Σελίδες

29 Δεκεμβρίου 2017

Διαζύγια- εξπρές και με το νόμο... Οτι διαλύει το γάμο το περνάνε στο άψε-σβησε...

Παρελθόν αποτελεί πλέον ο παλαιός τρόπος έκδοσης συναινετικών διαζυγίων. Από τις παραμονές των Χριστουγέννων είναι νόμος του κράτους το συναινετικό διαζύγιο στο συμβολαιογράφο, οπότε το ζευγάρι δεν χρειάζεται να περιμένει επί μήνες στο Πρωτοδικείο. 

Βασική προϋπόθεση, το ζευγάρι να έχει αποφασίσει συναινετικά να προχωρήσει στη λύση του γάμου και να έχει ρυθμίσει και συμφωνήσει τα θέματα της επιμέλειας των ανήλικων παιδιών του. 

Μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα με την παρουσία ή όχι των πρώην συζύγων, αφού δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να μην είναι παρόντες στην συμβολαιογραφική πράξη, αλλά να εξουσιοδοτήσουν τους δικηγόρους τους, η λύση ενός γάμου είναι πλέον υπόθεση λίγης ώρας. 

Σύμφωνα με τον νέο νόμο (4509/2017): 
– Η πληρεξουσιότητα στους δικηγόρους πρέπει να δοθεί μέσα στον τελευταίο μήνα πριν από την υπογραφή της συμφωνίας.
– Η έγγραφη συμφωνία των δύο μερών για την λύση του γάμου και την ρύθμιση της επιμέλειας υποβάλλονται στον συμβολαιογράφο τουλάχιστον 10 ημέρες μετά την συμφωνία.
– Ο συμβολαιογράφος συντάσσει πράξη με την οποία βεβαιώνει τη λύση του γάμου, επικυρώνει τις συμφωνίες των συζύγων και τις ενσωματώνει σε αυτή. Ακολουθούν οι απαιτούμενες υπογραφές από τους συζύγους ή μόνο τους δικηγόρους τους (εάν έχουν πληρεξούσιο)
– Μετά τη λήξη ισχύος της επικυρωμένης συμφωνίας, η επιμέλεια, η επικοινωνία και η διατροφή των τέκνων για περαιτέρω χρονικό διάστημα μπορεί να ρυθμιστεί με νέα συμφωνία και με την ίδια διαδικασία.
– Ο επίλογος γράφεται με την κατάθεση αντιγράφου της συμβολαιογραφικής πράξης στο ληξιαρχείο, όπου έχει καταχωρηθεί ο γάμος.
– Σε περίπτωση θρησκευτικού γάμου, η λύση του παραγγέλλεται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων, η οποία συνοδεύεται από την συμβολαιογραφική πράξη. Η αίτηση με την παραγγελία του εισαγγελέα συνυποβάλλονται στην Ιερά Μητρόπολη, στην οποία ανήκει η εκκλησία που τελέστηκε ο γάμος. Το στάδιο αυτό είναι υποχρεωτικό για την πνευματική λύση του γάμου. 

Με τον ίδιο νόμο, όποιος παραβιάζει την υποχρέωση διατροφής “ώστε ο δικαιούχος να υποστεί στερήσεις ή να αναγκαστεί να δεχθεί την βοήθεια άλλων, τιμωρείται φυλάκιση μέχρι ένα έτος”. 

Τέλος, όποιος με πρόθεση δεν συμμορφώνεται στη συμφωνία που έχει επικυρωθεί από τον συμβολαιογράφο στο θέμα της επικοινωνίας με τα ανήλικα παιδιά, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών.

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

"Ωραία" όλα αυτά αλλά εμείς οφείλουμε να πούμε την αλήθεια...
Ο πολιτικός "γάμος" δεν είναι γάμος αλλά συμφωνία... με την επικύρωση της από τον Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο ή τον εκάστοτε πολιτικό άρχοντα...
Ο θρησκευτικός Γάμος είναι Μυστήριο της Εκκλησίας μας που δένει το ζευγάρι (άντρα και γυναίκα...δυστυχώς έτσι που καταντήσαμε πρέπει να το τονίζουμε) για όλη την ζωή του...

Στον θρησκευτικό γάμο δεν υπαρχει διαζύγιο ουσιαστικά...
Μπορεί για λόγους οικονομίας η Εκκλησία μας να δέχεται το διαζύγιο όμως στην πραγματικότητα ο γάμος αυτός δεν λύνεται ούτε με χαρτιά, ούτε με αποφάσεις, ούτε και με λόγια... (γι αυτό λέμε για τους 3 γάμους που επιτρέπει κατ' οικονομίαν η Εκκλησία ότι τον πρώτο γάμο  τον ευλογεί, τον δεύτερο τον δέχεται και τον τρίτο τον ανέχεται)

Αυτός είναι και ο λόγος που όταν ένα χωρισμένο ζευγάρι αποφασίσει να "ξαναπαντρευτεί" δεν τελείται γάμος (διότι έχει ήδη τελεστεί και δεν έχει λυθεί κατά τον Θεό... και το ξέρει αυτό η Εκκλησία μας) αλλά διαβάζονται μόνο μερικές ευχές επανασυνδέσεως που κρατούν περίπου ένα δεκάλεπτο...

Τα πνευματικά μυστήρια του Θεού δεν λύνονται με κανέναν τρόπο και ο άνθρωπος που επιδιώκει την λύση τους θα είναι για πάντα υπόλογος στον Θεό...

Οι πολιτικοί "γάμοι" αποτελούν μια συμφωνία με τις "ευλογίες" του κράτους που έχει ΜΟΝΟ υλική και πολιτική/κοσμική υπόσταση και καμία πνευματική...
Μάλιστα για την Εκκλησία μας αποτελούν προσβολή και άρνηση προς τον Θεό και γι αυτόν τον λόγο όσους έχουν κάνει πολιτικούς "γάμους" η Εκκλησία μας δεν τους δέχεται ούτε για αναδόχους στις βαπτίσεις, ούτε για κουμπάρους στους Γάμους...

Γενικά η Εκκλησία δεν θέλει τους αρνησίθρησκους να συμμετέχουν ενεργά στα Ιερά Μυστήρια... πλην αυτού της εξομολογήσεως όπου δέχεται όλους τους βαπτισμένους ορθοδόξους χριστιανούς που θέλουν να εξομολογηθούν τα κρίματά τους... (μεταξύ αυτών και τον πολιτικό "γάμο" που πιθανώς να έχουν τελέσει)...

Κατά παραχώρηση και πάλι η Εκκλησία μας κάνει τα στραβά μάτια που λένε, όταν το ζευγάρι αποφασίσει μετά την τέλεση πολιτικού "γάμου" να κάνει και τον θρησκευτικό Γάμο....

Ωστόσο ο πολιτικός γάμος θα είναι για πάντα μια μαύρη πνευματική σελίδα για το ζευγάρι που θα αποφασίσει να τον κάνει...

Αυτά για να ξέρουμε που βαδίζουμε....

ΥΓ. Ο πολιτικός "γάμος" ήρθε στην Ελλάδα από τους άθεους του ΠΑΣΟΚ το 1982 κατ' επιταγήν της Νέας Τάξης (μαζί με άλλα "όμορφα", αυτόματο διαζύγιο, νομιμοποίηση εκτρώσεων, αποποινικοποίηση μοιχείας, όπως και προσφάτως, το σύμφωνο συμβίωσης, η αλλαγή φύλου κλπ)....
Για να μαθαίνουν και οι νεότεροι τι συνέβει στην πατρίδα μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.