Σελίδες

19 Μαρτίου 2018

ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΣΚΟΠΙΩΝ

«Τι γαρ φίλτερον ανδρί πατρώας χθόνος;» 
(ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ)

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Ο Ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών κ. Μάθιου Νίμιτς, μετά από αρκετό χρόνο απραξίας, αναλαμβάνει πρωτοβουλία και καλεί εκ νέου τους εκπροσώπους Ελλάδος Σκοπίων, με στόχο και πάλι εξεύρεσης αμοιβαίας αποδεκτής λύσεως, στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

- Υπάρχουν άπειρα και ατράνταχτα στοιχεία, ακόμη και από Πολιτικούς των Σκοπίων, ότι η χώρα αυτή δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Μακεδονία, ούτε Μυθολογικά, ούτε Ιστορικά, ούτε Πολιτισμικά, ούτε γλωσσικά, ούτε και Γεωγραφικά, πλην βορείου τμήματος της Μακεδονίας, 6% εις Σκόπια και 3% εις Βουλγαρία, λόγω αδυναμίας χαράξεως συνόρων, μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Παρ’ όλα αυτά το Κράτος των Σκοπίων, δι’ επισήμων Πολιτικών, προβαίνει κατά καιρούς σε αισχρές, απαράδεκτες, ακόμη και αλυτρωτικές Εδαφών και λαού δηλώσεις, όπως: «…Ο Μακεδονικός λαός είναι υπό Ελληνική Κατοχή», «Τα σύνορα του Κράτους των είναι στον Όλυμπο», «Η Ελλάς δεν επιθυμεί την εξεύρεση λύσης», «Να αλλάξει το Σύνταγμά της η Ελλάδα», «το θέμα της ονομασίας είναι αδιαπραγμάτευτο», «την Σλαβική γλώσσα των Σκοπίων, να την χαρακτηρίζει ως αρχαία Μακεδονική γλώσσα» και δεν υπάρχει τέλος στις αθλιότητες αυτές. Συμπληρώνονται δε οι αθλιότητες αυτές και με στήσιμο αγαλμάτων και ονομασία οδών και αεροδρομίων από την αρχαία Ελληνική Ιστορία της Μακεδονίας.

- Κατά την επίσκεψή του, ο Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα στις 2-10-1992, έχοντας βέβαια υπ’ όψιν τις ενέργειες και αποφάσεις του Υπουργού των Εξωτερικών των Η.Π.Α. Έντουαρτ Στετίνους το 1944, όταν ο πανπόνηρος ΤΙΤΟ έδωσε στην περιοχή των Σκοπίων το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας, χαρακτήρισε την πράξη αυτή, ως πρόσχημα επιθετικών ενεργειών κατά της Ελλάδος. Αυτό ανέφερε ο κ. Κλίντον, μπορεί να γίνει ξανά, αιτία αστάθειας και συγκρούσεων. Επίσης! κατά την επίσκεψη τότε «Χαιρέτιζε την απόφαση της Ε.Ε. σύμφωνα με την οποία, η νοτιότερη πρώην Γιουγκοσλαβία αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο Κράτος, υπό τον όρο να μην περιλαμβάνεται στην ονομασία του η λέξη «Μακεδονία».

- Η Μεγάλη Βρετανία για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., μετονομάσθηκε σε «Ηνωμένο Βασίλειο», κατ’ απαίτηση των Γάλλων, για να μην συγχέεται το όνομα της Αγγλίας με την Γαλλική Βρετάνη, της οποίας σημειωτέον οι αρχικοί κάτοικοι ήσαν Αγγλικής καταγωγής.

- Κάποιοι! καλοπροαίρετοι βέβαια αναφέρουν ότι, και στους Σκοπιανούς είναι δύσκολο, μετά από 2-3 γενεές από το 1944, ν’ αλλάξουν ονομασία, αφού με τα σκόπιμα ανακριβή ιστορικά βιβλία των εδιδάσκοντο, ότι είναι Μακεδόνες.

Αλλά! από την άλλη πλευρά η Μακεδονία είναι Ελληνική εδώ και 4.000 χρόνια, αναφερόμενη ως ελληνική ακόμη και μέσα στην Ελληνική Μυθολογία.

Το 1991 διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία. Ένα από τα Κράτη που δημιουργήθηκαν είναι και το Κράτος των Σκοπίων. Η επαρχία αυτή της Γιουγκοσλαβίας, μέχρι το 1944 ως γνωστόν ελέγετο «Βαρτράσκα» και ονομάστηκε «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ως είναι γνωστόν, από τον ΤΙΤΟ με σκοπό την κάθοδο στο Αιγαίο. Σήμερα το Κράτος αυτό διεκδικεί το όνομά μας, την Ιστορία μας, τον Πολιτισμό μας, την Ταυτότητά μας και ακόμη, εμμέσως μεν σταθερά δε, τα εδάφη της Βορείου Ελλάδος.

Ο Ελληνισμός πολύ ορθώς αντέδρασε, αντιδρά και θα επιμένει να αντιδρά μέχρις εσχάτων, στην χρήση του ονόματος «Μακεδονία», από ένα συνονθύλευμα κράτους, το οποίο θρασύτατα και με το έτσι θέλω πλαστογραφεί την Ελληνική Ιστορία και το οποίο μάλιστα πιστεύει στο ιδεολόγημα του ΤΙΤΟ, δηλ. η «Μακεδονία» των Σκοπίων, θα απελευθερώσει την Μακεδονία του Αιγαίου. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν η Ελλάς κάνει το ιστορικό λάθος και υπογράψει όνομα για το Κράτος αυτό που θα περιέχει την λέξη «Μακεδονία».

