Σελίδες

25 Απριλίου 2018

Στη χώρα του καραγκιόζη τα τανκς κουβαλάνε ποτήρια με κρασί

Η Ελλάδα είναι μία απίστευτη χώρα. Δύσκολα μπορεί κανείς να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει αν δεν έχει ζήσει την... ελληνική παράνοια. Ο διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού Γ. Καμπάς επισκέφτηκε μονάδα στο Πετροχώρι Ξάνθης, στο πλαίσιο της εορτής του Αγίου Γεωργίου. Κι είπε ο άνθρωπος να δεχτεί ένα ποτήρι κρασί στην υγειά του, που του το σέρβιρε ένα... άρμα μάχης.

Στρατηγέ Καμπά, αν κάποιος άλλος αξιωματικός είχε δικούς του στρατιωτικούς φυλακισμένους επί 56 μέρες σε τουρκικές φυλακές, ίσως και να μην έπινε αυτό το ποτήρι με το κρασί. Να μην είχε το κουράγιο. Αλλά και πάλι! Είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει στο μέλλον άλλος αξιωματικός να συμμετάσχει σε μία τόσο κακόγουστη παράσταση, την οποία μάλιστα παρακολουθούσαν και οι κάμερες της τηλεόρασης.

Χρησιμοποίησαν ένα σύγχρονο άρμα μάχης, από τα πιο σύγχρονα στον κόσμο, για να μεταφέρει στο στόμιο του πυροβόλου του ένα γεμάτο ποτήρι κρασί για τον στρατηγό. Κι αν το ποτήρι έπεφτε; Θα λέγανε ότι είναι γούρι ή θα ρίχνανε καμπάνα μία γερή φυλάκιση στο δύσμοιρο πλήρωμα;

Αλλά ο κ. Καμπάς είναι επιρρεπής στα γλέντια. Λίγες μέρες μετά τα Ίμια διοργάνωσε... πολιτιστικές διημερίδες στον Έβρο. Δεν του πέρασε καν από το μυαλό ότι η χώρα ήταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κι έπειτα από λίγες μέρες συνέβη το περιστατικό στον Έβρο.

Φανταζόμαστε τι γλέντια θα έχει να διοργανώσει όταν οι δικοί του στρατιώτες επιστρέψουν με το καλό από τις φυλακές της Ανδριανούπολης. Ακόμη καλύτερα! Μπορούν να τον μεταθέσουν στην Αθήνα. Αν και δεν έχουν ανάγκη οι άρχοντες μας από διοργανωτές ανάλογων εκδηλώσεων. Υπάρχει υπερπροσφορά... 

πηγή

2 σχόλια:

  1. Τόσα ξέρεις, τόσα γράφεις... Όσοι έχουν υπηρετήσει στρατό αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι επίδειξη δεξιοτήτων ακριβείας. Όσοι ΔΕΝ έχουν υπηρετήσει στο στρατό, τα αντιλαμβάνονται ως καραγκιοζηλίκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορθο, και μπράβο του του οδηγού του τάνκ...
    Στις ασκήσεις ακριβείας έδειξε την ικανότητά του.
    Εχω υπηρετησει στον Εβρο και ξερω πολυ καλα τι εννοείς και τον βαθμο δυσκολίας του εγχειρήματος..

    Αν και δεν ειμαι ο αρθρογράφος και δεν ξερω ποσα ξέρει ή δεν ξερει για τον στρατό, ωστόσο θα υπερασπιστώ την θέση του ότι καλό θα ηταν να αποφευγονται ηλίθιες φιέστες την στιγμή που επί των ημερών του δύο στρατιώτες μας πιάστηκαν αιχμάλωτοι εντός του Ελληνικού εδάφους απο τουρκική περίπολο...

    (Αυτα τα τουρκικα που ενστερνιζονται ολοι οι προδοτες οτι τα παιδα μας μπηκαν στο εδαφος τους εγω δεν τα υιοθετω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.