Σελίδες

27 Μαρτίου 2018

Όταν το Ράσο γίνετε Σημαία, η Νίκη ειναι Βεβαία

Πρίν από λίγο επιστρέψαμε απο την συγκλονιστική ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σιατίστης κ.Παύλου, στον Άγιο Γεωργίο Πανοράματος. Ειλικρινά με τέτοιους Ποιμένες, με τέτοιους Ιεράρχες, η Ελπίδα παραμένει Ζωντανή, η Εκκλησία αποδεικνύει οτι παράγει μέχρι σήμερα Αγίους Ποιμένες, η Λεβεντογέννα Ελλάδα δείχνει ποιοί πραγματικά ειναι αυτοί, που την Οδηγούν κάθε φορά στην Νίκη.

Ή ομιλία του Σεβασμιωτάτου μας συγκλόνισε, λόγια δεν υπάρχουν, η καρδιά του καθενός μας ξέρει, τι πήρε μέσα της. Ένα μόνο θά πούμε. Σε μιά εποχή που όλους μας κατακλύζει το άγχος και η κατάθλιψη, ο Σεβασμιώτατος μας έδωσε το φάρμακο το οποίο δεν είναι άλλο, απο το άφημα στο Θέλημα του Θεού. Όλοι μας στην πραγματικότητα, θέλουμε όλα να γίνονται όπως τα έχουμε προγραμματίσει, σχεδιάσει, κατά το θέλημα μας, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τον εγωισμό μας.Πόσο μας λείπει άραγε η αγία ταπείνωση και απλότητα;

Μακάρι να κατανοήσουμε το συντομότερο, ότι το μυστικό της ευτυχίας και της εσωτερικής ειρήνης μας, ειναι ο πόθος του Θελήματος του Θεού στην ζωή μας, όλα δηλαδή να γίνονται όχι όπως τα θέλουμε εμείς, αλλά Εκείνος. Τότε πράγματι θα ευτυχήσουμε σφόδρα.

Χριστέ μας σε ευγνωμονούμε. Άι Γιώργη μας σε ευχαριστούμε που μας ανέχτηκες και φέτος και τόσο πολυ μας έδειξες αγάπη. Άγιε Μεγαλομάρτυρα Δημήτριε, προστάτη και πολιούχε ημών, σε ευχαριστούμε που τόσο φιλόξενα δέχτηκες στην πόλη σου, όλους τους ομιλητές που προσκαλέσαμε. Δόξα τω Θεώ Πάντων Ένεκεν.

Μέσα απο την καρδιά μας ευχόμαστε σε όλους, να βάλουμε καλή αρχή Μετανοίας, να ποθήσουμε τον Χριστό μας και να τον ερωτευτούμε με όλη μας την καρδιά και την ψυχή.

Με ειλικρινή αγάπη προς τον σύγχρονο άνθρωπο.
Πτυχιούχοι και Φοιτητές Διαφόρων Σχολών της Θεσσαλονίκης.
τέκνα των Αγίων Δημητρίου και Πορφυρίου

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.