Σελίδες

8 Απριλίου 2018

Το ΑΓΙΟ ΦΩΣ περικύκλωσε τις φυλακές της Αδριανούπολης με κρυπτοχριστιανούς.

Φώτο από Κινητό ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ 2018

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα τελευταία χρόνια από το Αεροδρόμιο της Αλεξανδρουπόλεως συνηθίζουν αργά το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου να λαμβάνουν το ΑΓΙΟ ΦΩΣ όχι μόνο οι ενορίες της Ακριτικής μας αυτής Πόλης αλλά και οι μυστικές ενορίες των κρυπτοχριστιανών της Κωνσταντινούπολης.

Κάποιοι αδελφοί γείτονες συνηθίζουν να λαμβάνουν το ΑΓΙΟ ΦΩΣ και μετά οδικώς να το μοιράζουν- να το μεταλαμπαδεύουν στους πιστούς τούρκους χριστιανούς της ΠΟΛΗΣ.

Πληροφορίες που λάβαμε μέσω τρίτων ξημερώματα της Κυριακής της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ του ΚΥΡΙΟΥ, μας συγκίνησαν έντονα και θεωρήσαμε σκόπιμο να μοιραστούμε το αίσθημα μας αυτό με αυτούς που νοιάζονται πραγματικά για τα δυο αδίκως και βιαίως απαχθέντα παλληκάρια μας που κάνουν Μεγάλη Βδομάδα και Λαμπρή στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Αδριανούπολης.

Φέτος οι φέροντες το ΑΓΙΟ ΦΩΣ προς την Κωνσταντινούπολη αποφάσισαν να αλλάξουν το δρομολόγιο και να ΤΟ περάσουν έξω από το Κτιριακό συγκρότημα των Φυλάκων προς Πνευματική Παραμυθία των δυο δοκιμαζομένων αδελφών, γνωρίζοντας την Αγιαστική και Σωτηριώδη Χάρη του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ έστω και από απόσταση.

Είναι συγκινητικό

Μέσα στο ερεβώδες σκοτάδι των Ελληνοτουρκικών σχέσεων να υπάρχουν απλές ψυχές και μάλιστα τούρκοι κρυπτοχριστιανοί που να σκέφτονται έτσι δηλ. με χίλιους – δυο κινδύνους να περικυκλώσουν με ΑΓΙΟ ΦΩΣ τις φυλακές για να πουν νοητά και από απόσταση το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ στον Άγγελο και στον Δημήτρη.

Είναι πέντε η ώρα το ξημέρωμα, μόλις επέστρεψα από την ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ έχοντας λάβει αυτή την πληροφορία. Για τον λόγο αυτό της κόπωσης ζητώ την συμπάθεια σας σε τυχόν γραμματικές μου ασυνταξίες.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.