Σελίδες

27 Νοεμβρίου 2017

Το Κορωπί πέφτει μακράν

Ο τραγέλαφος με τα νέα εισιτήρια συνεχίζεται και το άρτια οργανωμένο κράτος μας γράφει νέες σελίδες δόξης 

Ημέρα Πέμπτη. Μεσημέρι. Ωραίες σκηνές στο μετρό. Από Δουκίσσης Πλακεντίας προς Σύνταγμα σε ένα βαγόνι συνωστίζονται οι επιβάτες και τέσσερα (!) συνεργεία επαιτών.

Από αυτό το φαινόμενο δεν έχουμε μόνο πρωτογενές πλεόνασμα. Μπορούμε να δανείσουμε και τον Τρίτο Κόσμο άνευ επιτοκίου. Δυσφορία, φωνές «με έχει δείξει ο Παπαδάκης», στριμωξίδι, φάλτσα ακορντεόν, τσαλακωμένες φωτοτυπίες από νοσηλευτικά ιδρύματα (συν μια φωτοτυπία ταυτότητος), χαρτομάντιλα προς πώληση και άτυχα μικρά παιδάκια που έχουν βγει στη ζητιανιά από τους γονείς τους (αν και μπορεί να μην είναι καν συγγενείς οι εκμεταλλευτές τους). Τα συνηθισμένα, δηλαδή, που βλέπεις στη Βομβάη και την πόλη του Καμίνη. 

Ωστόσο, υπάρχει και κάτι εξίσου ενδιαφέρον. Δύο κοπέλες που έχουν πάρει πρώτα τον προαστιακό από Κορωπί και μετεπιβιβάστηκαν στο μετρό από τη στάση Δουκίσσης Πλακεντίας σχολιάζουν σκωπτικά την κατάσταση. Στο Κορωπί τούς έκοψαν κανονικό εισιτήριο, το ντεμοντέ, να, αυτό το παλιό που δεν μπορεί να το λησμονήσει η κυβέρνηση του Τσίπρα που βγήκε με το σύνθημα «τελειώνουμε με το παλιό».

Στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας έχουν κατέβει οι μπάρες κι οι επιβάτες πρέπει να περάσουν πάνω από τα ακυρωτικά μηχανήματα το ηλεκτρονικό εισιτήριο για να κάνει... μπιπ. Οχι το απλό, το... ξεπερασμένο. Ελα που οι νεαρές είχαν «παλιό» επειδή στον σταθμό του προαστιακού στο Κορωπί δεν έχουν φτάσει ακόμα τα ηλεκτρονικά! Και οι άνθρωποι του μετρό που βοηθούσαν το κοινό στην εξοικείωση με τα νέα εισιτήριά τους είπαν ότι θα έπρεπε κανονικά να κόψουν άλλο εισιτήριο, αλλά εντάξει. Ας είναι. «Περάστε τώρα...» Κοντολογίς, αλαλούμ! Τολμά να σου ζητάει το κράτος τα ρέστα, επειδή το ίδιο δεν μερίμνησε να κάνει τη δουλειά του σωστά.

Αυτοί οι άνθρωποι, που δεν μπόρεσαν να κάνουν μια οργάνωση της προκοπής για τη μετάβαση στο ψηφιακό εισιτήριο, έλεγαν ότι θα έκαναν παράλληλο σύστημα πληρωμών στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία με νόμισμα τύπου IOU, το οποίο θα σχεδίαζε ο Μπαρουφάκης και τρεις καρτέλες με αβγά Τουρκίας. 

Παναγιώτης Λιάκος

δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.