Διότι! όλα τ’ άλλα να τα σβήσει δρόμους, αεροδρόμια, Σύνταγμα κ.λπ. και κρατήσει την λέξη Μακεδονία στ’ όνομά της, τότε! ποιος θα την απαγορεύει να ονομάζεται Δημοκρατία της Μακεδονίας, να επαναφέρει το νυν Σύνταγμά του, τις ονομασίες και τα αγάλματα και τις διεκδικήσεις; Και! είναι αμφίβολο, εάν αργότερα αλλάξουν οι ισορροπίες στην περιοχή μας, να μπορεί να διασωθεί η Μακεδονία μας.

Έτσι! εγκρίνοντας η Ελλάς, τελείως αδικαιολόγητα, όνομα που να περιέχει τον όρο Μακεδονία, κλίνει το «Μακεδονικό ζήτημα» εις βάρος της, με τελική απώλεια της Μακεδονίας.

Θα πει κάποιος, όλα σχεδόν τα Κράτη αναγνώρισαν τα Σκόπια ως Μακεδονία! Θα πω όχι όλα τα Κράτη, μόνον αυτά που δεν τους ενδιαφέρει (Κολομβία, Αργεντινή κ.λπ.) ή είναι εχθροί της Ελλάδος (Τουρκία κ.λπ.). Στο σημείο αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς! όλα τα Κράτη του Κόσμου αναγνώρισαν την Ανατολική Γερμανία ως Κράτος, εκτός από την Δυτική Γερμανία, έτσι μετά από χρόνια, η ανατολική Γερμανία διαλύθηκε. 

Το Κράτος των Σκοπίων δεν πρόκειται ποτέ να ονομασθεί Μακεδονία, εκτός εάν βρεθεί Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία θα κάμει το Ιστορικό Έγκλημα και υπογράψει την καταδίκη της, χαρίζοντας το όνομα Μακεδονία. Άλλως! εάν το Κράτος των Σκοπίων δεν ανατρέξει στην Ιστορική πραγματική καταγωγή του και πάρει από εκεί το όνομά του, θα έχει με μαθηματική ακρίβεια την τύχη της Ανατολικής Γερμανίας, που δεν θα το θέλαμε ούτε εμείς. 

Μετά από τα ανωτέρω αναφερθέντα και εάν δεν αλλάξει συμπεριφορά το γειτονικό Κράτος, θα είναι αστείο και διπλωματικά επικίνδυνο και αδιανόητο, να καθίσουμε ξανά στην Τράπεζα διαπραγματεύσεως. Διότι δεν φαίνεται στον ορίζοντα να υπάρχει σημείο επαφής, εις ότι αφορά το Όνομα του Κράτους των Σκοπίων.  
Πρόταση! τι μέλλει γενέσθαι:

ΠΡΩΤΟΝ: Με το όνομα επειδή παραμένει ο αλυτρωτισμός, με καμία δύναμη δεν πρέπει να δεχθούμε, οποιαδήποτε σύνθετη ή παράγωγη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μία Ελληνική, από την Μυθολογική Εποχή του Ησιόδου και είναι αδιαπραγμάτευτη.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Οι προσδιορισμοί Άνω, Βόρεια, νέα, γρήγορα θα ξεχασθούν και θα απαλειφθούν και θα μείνει μόνο ο όρος «Μακεδονία» για το Κράτος των Σκοπίων. «Μακεδονική» Εθνότητα για τους κατοίκους των Σκοπίων και ως γλώσσα «Μακεδονική» η Σλαβοσκοπιανή διάλεκτος. Τότε θα έχουμε πρόβλημα εμείς οι Έλληνες, όπως σημειώνει ο εξαίρετος επιστήμων κ. Κων. Χολέβας, να χρησιμοποιούμε τον όρο Μακεδονία. Οπότε! Εγώ που γεννήθηκα στην Δράμα της Μακεδονίας, τι! θα δηλώνω για καταγωγή: Κατωμακεδόνας, Νοτιομακεδόνας, Ανατολικομακεδόνας ή Παλαιομακεδόνας. Θεέ και Κύριε! Έλεος! δώσε σώφρονα λογισμόν εις τους ηγέτες μας. 

ΤΡΙΤΟΝ: Τα Κόμματα της αντιπολιτεύσεως οφείλουν να ξεκαθαρίσουν την θέση τους, για να ξέρει ο Λαός τι ψηφίζει. Δηλ. « Το όνομα των Σκοπίων να περιέχει με προσδιορισμό την λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή σε καμία περίπτωση σύνθετης ονομασίας, που να περιέχει την λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ». Τ’ άλλα όλα είναι σάλτσες και δεν έχουν καμία ουσιαστική και μελλοντική σημασία. 

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Προτρέπω τους αρμόδιους πολιτικούς ηγέτες μας, ν’ ακούσουν και να ενστερνιστούν την φωνή της Ιστορίας μας και την φωνή του Ελληνικού Λαού. Όπως αυτή εκφράστηκε με τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια στην Θεσ/νίκη και την Αθήνα. Ως δε εκφραστές και εντολοδόχοι του Ελληνικού Λαού και με την βοήθεια του Θεού, να ενεργήσουν έτσι ώστε να μην μείνει μετέωρο για το μέλλον η Μακεδονία μας και για να επικρατήσει, η Ιστορική Αλήθεια και η δικαιοσύνη. 

«Δεν υπάρχει λαός εις τον Κόσμο, ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ, από τόσους πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτε εις αυτήν!...» (Φ. ΝΙΤΣΕ)

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.