τύπος και υπογραμμός! Σέβεται αυτός και οι σύντροφοί του εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ το Σύνταγμα των Ελλήνων, το δημοκρατικό πολίτευμα, τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας! Σέβεται την ελληνορθόδοξη συνείδηση του Ελληνικού λαού τον οποίον είναι υποχρεωμένος να υπηρετεί! Ναι αμέ, τα σέβεται και τα κατανοεί όλα αυτά με.. επιστημονική ακρίβεια!!

Είναι δυνατόν ένας τέτοιος άνθρωπος να νοήσει τα όρια της επιστήμης και τον ρόλο του επιστήμονα, όταν από την δική του θέση στην πολιτική δεν έχει νοήσει τα όρια της πολιτικής και τον ρόλο του πολιτικού; Η απάντηση είναι ρητά και κατηγορηματικά ΟΧΙ. Μόνο να φασίζει ξέρει έχοντας αναλάβει ταυτόχρονα και τον μόνιμο ρόλο του πορδιστή για να μας ψυχαγωγεί. 

Τι είπε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος; Αναφέρθηκε στο προφανές που χαρακτηρίζει την εποχή μας, στην επικράτηση της ανθρώπινης έπαρσης και αλαζονείας που φυλακίζει την αθάνατη ψυχή του τελειότερου πλάσματος του Τριαδικού Θεού. Ο Στήβεν Χόκινγκ δεν πίστευε, ο Πολάκης δεν πιστεύει. Δικαίωμά τους, και αυτό το δικαίωμα τους το αναγνωρίζει πρώτα ο Θεός δίνοντάς τους την ελεύθερη βούληση. Δεν μπορεί όμως ο πάσχων από την ίδια αλαζονεία Πολάκης να αναγνωρίσει το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης στους άλλους, γίνεται ‘θεότερος’ του Θεού και (απο)φασίζει. 

Επιπλέον, έχοντας ο ίδιος αποτύχει στον εφήμερο ρόλο του πολιτικού, δεν μπορεί να κατανοήσει ούτε τον ιερό ρόλο της Εκκλησίας, η Οποία οφείλει να διαχωρίζει μέχρι το τέλος των αιώνων στην γη την θέση Της από την δηλητηριώδη έπαρση και αλαζονεία του κόσμου τούτου.

Ως Θεραπευτήριο ψυχών οφείλει μάλιστα η Εκκλησία να κατονομάζει και να καταδεικνύει στο ποίμνιο πού και πώς εμφανίζεται αυτή η μεγάλη αμαρτία. Δεν καταδικάζει η Εκκλησία τον αμαρτωλό για τον οποίον άλλωστε ήρθε ο Χριστός στη γη, την αμαρτία καταδικάζει η Εκκλησία όπως την καταδίκασε και ο Ιησούς Χριστός με την ζωή Του και την Ανάστασή Του. Είναι αδιανόητο να πιστεύει ο Πολάκης ότι η Εκκλησία θα αρνηθεί το έργο που Της έθεσε ο Ιησούς Χριστός εδώ και χιλιάδες χρόνια επειδή εκείνος έγινε βουλευτής!!

Ποιός είναι ο σκοταδιστής Πολάκη; Ποιός είναι ο ταλιμπάν Πολάκη; Πήγαινε στον καθρέπτη να δεις.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ Πολάκη, είτε το πιστεύεις είτε όχι. Βρέθηκα χθες στην Ελληνική φύση που τέτοιες μέρες είναι σκέτος παράδεισος και έβλεπα παντού τον Θεό. Ταπεινά λουλουδάκια του αγρού, τα πιο αγαπημένα μου, που άμα τα κοιτάξεις λίγο προσεκτικά βλέπεις την αγαθότητα, την γενναιοδωρία και την καλοσύνη του Δημιουργού μας. Όλα τα φρόντισε με τόση αγάπη και λεπτότητα για να δίνει χαρά στο πλάσμα Του, ακόμη και σ’ αυτήν την πρόσκαιρη ζωή. Έκοψα πολύ προσεκτικά μια μικρή χεριά για να τα βάλω στην εικόνα του Χριστού και της Παναγιάς. Άσπρες μαργαριτούλες, μικρά λουλουδάκια με λεπτά ροζ πέταλα, με μωβ πέταλα, με μπλε πέταλα, με κίτρινα και λευκά πέταλα. Όλα διαφορετικών σχημάτων και χρωμάτων με την γύρη τους να κάνει αντίθεση σε έντονο χρωματισμό ή να συμπληρώνει διακριτικά το χρώμα των πετάλων. Αριστούργημα το κάθε ένα τους, όλη η Ελλάδα στρωμένη με ένα πανέμορφο ξεχωριστό χαλί που κέντησε ο Θεός. Πόσο μπουνταλάς πρέπει να είναι κάποιος όταν πατάει αυτά τα όμορφα ταπεινά λουλουδάκια και δεν καταλαβαίνει Ποιος και για ποιον λόγο τα έβαλε εκεί.

Και η επιστήμη δώρο του Θεού είναι για να παρηγορήσει και να διευκολύνει το πλάσμα Του. Όταν όμως εμείς ανακαλύπτουμε κάτι με τον εγκέφαλο που ο Θεός μας έδωσε παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Ξεφεύγουμε από τον τρόπο που Εκείνος έχει ορίσει να γίνονται τα πράγματα και οδηγούμαστε αναπόφευκτα στην πνευματική και την υλική καταστροφή. Ας παραδειγματιστούμε από αυτά τα λουλουδάκια της ανοιξιάτικης Ελληνικής φύσης. Ο Θεός μας δίνει τα όμορφα λουλουδάκια Του κάθε φορά με γενναιοδωρία και υπομονή κι ας μην το αξίζουμε, κι ας Τον απαρνιόμαστε κάθε φορά ο καθένας με τον τρόπο του. Αν Εκείνος που μας δημιούργησε εργάζεται έτσι ταπεινά, ποιοί είμαστε εμείς που θα Τον ξεπεράσουμε; Με την ίδια ταπεινότητα θα έπρεπε και ο άνθρωπος να καταπιάνεται με την επιστήμη, δίχως να διαταράσσει την σωτήρια σχέση του με τον Τριαδικό Θεό.
*** 

Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.